Mattias Söderberg taler foran Christiansborg

Klimakriger med knivskarp viden

Mød Mattias Söderberg - vores helt egen klimaekspert, der sætter klimaforandringerne på dagsordenen

Vi skal tale om klimaet

Siden Mattias Söderberg i 2005 for første gang trådte ind ad døren hos Folkekirkens Nødhjælp som ansat, har han udvidet sit repertoire med klummer og indlæg i en længere række af medier.

Herunder Kristeligt Dagblad, Daily Kos og Globalnyt. Pt. er han klummeskribent på altinget.dk.

Klimaet er Mattias Söderbergs hjertebarn, og hans viden om emnet er enorm. Hans fokus ligger på klimaudfordringerne, løsningerne, og hvordan vi er med til at sikre hjælp til verdens sårbare med konkrete klimaprojekter.

I Danmark tager vi klimatiltag som diger ved Vesterhavet eller på Amager som en selvfølge. Og vi følger helt naturligt med i vejr-opdateringer på vores smartphones. De samme klimaløsninger kan redde liv i verdens fattigste lande
Mattias Söderberg

Et af hans mantraer er, at ord skal følges op af handling. Og han er ikke bleg for at ruske op i nølende politikere.

Mattias Söderberg understreger, at selv små indsatser og bidrag kan gøre en forskel:

”Gennem mit arbejde med klimaet har jeg set, hvor stor forskel selv små beløb kan gøre.”

Tårnhøje udfordringer

Siden 2012 har Mattias Söderberg været formand for klimasamarbejdet i ACT Alliance Climate Change-netværket, som er en sammenslutning af kirkelige bistandsorganisationer fra 140 lande.

Derudover er han forfatter og medforfatter til utallige klimarapporter og publikationer.

Mattias Söderberg

Og hans arbejdsopgaver bliver næppe lettere de kommende år:

Klimaforandringerne er allerede godt i gang, og selv om vi gjorde alt, hvad vi kunne for at standse den globale opvarmning nu, vil mange mennesker stadig være nødt til at tilpasse sig de forandringer, som allerede er her,” understreger Mattias og fortsætter:

“Med den støtte vi får fra givere i Danmark, kan vi hjælpe de mest klimaudsatte til at stå imod tørke, oversvømmelser og uvejr. Vi kan hjælpe dem med at blive robuste, så de kan arbejde videre med at skabe vækst og udvikling, og skabe sig en bedre fremtid.”

Mattias Söderberg er uddannet cand.scient.pol fra Lunds Universitet i 2002. Som navnet antyder, kommer han oprindeligt fra Sverige og er født i Stockholm.

I Sverige nåede Mattias Söderberg at arbejde både for det svenske Sida – der svarer til Danida i Danmark – og Landsrådet for Sveriges Ungdomsorganisationer, inden han hev teltpælene op og flyttede sit job udenlands.

Du kan finde Mattias Söderberg på Twitter her: @Mattias_S

Twitter LinkedIn Facebook