Appelsiner i Wefood butik

Erhvervspartner til Wefood og Genbrug

Med 116 genbrugsbutikker og 6 Wefood-butikker fordelt over hele landet er Folkekirkens Nødhjælp er en central aktør inden for den cirkulære økonomi i Danmark. Begge butiksformater omsætter overskudsvarer og genbrugsartikler til overskud til verdens fattigste og mindsker samtidig belastingen på klimaet.

I Folkekirkens Nødhjælp ønsker vi at være en samarbejdspartner til virksomheder, som gerne vil tage del i kampen for at mindske madspild via Wefood eller som ønsker at indgå et bæredygtigt samarbejde om salg af overskudsvarer via Folkekirkens Nødhjælps landsdækkende genbrugsorganisation.

Wefood er Danmarks første supermarked med overskudsvarer

Wefood er frivilligt drevne butikker, som sælger madvarer og andre forbrugsvarer, der er tæt på udløbsdato, forkert mærket, har beskadiget emballage eller overskredet mindst holdbarhed/bedst før. Varerne doneres af detailkæder og fødevareproducenter, og sælges i butikkerne til nedsat pris.

Sortimentet i butikkerne er typisk begrænset til fødevarer og husholdningsprodukter, der ikke længere kan sælges i almindelige supermarkeder. Hvis varerne ikke blev doneret til velgørenhed, ville de fleste af dem blive destrueret. Det overordnede formål med Wefood er at bekæmpe madspild og spild i Danmark og generere et overskud til Folkekirkens Nødhjælps arbejde for mennesker i nød.

Bliv leverandør til Wefood og deltag i kampen mod madspild

Wefood bygger på varedonationer. Projektets succes er afhængig af overskuddet fra jeres afgrøder, restlager, varer med beskadiget emballage, eller varer der nærmer sig eller har overskredet mindst holdbarhedsdato. Hvis I står over for den situation, hvor I har fødevarer i overskud, og kunne tænke jer at samarbejde om madspild, så kontakt vareforsyningsansvarlig:

Vareforsyning og logistik
Frank Petersen
Wefood

Genbrugsglæde siden 1972 til fordel for mennesker i nød

Folkekirkens Nødhjælp åbnede den første genbrugsbutik i Danmark i 1972. Siden er det gået stærkt, og antallet af butikker er nu oppe på 116. Det årlige overskud på 25 millioner kr. bliver sendt videre til Folkekirkens Nødhjælps arbejde rundt omkring i verden.

Genbrug er afgørende for klimaet

Tekstilindustrien og vores enorme forbrug af tøj, er en kæmpe belastning for klimaet. Derfor er genbrugsbutikkerne et vigtigt bidrag til kampen mod klimakrisen.

  • Tøjspild er den fjerdestørste miljøsynder i Europa
  • Produktion af et kg tekstil udleder 15 kg CO2
  • Hver dansker i snit køber 15 kg nyt tøj om året
  • Tekstilindustrien og vores enorme forbrug af tøj, er en kæmpe belastning for klimaet

BR leverer overskudslegetøj til genbrugsbutikker:

I BR er vi meget glade for vores nye samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp. Det er helt rigtigt for os at give vores overskudslegetøj videre, så det ender hos nogle skønne børn, der kan få masser af glæde og leg ud af legetøjet, i stedet for at det bliver kasseret. Det betyder også rigtig meget for os i BR, at vi på den måde både kan bidrage til at værne om miljøet og på samme tid skabe mere overskud og bedre vilkår for børn i verdens brændpunkter og fattigste egne.
Charlotte From, kædechef

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker du blot at høre mere om dine mange muligheder, så skriv til: erhverv@dca.dk