I Wefood bliver skrald til mad

Siden 2016 har Folkekirkens Nødhjælp solgt tonsvis af mad, der ellers ville være endt i skraldespanden, til gavn for dem, der sulter.

© Folkekirkens Nødhjælp

Pas på, du ikke falder af stolen, når du læser det her:

En tredjedel af al mad produceret på verdensplan ender i skraldespanden. Samtidig sulter næsten 800 millioner mennesker verden over!

Det er ikke en fair fordeling af jordens ressourcer – og så er det heller ikke godt for klimaet, når mad bliver smidt ud. Derfor valgte Folkekirkens Nødhjælp i 2016 at slå dørene op for Wefood – Danmarks første supermarked, der sælger overskudsmad og overskudsvarer.

173 ton mad solgt

Med Wefood-konceptet er vi med til at reducere madspild i tonsvis. I løbet af 2018 blev der langet 173 ton mad over disken i vores tre butikker. Der blev for eksempel solgt 4.392 liter kokosvand, 9.191 flasker olivenolie og 11.1137 poser müsli.

Wefood sælger varer med beskadiget emballage, forkert mærkning og overskredet dato for holdbarhed, som ellers ville være endt på bunden af en skraldespand. Varerne bliver solgt til en god pris, så det er fordelagtigt at handle hos Wefood.

En butik blev hurtigt til tre

Butikkerne på Amager og Nørrebro i København blev efter åbningen i 2016 hurtigt en succes, og derfor åbnede vi i 2018 også en butik i Aarhus. Wefood-butikkerne er udelukkende drevet af vores dygtige frivillige, som gør et stort stykke arbejde for at holde butikkerne i gang.

2019 tegner sig til at blive et endnu bedre år for kampen mod madspild. Allerede i årets første kvartal har Wefood solgt over 83 ton mad.

Alt overskud går til mennesker i nød. På den måde er vores kunder med til at rette op på den ubalance, der er med fordelingen af mad på verdensplan. Sammen forsøger vi at bekæmpe sult, madspild og klimaforandringerne.

Se video med daværende miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensens (V) besøg hos Wefood i Aarhus i marts 2019.

Twitter LinkedIn Facebook