© Bax Lindhardt

Vil du gøre noget for klimaet?

Bliv Klimahjælper og skab en tryggere fremtid for dig selv og for verdens mest klimaudsatte

Vil du skabe bæredygtige løsninger for dem, der allerede nu er voldsomt udfordrede af klimaforandringerne? Og vil du være med i et fællesskab, der tænker og handler mere grønt?

Vi mærker det allesammen. I det sydlige Europa slår varmegraderne alarmerende rekorder og i Kenya er tørkesæsonerne blevet længere og varmere. Og når regnen endelig kommer, er mængderne skræmmende.

Millioner af mennesker er i dag katastrofalt udfordret af klimaet, og de har akut brug for løsninger for at overleve.


Som Klimahjælper …
  • Hjælper du verdens mest sårbare med at overleve, når klimaforandringerne rammer, fx ved at plante tørkeresistente afgrøder, bygge solcelleanlæg og give akut hjælp ved oversvømmelser
  • Er du med til at skabe en grønnere politisk dagsorden i Danmark og internationalt
  • Får du konkrete tips til selv at leve lidt mere klimavenligt

Du kan gøre noget

I Danmark mærker vi også klimaforandringerne – fx når juli har været den koldeste i historien nogensinde. Der er hårdt brug for, at vi selv og politikkerne træffer grønne og bæredygtige beslutninger NU!

Du kan være med til at gøre en forskel i klimakampen.

Som Klimahjælper er du en del af vores livreddende klimaarbejde og får samtidig brugbare tips til selv at leve lidt mere klimavenligt. Du bestemmer helt selv, hvor meget du vil støtte med hver måned.

BLIV KLIMAHJÆLPER

Sådan hjælper du klimaet

Du gør en mærkbar forskel, når du er Klimahjælper – se her hvordan:


Vil du være Klimahjælper?

For et fast beløb hver måned er du med til at yde klimahjælp, hvor behovet er størst:


Sådan fungerer din klimahjælp

Her kommer du lidt tættere på Klimahjælperens vigtige arbejde:

© Zinyange Auntony
Du støtter innovative løsninger

Klimaforandringerne skaber uvante problemer, og derfor er tilpasning en stor del af vores klimaarbejde. Som Klimahjælper støtter du bl.a. projekter i Zimbabwe og Kenya, som giver klimaresistente afgrøder til tørkeramte områder.

Kvinde, der handler i en af Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker © Folkekirkens Nødhjælp
Din egen hverdag bliver lidt mere klimavenlig

Mangler du inspiration til opskrifter, så du kan undgå madspild? Og hvordan får du 110% ud af din lokale genbrug? Hver måned får du som Klimahjælper et nyhedsbrev med tips og tricks i din mail-indbakke.

Mattias Söderberg ved Christiansborg. Klimademonstration. Bkliver brugt i en artikel om klimapolitik i DK. © Folkekirkens Nødhjælp
Du kæmper for ambitiøs og klimaretfærdig politik

Klimakrisen kræver en politisk indsats, og det er du som Klimahjælper med til at støtte op om. I nyhedsbrevet får du information om klimapolitiske aktiviteter og vigtige begivenheder.


Køkkenhaver er klimahjælp

I Turkana-regionen minder mange områder mest af alt om en ørken. Her kan du se, hvordan en køkkenhave kan være livsvigtig klimahjælp, når tørken synes uendelig:


Spørgsmål og svar om din klimahjælp

Hvordan fungerer min Klimahjælper-aftale med Folkekirkens Nødhjælp

Som Klimahjælper betaler du et fast beløb hver måned til Folkekirkens Nødhjælps arbejde rundt omkring i verden.

Et arbejde, der i høj grad handler om at sikre klimaløsninger for dem, der er hårdest ramt af klimaforandringerne. Både ved at skabe konkrete klimaløsninger for verdens mest udsatte, men også ved at skabe pres til klimapolitiske løsninger i Danmark og internationalt.

Vil du vide mere, kan du læse betingelserne for din aftale med Folkekirkens Nødhjælp lige her.

Går alle mine penge til hjælpe ved konkrete klimaprojekter?

Som Klimahjælper går dine penge til vores arbejde rundt om i verden og hjælper der, hvor behovet er størst. Ca. 35% af alle vores udviklingsprojekter omhandler konkrete og bæredygtige klimaløsninger og akut og livsnødvendig klimahjælp, når der opstår klimarelaterede naturkatastrofer.

Vi har ikke øremærket dine penge til ét særligt projekt. De går altså til mange projekter, og du vil løbende høre om forskellige klimaprojekter, som du nu er med til at støtte.

Samtidig går nogle af dine penge til at påvirke folketingspolitikere, ministre og ministerier til at prioriterer de spørgsmål, der handler om klimafinansiering og støtte til ulande, Danmarks globale klimapolitik og arbejdet med klimatilpasning og støtte ved klimarelaterede katastrofer.

I Folkekirkens Nødhjælps regnskab kan du se, hvad dine penge helt generelt går til.

Hvordan er Klimahjælperaftalen anderledes end andre støtteaftaler hos jer?

Som Klimahjælper modtager du relevant information om klimaprojekter, som du nu er med til at gøre mulige.

Du hører også om det vigtige politiske klimaarbejde og derudover får du tips, der gør det nemmere for dig at leve en lidt mere klimavenlig hverdag. Det er bl.a. hjælp til at spise efter sæson, lækre opskrifter i kampen mod madspil, tips til genbrug med videre.

Hvordan ved jeg, hvad mine penge går til?

Vi vil ca. 1 gang om måneden skrive til dig og fortælle mere om ét eller flere af de klimaprojekter, som du nu er med til at støtte. Og her vil vores tilbagemelding have fokus på, hvordan innovative løsninger kan gøre livet bedre for dem, der er ramt af klimaforandringer.

Samtidig fortæller vi dig om det politiske klimaarbejde, som du nu også er med til at støtte i Danmark. Et helt essentielt og vigtigst arbejde for at sikre, at der bliver truffet grønne og bæredygtige beslutninger i Danmark og internationalt.

I Folkekirkens Nødhjælps regnskab kan du se, hvad dine penge helt generelt går til.

Skal jeg betale det samme hver måned?

JA – det skal du i udgangspunktet. Men du bestemmer helt selv, hvad beløbet skal være.

Vil du ændre dit månedlige beløb? Så er det blot at kontakte os på besked@dca.dk eller 3315 2800. Så sørger vi for at tilpasse din Klimahjælper-aftale.

Hvad hvis jeg ikke længere vil være Klimahjælper?

Så ringer du eller skriver blot til os, og opsiger din aftale. Det er helt op til dig – vi er lige gode venner af den grund. Du skal blot tage fat i os på besked@dca.dk eller 3315 2800.

Kan jeg få fradrag som Klimahjælper?

Hvis du har oplyst dit CPR-nummer til os, når du opretter en Klimahjælperaftale får du automatisk skattefradrag. Du kan få fradrag på op til 18.300 kr. om året (2024), og vi indberetter automatisk til SKAT.


Sådan hjælper vi også