Appelsiner i Wefood butik

En tredjedel af verdens fødevarer bliver aldrig spist

Inforgrafik: Hvad har 29 mio. tons mejeriprodukter og 286 mio. tons kornprodukter tilfælles? De går til spilde. Hvert år.

Når en tredjedel af al den mad, der produceres globalt – eller omkring 1,3 milliarder tons – går til spilde, så er den helt gal. Især når man ser det i lyset af, at mere end 800 millioner mennesker i verden sulter.

I de fattige lande går mad hovedsagelig til spilde i forbindelse med produktion og transport. Mange småbønders høst rådner, bliver angrebet af svampe eller spist af dyr pga. dårlige opbevaringsforhold, og det er svært at få varerne transporteret til de lokale markeder.

Den mad, der når frem til familierne, bliver til gengæld næsten altid spist op rub og stub.

I de rige lande går mad hovedsagelig til spilde i detailhandlen og hos forbrugerne. I detailhandlen smides meget mad i skraldespanden, udelukkende fordi det ikke lever op til kravene til kvalitet og udseende.

Og hvert år smider vi forbrugere i Danmark 260.000 tons mad ud, som sagtens kunne have været spist.

Heldigvis er vi begyndt at bruge næsen og kigge en ekstra gang på datomærkningen, før vi smider mad ud. Der ryger mindre i skraldespanden, end der gjorde bare for få år siden. Men vi kan blive bedre endnu.

Infografik madspild
Infografik madspild
Infografik madspild
Infografik madspild
Twitter LinkedIn Facebook