© Mikkel Østergaard H.K.H. Prinsesse Marie smiler med en stråhytte i baggrunden

Protektor

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie har været protektor for Folkekirkens Nødhjælp siden 2011.

Prinsesse Marie har blandt andet været på fire større rejser med Folkekirkens Nødhjælp. Turene er gået til Cambodja, Etiopien, Myanmar og Uganda, hvor Prinsessen har besøgt lokale projekter og fået et større indblik i, hvordan Folkekirkens Nødhjælp arbejder.

Oplevelserne har gjort stort indtryk på Prinsessen.

Min position giver mig mulighed for skabe opmærksomhed om mennesker i nød og fortælle, at udviklingshjælp nytter. Jeg kan lide at have hjertet med i det, jeg gør. Og det har jeg her,
lyder det fra Prinsesse Marie.

Tak for de sidste 10 år

Med Folkekirkens Nødhjælp på arbejde

I 2016 besøgte Prinsesse Marie to landsbyer i Myanmar og fik indblik i, en række familier organiserede sig i låne-spare grupper og på den måde fik penge til små investeringer. Projektet er med til at løfte lokalsamfund ud af ekstrem fattigdom.

I 2016 besøgte Prinsesse Marie to landsbyer i Myanmar. Her fik prinsessen indblik i, hvordan en række familier organiserer sig i låne-spare grupper og på den måde får penge til små investeringer. Projektet er med til at løfte lokalsamfund ud af ekstrem fattigdom, fordi det sikrer at flere familier får en fast indkomst og penge til skolegang og sund og nærende mad.

Fotocredit: Nikolaj Svennevig

Klimakamp fra klasseværelset

I 2020 rejste Prinsesse Marie til Uganda for at mødes med en gruppe unge klimaaktivister fra studenterbevægelsen Fridays for Future.

Prinsessen fik indblik i, hvordan klimaforandringerne allerede har store konsekvenser for landets fattigste familier, når katastrofer som tørke eller oversvømmelser rammer landsbyerne.

”Vi taler ofte om, at klimaforandringerne får store konsekvenser for vores børn og børnebørn. Men det har allerede store konsekvenser for mange mennesker. Det har jeg selv oplevet i denne uge, og derfor skal der gøres noget nu,” fortalte prinsesse Marie efter besøget i Uganda.

Se billeder fra Prinsessens besøg i Uganda her:

H.K.H. Prinsesse Marie og Generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen i Uganda © Bax Lindhardt
H.K.H. Prinsesse Marie og Generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen går en tur i Uganda © Bax Lindhardt
H.K.H. Prinsesse Marie planter træ i Uganda © Bax Lindhardt
H.K.H. Prinsesse Marie © Bax Lindhardt
H.K.H. Prinsesse Marie og Generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen snakker med en yngre pige © Bax Lindhardt
H.K.H. Prinsesse Marie får overrakt et mangotræ som tak for besøg © Bax Lindhardt

Wefood og kampen mod madspild

Prinsesse Marie tager også del i Folkekirkens Nødhjælps arbejde for bæredygtighed og klima. Der gør hun gennem kampen mod madspild.

Første skridt på madspildsrejsen var i 2016, hvor prinsessen var med til at åbne Wefood Amager – Danmarks første butik med overskudsvarer.

Prinsessen stod i fællesskab med generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen, for at erklære butikken for åben. Siden 2016 har prinsessen været med til at åbne flere af de i alt nu seks Wefood-butikker.

Wefood en bæredygtig supermarkedskæde, der sælger overskudsvarer, som supermarkeder og leverandører ofte kasserer. Overskuddet går til Folkekirkens Nødhjælps arbejde i verdens fattigste lande.

Se, da Prinsesse Marie i 2020 besøgte Wefood:


Se også