Valmueruten: Tag på genbrugseventyr i hele Danmark

Mangler du en sjov ferieaktivitet, og er du vild med genbrug? Vi har sammensat otte ruter i hele landet.

Mangler du en sjov sommeraktivitet med genbrugseventyr og roadtrip-vibes? Tag en af valmueruterne og find alt fra vintagetøj, til møbler fra farmors tid, du kan bruge i dit næste upcycling-projekt.

Vi har samlet otte ruter i hele landet, hvor du kan nyde skønne områder i Danmark og samtidig gå på jagt efter genbrug – den smarteste sommerkjole, din nye yndlingsvase eller legetøj til børnene. Vores butikker er fyldt med gode fund til alle aldre. Der er også rig mulighed for et is-stop, en picnic plads og andet, der hører sig til i sommerferien.

Matcher ruten ikke, hvor du bor eller holder ferie? Så lav din egen ud af vores over 100 genbrugsbutikker.

Rute i Sydsjælland

Stege – Præstø – Vordingborg – Næstved

Skuldrene sænker sig og stemningen når nye højder, så snart du krydser Dronning Alexandrines Bro og ankommer til Møn.

Turen går videre til den gamle sydsjællandske købstad Vordingborg, hvor du kan kombinere genbrugsjagten med imponerende danmarkshistorie ved Danmarks Borgcenter.

Videre til den idylliske perle Præstø, hvor du både kan nyde fjord og skov. Ruten ender ved Susåens udløb i Næstved, hvor du kan besøge Fruens Plantage og Gavnø Slot.  

Sådan ser den sydsjællandske rute ud om sommeren.

Rute i Vestsjælland

Kalundborg – Jyderup – Holbæk – Asnæs – Nykøbing Sjælland

At finde skatte er ikke uvant på disse kanter, hvor blandt andet Solvognen er fundet. Hvilke genbrugsskatte kan du mon falde over?

Fra Odsherreds bjergtagende istidslandskab til Holbæk Fjord og smukke skovområder. Nyd Vestsjællands storslåede udsigter og tag genbrugsguld med hjem fra dette ganske særlige hjørne af Sjælland.

Rute i Hovedstaden

Søborg – Nørrebro – Amager – Sydhavnen – Hvidovre

Tag på genbrugsjagt i hovedstaden. Nyd byens puls, de hyggelige cafeer på Nørrebro – og få vind i håret på en tur rundt om søerne, før du tager til vores skønne genbrugsbutikker på Amager.

Er du småsulten, kan du tage en afstikker fordi Flyvergrillen og se flyene lette, mens du spiser.

Det store udvalg af genbrugs tøj med mere i genbrugsbutikken SecondByNutid

Rute i Nordjylland

Hjørring – Løkken – Brønderslev

Nyd to gamle købstæder, få et kig mod Børglum Kloster på vejen og lad dine sanser få frit spil i de fem genbrugsbutikker på ruten. Hvis solen bager, anbefaler vi en badepause på Grønhøj strand i Løkken, efterfulgt af et besøg hos Ishuset ved Vesterhavet.

Rute i Østjylland

Fjellerup – Grenå – Rønde – Aarhus

Ruten starter i smilets by og tager dig forbi kunstmuseet ARoS og den første genbrugsbutik nogensinde i Danmark: Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Gammel Munkegade 8.

Ruten fører dig videre rundt om Kalø Vig tæt på Mols Bjerge – og er du eventyrlysten, kan du slå et smut forbi Kalø Økologisk Landbrugsskole Gårdbutik for lidt proviant til turen.

Når I når til Grenå er Kattegatcentret et alletiders pitstop, hvis du har børn eller barnlige sjæle med på genbrugsjagten.

Rute i Midt- og Vestjylland

Kibæk – Vidbjerg – Ulfborg – Lemvig

Kør mod Vildbjerg, oplev to genbrugsbutikker i én, og genbrugsshop med fjordkig, når I kommer et smut forbi Folkekirkens Nødhjælp i Ulfborg.

Ruten kan slutte i Lemvig med is eller kaffe på havnen og måske et smut forbi det internationale klimacenter, Klimatorium, inden sidste besøg i vores genbrug, som kun ligger et kort kig fra havnen.

Valmuer på en dansk sommermark

Rute i Syd- og Sønderjylland

Gråsten – Løgumkloster – Tønder – Ribe – Esbjerg – Kolding

Få vind i håret, hold godt fast i dialeketerne og gør dig et godt køb i vores genbrugsbutikker. På denne rute kommer du rundt i Sønderjylland og forbi vores 6 genbrugsbutikker i Esbjerg, Gråsten, Kolding, Løgumkloster, Ribe og Tønder.

Rute på Fyn og Øerne

Bogense – Middelfart – Aarup – Tommerup – Assens – Glamsbjerg – Odense

Kerteminde – Fåborg – Svendborg – Rudkøbing – Marstal

Tag en genbrugstur rundt om Fyn og øerne, hvor du kan opleve naturen, sommerstemningen på havnene og vores genbrugsbutikker langs kysten.

Her har du to ruter – hvis du tager begge kommer du forbi alle vores genbrugsbutikker på Fyn og øerne!

Kig efter valmuen, så ved du at du er på rette vej!

Er du nysgerrig på mere genbrug?