© Anne Kidmose

På kanten af hungersnød og folkedrab

Lige nu udspiller en af de største humanitære kriser sig i Sudan. Mange millioner er tvunget på flugt, og civile bliver slået ihjel på grund af deres etnicitet. Over 25 mio. lever i akut fødevareusikkerhed, og hundredetusinder risikerer at dø af sult de næste måneder.

Den sudanesiske civilbefolkning er fanget i krydsilden i en forfærdelig blodig konflikt, der har tvunget millioner af mennesker på flugt. Verdenssamfundet står overfor et nyt folkedrab, der bringer minderne tilbage til Rwanda.
Jonas Nøddekær, generalsekretær

Hjælp nu

For 330 kr. kan en familie i Sudan få et måltid mad.  

Lige nu er 11 millioner mennesker drevet på flugt inde i Sudan, og det er dermed det land i verden med flest internt fordrevne flygtninge. Det sudanesiske militær har i over et år været i væbnet konflikt med den paramilitære gruppe ’Rapid Support Forces’. Konflikten har kostet tusindvis af menneskeliv.

Sådan hjælper vi i Sudan

Folkekirkens Nødhjælp har været til stede i Sudan med katastrofehjælp, som mad, hygiejnepakker og beskyttelse til befolkningen, siden konflikten brød ud i april 2023.

Vi er også massivt til stede i nabolandet Sydsudan, som foreløbigt har modtaget mange tusinde flygtninge, herunder mange tilbagevendende sydsudanesere.

Kriserne i verden står i kø, men det er vores pligt ikke at lade millioner af mennesker dø i Sudan.
Jonas Nøddekær, generalsekretær

Giv nødhjælp nu

Vores arbejde i Sudan er et eksempel på, hvor din støtte giver mening. Din hjælp gør os i stand til at rykke ud til de mennesker verden over, der har størst behov for bl.a. varme, mad og husly. Siden er senest opdateret 1. juli 2024.


Bliv klogere på Folkekirkens Nødhælps arbejde