Ung mand sidder på hug og hilser på palæstinensiske skolebørn

Bliv observatør i Palæstina

For frihed og retfærdighed

Oplev Mellemøsten tæt på

Brænder du for at arbejde med menneskerettigheder? Og drømmer du om at opleve Mellemøsten tæt på? Så tag ud som observatør med Folkekirkens Nødhjælp til Palæstina i 3 måneder og oplev, hvad besættelsen og konflikten mellem Israel og Palæstina betyder for menneskene i området.

Som frivillig er du en del af en international gruppe. Du er med til at dokumentere brud på menneskerettigheder, rapportere videre til relevante organisationer og til at beskytte sårbare grupper.

Krav til dig som udsendt i Palæstina

For at blive observatør i Palæstina skal du:

  • Være over 24 år
  • Som person være robust
  • Kunne tale og skrive engelsk
  • Interessere dig for Israel–Palæstina konflikten
  • Have mod på kommunikations- og kampagnearbejde

Det er en fordel, hvis du har et aktivt netværk (forening, organisation og gerne kirke).

Praktisk information

Alder: Programmet henvender sig til unge over 24 år såvel som til seniorer. Er du endnu ikke fyldt 24 år, så kontakt os, så tager vi en samtale med dig

Pris for ophold: 17.500 kr. som dækker forberedelseskurser, forsikring, lokal transport, kost og logi. Du skal selv stå for at købe en flybillet, men vi hjælper naturligvis med råd og vejledning, hvis du har behov for det.

Periode: Opholdet har en varighed af 3 måneder. Hvornår du rejser afsted aftales sammen med Folkekirkens Nødhjælp.

Tilmeldingsfrist: Vi vurderer alle ansøgninger løbende. Vi har 4 pladser i alt, så når de er blevet besat lukker vi for tilmeldinger.  

Forberedelse: Du vil modtage introduktion hos Folkekirkens Nødhjælp i København og senere i Jerusalem. Forberedelse aftales individuelt.

Visum: Du vil få mere information omkring visum inden og på introdagene.

Vaccinationer: Du er selv ansvarlig for at få dine vaccinationer til opholdet. Vi anbefaler at du bruger Danske Lægers Vaccinationsservice klinikker, som Folkekirkens Nødhjælp har et samarbejde med. De er vant til at vaccinere og kan vejlede dig i det du behøver. Som frivillig i Folkekirkens Nødhjælp, så får du 10 % på rejsevacciner og du betaler halvt konsultationsgebyr indtil kl. 17.

Projekter i Palæstina

Som observatør får du indblik i konsekvenserne af den israelsk-palæstinensiske konflikt. Du er med til at beskytte sårbare grupper og hjælper med at dokumentere brud på menneskerettigheder til relevante organisationer.

Dine opgaver varierer efter behov og placering. Måske er du til stede ved checkpoints mellem israelske og palæstinensiske områder og hjælper palæstinensere på vej til skole og arbejde. Eller måske bliver du vækket midt om natten, hvis der er optræk til, at hjem skal rives ned. 

Projektpartnere

Programmet ”The Ecumenical Accompaniment Programme in Palestine and Israel” (EAPPI) er etableret af Kirkernes Verdensråd, som støtter israelere og palæstinensere i deres ikke-voldelige bestræbelser for en retfærdig fred.

I Danmark er det Folkekirkens Nødhjælp der, i samarbejde med Danske Kirkers Råd og Det Mellemkirkelige Råd, sender observatører til Vestbredden. Læs mere om EAPPI her.


Rejsens tre trin

© Gritt Holm Hedehus
Forberedelse

Vi klæder dig godt på til turen hjemmefra og når du ankommer. 

© Antony Grange
Ophold

Du kommer til at hjælpe sårbare grupper og dokumentere brud på menneskerettigheder.

© Peter Høvring
Tilbage i Danmark

Du kommer til at sætte fokus på situationen på Vestbredden i oplæg mm. 


Kontakt

Presserådgiver og journalist
Christina Pedersen
Mobil: +45 2032 2938

Go Global på de sociale medier


three girls looking over palæstina

Go Global

Vil du læse mere om Go Global?

Læs mere