Genbrugsguld til ferien

Her får du fem klimavenlige aktiviteter til din ferie

© Lars Bugge

Mangler du gode idéer til, hvordan du får det bedste ud af din ferie?

Vi har været på jagt i vores genbrugsbutik på Amagerbrogade for at finde fem fede ferieaktiviteter. Så læs med her, hvis du mangler inspiration til en billigere og mere klimavenlig ferie.

1. Den klassiske brætspilsaften

Skal du bruge vinterferien sammen med familien? Så er en brætspilsaften en oplagt mulighed for kvalitetstid og gode minder.

I genbrugsbutikken på Amager fandt vi bl.a. et Sorte Per-spil til en 20’er, den perfekte aktivitet til en regnvåd februaraften. I din lokale genbrug kan du med sikkerhed også både finde velkendte spil fra gamle dage og spil, du aldrig har prøvet før. 

Dét er en klimavenlig ferieaktivitet for alle aldersgrupper!

2. Tid til fordybelse

Ferien er det oplagte tidspunkt at slå benene op og forsvinde ned i en god bog. Du kan tage din bog med på café, sidde derhjemme eller vikle dig ind i et tæppe og gå udenfor, hvis du er så heldig, at solen titter frem.

Mange fantastiske bøger ender i genbrugsbutikkerne, efter kun at være blevet læst en enkelt gang. Det er altså der, du skal lede, hvis du vil finde gode bøger, der bare venter på at blive læst igen.

I genbrugsbutikken på Amager fandt vi en hel kurv med gratis bøger! Så sæt kurs mod din lokale genbrugsbutik og se, om du kan finde et godt tilbud.

3. Tre – to – en – sylt!

At sylte grøntsager er både en bæredygtig og sjov aktivitet. Der er næsten ingen grænser for, hvad du kan sylte, og det er samtidig en god måde at undgå madspild på, hvis du har nogle grøntsager liggende, der ser lidt trætte ud. Du kan finde flotte sylteglas i din lokale genbrugsbutik.

Nem sylteopskrift

Som inspiration til at komme i gang får du her en nem sylteopskrift med tre ingredienser, som kan bruges til det meste.

Du skal bruge:

1 dl sukker

1 dl eddike

1 dl vand

Du kan også tilføje peberkorn, laurbærblade eller andre hele krydderier efter behov. Kog lagen op og hæld derefter over grøntsagerne i dit skoldede glas. Nu skal du blot stille glasset i køleskabet. Når glasset er helt afkølet, er de klar til at blive spist, og du har nu dine egne hjemmesyltede grøntsager!

4. Find strikketøjet frem

Er du i gang med et strikke- eller hækleprojekt, eller er det noget, du gerne vil lære i din ferie? Så er genbrugsbutikker et oplagt sted at finde billigt garn og strikkepinde. I genbrugsbutikken på Amager fandt vi garn til en flad 5’er og strikkepinde til en 10’er.

Hvis du mangler idéer til et projekt, så kan du bruge vores opskrift på hæklede vatrondeller.

5. Shop med god samvittighed

Hvis du allerede er taget til din lokale genbrugsbutik for at købe brætspil, sylteglas eller garn, så kan du jo også lige slå et smut forbi tøjafdelingen. Her kan du finde alt fra hatte til sommerkjoler.

Når du shopper i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker, er du sikker på at gå derfra med god samvittighed. Her går overskuddet nemlig til vores arbejde for verdens mest udsatte mennesker.

Find din lokale genbrugsbutik her!

Twitter LinkedIn Facebook