Giv et rentefrit lån til cambodjanske risbønder

Sådan gør du
  1. Opret profil: Indtast dine oplysninger på PlusPlus.nl
  2. Vælg beløb: Vælg selv det beløb, du vil udlåne
  3. Overfør penge til din “wallet”: Godkend beløbet fra din wallet og se dine penge gøre gavn

Hjælp landmænd ud på verdensmarkedet med ny investeringsform

Folkekirkens Nødhjælp tilbyder i samarbejde med den hollandske platform PlusPlus.nl småbønder i det cambodjanske kooperativ Kraing Leav Samk at søge ekstern finansiering via crowd lending.

Hvad er kooperativet Kraing Leav Samk?

Folkekirkens Nødhjælp bidrager i samarbejde med lokale partnerne med organisering af risbønder i kooperativer.

Bønderne i kooperativer får en højere pris for deres ris sammenlignet med, når de afsætter dem individuelt på det lokale marked. Produktmængden stiger, og indtægterne er også stigende for de enkelte bønder. På grund af øget salg stiger bøndernes indkomst og levevilkår, så de får råd til næringsrig mad, samt adgang til skole og sundhedsydelser for deres børn. 

Nu har kooperativet har ikke længere behov for klassisk udviklingsbistand, men kapital for at skabe yderligere forretningsudvikling

Crowd lending via PlusPlus

Folkekirkens Nødhjælps finansiering via crowd lending finder sted i samarbejde med den hollandske platform PlusPlus. PlusPlus er den første NGO-ledede crowd lending platform i Europa.

Hvad er Crowd lending?

Crowd lending er en lånemodel, hvor privatpersoner, organisationer og virksomheder yder lån til eksempelvis småbønder og mindre virksomheder, der ikke kan låne penge på traditionel vis via banker og andre finansieringsinstitutter.

Invester med impact med PlusPlus

PlusPlus er en ny måde at bidrage til mindre fattigdom i verden. Ikke ved at donere penge, men ved at låne dem ud. Med et lån kan du give talentfulde småbønder i det globale syd en hjælpende hånd. De er for store til mikrokredit, men for små til almindelige banker.

Sammen med andre investorer kan du sørge for den finansiering, der kan hjælpe virksomheden til at vokse. Dette skaber effekt, såsom nye job, mere bæredygtig fødevareproduktion og mere indkomst for mange, der bor i fattige landdistrikter. Derefter får du dine penge tilbage. Det er sådan, du giver dine penge mening.

Du bestemmer. Du vælger selv hvor meget, du vil låne ud (fra ca. 370 kr./50 €). 100 % af dette beløb går til projektet, og du får lånet tilbage i 6-måneders rater. Uden renter, men dine penge har været med til at gøre en forskel. Og efter tilbagebetaling kan du investere dine penge igen, så dine penge kan blive ved med at arbejde for en bedre verden.

Hvordan virker det?

Crowd lending i 7 nemme skridt:

  • Opret en profil på plusplus.nl*
  • Vælg projektet på PlusPlus’ hjemmeside
  • Vælg det beløb, du ønsker at investere (fra 50 €)
  • Overfør penge via din bank til din PlusPlus “wallet”
  • Du får jævnlige opdateringer om, hvordan projektet går
  • Du får dine penge tilbage hver 6. måned**
  • Investér dine penge igen i et nyt projekt for en endnu større effekt

* Det tager ca. 10 minutter at oprette en profil. Du skal have dit IBAN nummer, dit pas eller kørekort og et billede klar, så PlusPlus kan validere din identitet.

**Investering i små virksomheder i landbrugs- og fødevaresektoren i det globale syd kan involvere den risiko, at lånet ikke kan blive fuldt tilbagebetalt. Du kan læse mere om eventuelle risci her.