Bliv frivillig

Bliv volontør

Rejs til Malawi, Nepal eller Kirgisistan som frivillig volontør i foråret 2015. Send din ansøgning af sted senest 19. februar 2015.

Du bor hos en værtsfamilie og er tilknyttet det lokale udviklingsarbejde.

Vi sender hold på 20 unge af sted i alderen 18-25 år.

Måske den ene er dig?

Bliv genbrugsfrivillig

Bliv frivillig i en af Folkekirkens Nødhjælps 125 genbrugsbutikker i Danmark.

Du bliver en del af et landsdækkende netværk og får gode kolleger.

Samtidig arbejder du for en god sag.

No flash image

Bliv ungdomsfrivillig

Nødhjælpens Ungdom laver seje kampagner, projekter og events over hele landet.

Har du lyst til at være med, vil det være fedt!

Bliv seniorfrivillig

Vær med i seniornetværket og hjælp med til at gøre en forskel for verdens fattigste.

Vi arbejder lokalt og laver spændende, meningsfulde aktiviteter.

Har du lyst til at være med?

Bliv seniorsupporter

Folkekirkens Nødhjælp søger frivillige seniorsupporters til at bistå vores lokale partnerorganisationer i Kirgistan og Malawi.

Har du lyst til at få en uforglemmelig oplevelse og hjælpe andre med din viden?

Bliv frivillig - støt os via frivilligt arbejde

Frivilligt arbejde er en meget central del af Folkekirkens Nødhjælp. Har du lyst til at blive frivillig i Danmark eller i udlandet sammen med ca. 4500 andre frivillige og få en masse spændende og sjove oplevelser i selskab med andre ildsjæle?

Gør en indsats for verdens fattigste

Via frivilligt arbejde kan du være med til at lave events og indsamlinger i dit lokalområde, sælge genbrugstøj, cykle mod sult, samle penge ind til fordel for verdens fattigste - eller du kan blive en fast del af vores forskellige frivillignetværk.

Mulighederne for et fedt frivilligjob, der gør en forskel, er mange. Bliv inspireret i karrusellen ovenfor.

Frivillig i Danmark eller i udlandet?

Størstedelen af Folkekirkens Nødhjælps frivillige arbejde foregår i Danmark. Vi laver oplysningsarbejde, kampagner og events og sælger en masse genbrugstøj, alt sammen til fordel for verdens fattigste.

Vi laver ikke frivilligt socialt arbejde i Danmark, men har du lyst til at gøre en forskel ude i verden, kan du læse mere om vores volontør- og rejseprogram her

SMS for retfærdighed

Vil du være med i et netværk af frivillige, som vi kan kontakte når vi har brug for en særlig indsats? Tilmeld dig vores SMS netværk og få informationer sendt direkte til din mobiltelefon

Vil du være frivillig? Tilmeld dig her!

Du kan allerede nu melde dig som frivillig. Tilmeldingen er ikke bindende, men du vil derefter blive kontaktet af en medarbejder og få mulighed for at høre mere om, hvad du kan hjælpe med.

Tilmeld dig som frivillig her

Vælger du at blive frivillig i Folkekirkens Nødhjælp, lover vi dig en masse sjove, spændende, hyggelige og lærerige timer med mening. Vi ses! 


LÆS OGSÅ

Skal du have ryddet op i skabene i påsken og gjort klar til sommeren? Så kan du tømme skabet og gøre en forskel.
Det er en omvæltning at rejse fra Danmark til Malawi for at bo hos en lokal familie. Anna Sofie Bang har været volontør for Folkekirkens Nødhjælp og har oplevet, hvor stor kontrasten er mellem Danmark og Malawi. Her skriver hun om forholdet mellem mænd og kvinder.
Påsken er lige om hjørnet og i vores genbrugsbutikker kan du finde alt til påskebordet.
Traditionen tro, løber kurset for genbrugsfrivillige på Silkeborg Højskole af stablen i denne uge.
De lokale beboere i Sydhavnen har taget imod Folkekirkens Nødhjælps nye store genbrugsbutik med åbne arme.
På årets varmeste dag viste danskerne sig fra deres gavmilde side. 14 grader blev der målt flere steder i landet, og 14 millioner kroner blev der samlet ind ved Folkekirkens Nødhjælps årlige landsindsamling.
I Viborg kan genbrugsbutikken byde på meget mere end genbrug. Der afholdes særlige arrangementer og det seneste var et besøg af IT-folk.
I vores genbrugsbutik i Odense midtby har foråret allerede sat sit præg på vinduerne. Kig forbi og se de flotte puder, som du bl.a. selv kan sy af genbrugsskjorter.
Nepal er kendt for sine mægtige tinder og høje bjerge, men på landjorden er mange af kvindernes rettigheder i en helt anden størrelsesorden. Dette har Kasper Sørensen set med sine egne øjne, mens han var volontør i Nepal for Folkekirkens Nødhjælp.
Lige nu arbejdes der på højtryk på Vesterbro 1 i Odense. Butikken friskes op til genåbning den 28. januar 2015
Tobias har netop været volontør i Malawi. Læs om hans oplevelser med verdens rigeste land på generøsitet, gæstfrihed og højt humør
Selv om butikken er en af landets mindste og ikke ligger midt på et travlt handelsstrøg, har den alligevel formået at give et pænt bidrag til at afhjælpe sult og nød i verden.
De frivillige i genbrugsbutikken i Vejle mærker virkelig hjertevarme her op til jul. Et indbrud i lageret har givet en storm af henvendelser og donationer.
Linda Soelberg er rejst ud som volontør i Malawi. Her lever hun et liv, langt fra det hun er vant til hjemme i Viborg. I Malawi er hun bosat hos en høvdingefamilie, i landsbyen Kamkong’ontho Village, der ligger i det nordlige Malawi.
Den 12. december åbner Folkekirkens Nødhjælp en ny genbrugsbutik i Store Heddinge
Som volontør hos Folkekirkens Nødhjælp kommer man helt tæt på kulturen. Lasse er volontør for Folkekirkens Nødhjælp, og er lige nu i en landsbyen Mpenda 1 i Malawi, hvor han oplever landsbylivet og menneskerne på tætteste hold. Her beretter han om et tæt venskab på tværs af kontinenter, og om de mange u'er der er i et u-land som Malawi.
I disse dage er alle vores mange ildsjæle i genbrugsbutikkerne samlet for at få fyldt lidt gas på, så de får energi til deres arbejde for verdens fattigste.
20 år og stadig i fuld gang. Det skal fejres - især når man er en genbrugsbutik med succes.
Der bliver arbejdet igennem i Tørring i disse dage. De frivillige i genbrugsbutikken gør den nye butik klar til indflytning.
I dag fik vores centrallager for overskudstøj skilt på facaden.
I vores genbrugsbutikker stiller varerne ofte ekstra krav til vores frivillige og deres værktøj. Derfor er det vigtigt, at det er i orden.
Vi fik julemanden på besøg allerede i foråret. Og han er kommet med gaver lige siden, siger de frivillige i genbrugsbutikken. Vi kan næsten ikke få armene ned.
Møbelgenbrugsbutikken var med da det årlige Højby Marked løb af stablen. Det blev en god dag.
Der bliver satset stort i Viborg. Til oktober åbner vi en kæmpe genbrugsbutik med tøj, møbler og alt muligt andet.
10.000 flasker er allerede pantet, og flere er på vej i automaten. Folketingspolitiker Nadeem Farooq er halvvejs igennem sin private indsamling for Folkekirkens Nødhjælps arbejde for ofrene i Gaza.
Tusindvis af frivillige meldte sig på banen umiddelbart efter supertyfonen, Haiyans hærgen i november sidste år. Zenaida A. Calzada på 27 år er en af dem.
På torsdag begynder det årlige Folkemøde i Allinge på Bornholm. Folkekirkens Nødhjælp deltager med fuldt program, hvor blandt andet rødgrød med fløde, Clement Kjersgaard og en spritny kampagne indgår.
I disse dage er alle butikkernes kontaktpersoner og butiksudvalg på kursus. De lærer nyt om kommunikation og konflikthåndtering
Senere på måneden kan de frivillige medarbejdere i møbel-genbrugsbutikken i Næstved byde velkommen i nye lokaler nede ved havnen.
På rekordtid flyttede de frivillige medarbejdere ind i den nye butik i Hammel.
I Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Trige har vi et par ægte europæere. Betty fra Skotland og Susanne fra Tyskland. Vi tegner et portræt.
Den 2. maj 2014 skifter tidl. direktør og virksomhedsleder Mulle Juul Korsholm spor og bliver kampagnechef i Folkekirkens Nødhjælp.
Det blev noget af en festdag i Brovst da genbrugsbutikken åbnede for den nye større butik.
Der var stor stolthed og glæde blandt de frivillige, da de fredag kunne åbne i nye lokaler i Gråsten.
I den forgangne uge har Silkeborg Højskole haft besøg af 80 glade genbrugsfrivillige fra hele landet.
Der arbejdes på højtryk i Gråsten. De frivillige er i gang med at gøre de nye lokaler i Slotsgade 16 klar til flytningen.
Med et ønske om at forny et ellers godt koncept for Sogneindsamling og med hjertet på det helt rette sted, har en ildsjæl fundet vej til Trinitatis Kirkes Sogneindsamling.
Adskillige er mødt op på Café Assistenten på Nørrebro for at samle ind til verdens fattigste. Alle er klar til at give en hånd, nyde vejret og hyggen imens.
Tre af landets ministre er på gaden for at samle ind til verdens fattigste på søndag.
Dåbsattesten fylder snart 90 år, men indehaveren, Kristian Kaptain, er ikke gået i stå. Igen i år er han indsamlingsleder ved den store Sogneindsamling, og det er helt naturligt – den aktive aalborgenser har altid gjort sit bedste for at hjælpe andre.
Januar har været en fantastisk måned for de frivillige i genbrugsbutikken i Årup
De nye lokaler for genbrugsbutikken blev indviet med fest og musik.
Asger Friis Pedersen er 21 år og er lige vendt hjem efter 4 måneder i Malawi som volontør. Her har han boet hos en lokal værtsfamilie og oplevet hvordan et lokalt træ-projekt gør en kæmpe forskel for mennesker i en landsby i Malawi.
I bidende kulde åbnede vi vores 125. genbrugsbutik - i Holbæk. Og den kom flot fra start
Der bliver arbejdet på højtryk med at gøre de nye lokaler klar til indflytning
Fredag åbnede genbrugsbutikken i nye flotte lokaler og det blev en fest
Helene fortæller om regnens betydning for landmænd i Malawi: Hver morgen går jeg til vandpumpen, fylder min spand, betaler et lille beløb for vandet og går hjem med det på hovedet. Jeg vander min lille køkkenhave hver morgen inden morgenmad og dagens mange gøremål. Og hvorfor gør jeg så det?
Den næste måned afholdes 25 møder for indsamlingsledere som forberedelse til den store årlige sogneindsamling d. 9. marts.
Med 29 år på bagen har de frivillige i genbrugsbutikken i Silkeborg mange års erfaringer at trække på. Inga Hansen, Ritta Johansen og Margrethe Johansen har nemlig været med fra starten, og efterhånden er det frivillige arbejde gået dem i blodet.
Gospel-koncert i Jerusalemskirken, mandag den 16. december kl. 19:00 i Jerusalemskirken, Rigensgade 19, København K
Flere artikler

Følg os på Facebook