Bedstemor og barnebarn står i køkkenhave

Støt verdens hårdtarbejdende mødre

Mors Dag er en fejring af mødre, der ikke bare den anden søndag i maj, men hver dag arbejder hårdt og gør en forskel, der rækker længere end dem selv.

© Bax Lindhardt

Mangler du en gave til Mors Dag? Mød tre af de mødre, som du kan hjælpe ved at støtte vores arbejde for mødre ude i verden.

Selvom kvinderne befinder sig langt fra hinanden, har de alligevel en fælles historie: de kæmper for deres børns fremtid.

En køkkenhave vendte op og ned på Reginas liv

Kvinde arbejder i sin køkkenhave

Mød 36-årige Regina Ewoi Eloto, der bor i den lille landsby Naotin i det nordlige Kenya. Sammen med sin mand Charles, deres fem børn og Reginas yngre søster, bor familien bor i et område, der er hårdt ramt af klimaforandringer.

Tidligere kunne Regina planlægge høsten efter regnsæsonen, der kom regelmæssigt. Men pludselig var det umuligt at planlægge.

Nogle år regner det ikke nok – eller slet ikke – mens det i nogle perioder regner så meget, at marker og husdyr i landsbyen bliver skyllet væk af pludselige oversvømmelser.

Læs hele historien om Regina

Reginas familie lever derfor et ekstremt sårbart liv i klimaforandringernes frontlinje.

Men i august 2019 fik Regina en køkkenhave af Folkekirkens Nødhjælp, og siden har den fuldstændig forandret hele familiens liv.

Meget har forandret sig. Vi spiser tre måltider om dagen, og vi går ikke i seng på tom mave.
Regina Ewoi Eloto, modtog i 2019 en køkkenhave

Hjælp kvinder som Regina med at passe på sin familie ved at give din mor en gave med mening til Mors Dag.

Lucys kyllingefarm giver fast indkomst

Lucy from Kenya is smiling with chickens around her neck

Lucy og hendes mand levede en usikker tilværelse de første mange år som ny familie. I de år var området ramt at tørke, og i flere perioder kæmpede familien med at få mad nok på bordet.

Familien ejede en lille køkkenhave og et par køer og får, men ingen af delene gav meget overskud, og mange gange måtte de sende børnene sultne i seng.

Lucy blev en del af Folkekirkens Nødhjælps kyllingeprojekt. Her fik hun undervisning i, hvordan man opdrætter og sælger kyllinger med fortjeneste.

Læs hele historien om Lucy

I dag driver Lucy sin egen kyllingefarm, som giver hende overskud til at sende sine børn i skole og tid til at undervise andre kvinder.

Kyllingefarmen har gjort en verden til forskel for Lucy og hendes familie. Nu sælger hun mellem 50 og 100 kyllinger på markedet om året. De penge, hun tjener, er nok til at sende hendes otte børn, to børnebørn og fire svigerbørn i skole.

Vil du hjælpe kvinder rundt om i verden til at starte deres egen kyllingefarm? Så giv fem kyllinger i gave til Mors Dag.

Grace blev forladt af sin mand – men så kom geden Mary

Barnebarnet Thaddeus på knap 2 år er også vild med geder.
Barnebarnet Thaddeus på knap 2 år er også vild med geder.

Den 50-årige mor og bedstemor har i mange år kæmpet for at få mad nok til familien. Ofte måtte hun sende børnene sultne i seng. Grace Peto blev forladt af sin mand for 14 år siden, lige som hun havde født parrets ottende barn.

Siden dengang har hun alene skulle sørge for familien.

Familien havde få høns og geder, men gederne gav næsten ingen kid og meget lidt mælk, og dyrene blev ofte syge. Men så fik hun geden Mary gennem Folkekirkens Nødhjælps gedeprojekt, som både er en mere robust og større race.

Læs hele historien om Grace

Mary har formeret sig med de gamle geder, så i dag har Grace Peto en stærk gedeflok, som alle giver masser af kid og god gedemælk.

Gederne kan give fire gange mere mælk end de gamle geder.
Grace Peto

I dag kan Grace brødføde sin familie og sende alle sine børn i skole, fordi hun modtog geden Mary. Vil du sikre mad på bordet for en hel familie? Giv en gave med mening til Mors Dag.

Twitter LinkedIn Facebook