© Bax Lindhardt H.K.H. Prinsesse Marie

Protektor

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie har været protektor for Folkekirkens Nødhjælp siden 2011.

Prinsesse Marie har blandt andet været på fem større rejser med Folkekirkens Nødhjælp. Turene er gået til Cambodja, Etiopien, Myanmar og Uganda, hvor Prinsessen har besøgt lokale projekter og fået et større indblik i, hvordan Folkekirkens Nødhjælp arbejder.

Oplevelserne har gjort stort indtryk på Prinsessen.

Mine oplevelser med Folkekirkens Nødhjælp har givet mig så meget perspektiv på livet og de mange muligheder, der altid findes – også på steder og i situationer, som umiddelbart kan virke helt umulige.
Prinsesse Marie

Med Folkekirkens Nødhjælp på arbejde

I april 2022 rejste Prinsessen tilbage til Cambodja, 10 år efter hendes første besøg i landet og prinsessen var glad for at kunne bevidne den udvikling som landet har gennemgået.

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie på besøg i Cambodja sammen med Folkekirkens Nødhjælp
Foto: Bax Lindhardt

Turen til Cambodja startede på The Killing Fields, hvor Prinsessen nedlagde en krans til minde om de mange ofte for Khmer Rouge regimet.

Foto: Bax Lindhardt

Men turen gav heldigvis også anledning til dejlige gensyn, her på billedet med en af vores partnerrepræsentanter. 

Prinsessen besøgte også et kooperativ, der har fået undervisning i græshoppeproduktion og på den måde fået en indtægtskilde, som både er robust i forhold til klimaforandringerne og næringsholdig for familierne. 

I anledningen af Folkekirkens Nødhjælps 100-års jubilæum i 2022 deltog protektor Prinsesse Marie også i en gudstjeneste i Vor Frue Kirke, hvor hun i en tale blandt andet sagde:

 Gennem mit protektorat har jeg fået indblik i, hvor ulige verdens goder er fordelt og hvor uendeligt vigtigt, Folkekirkens Nødhjælp arbejde er. De tager nemlig ikke initiativet eller værdigheden fra den enkelte – de hjælper ikke stakler, men mennesker, der præcis ligesom os, vil gøre alt for, at deres børn får et godt liv.  
Tale af Prinsesse Marie i Vor Frue Kirke, 2022
Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie og Birgitte Qvist-Sørensen går op ad kirkegulvet

Wefood og kampen mod madspild

Prinsesse Marie tager også del i Folkekirkens Nødhjælps arbejde for bæredygtighed og klima. Det gør hun gennem kampen mod madspild.

Første skridt på madspildsrejsen var i 2016, hvor prinsessen var med til at åbne Wefood Amager – Danmarks første butik med overskudsvarer.

Prinsessen stod i fællesskab med generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen, for at erklære butikken for åben. Siden 2016 har prinsessen været med til at åbne flere af de i alt nu seks Wefood-butikker.

Wefood en bæredygtig supermarkedskæde, der sælger overskudsvarer, som supermarkeder og leverandører ofte kasserer. Overskuddet går til Folkekirkens Nødhjælps arbejde i verdens fattigste lande.


Se også