Støt

Protektor

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie har været protektor for Folkekirkens Nødhjælp siden 2011, hvor hun har fulgt vores arbejde.

Hun har indtil videre været på to rejser med Folkekirkens Nødhjælp. Turene er gået til Cambodja og Etiopien, hvor hun har fået et indblik i de projekter, vi arbejder med. Og oplevelserne har gjort store indtryk på hende:

”Min position giver mig mulighed for skabe opmærksomhed om mennesker i nød og fortælle, at udviklingshjælp nytter. Jeg kan lide at have hjertet med i det, jeg gør. Og det har jeg her”

Med Folkekirkens Nødhjælp på arbejde

I oktober 2012 besøgte Prinsessen Cambodja for at blive klogere på, hvordan Folkekirkens Nødhjælp arbejder med at bekæmpe sult og fremme demokratiet i det fattige, sydøstasiatiske land.

”Jeg fik oplevelser, jeg aldrig glemmer. Jeg fik Folkekirkens Nødhjælps arbejde ind under huden, og jeg fik fornemmelsen af, at det virker”

Sådan sagde Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie, da hun i engagerede vendinger fortalte om sin første rejse, som gik til Cambodja, foran store samarbejdspartnere og støtter i Danmark.

Prinsesse Maries seneste rejse for Folkekirkens Nødhjælp gik til Etiopien i januar 2014. Her oplevede hun, hvordan vand, nye afgrøder, hiv-medicin og ikke mindst styrkelse af kvinders rettigheder kan være med til at gøre en afgørende forskel for nogle af de allerfattigste i Etiopien.

Se video af Prinsesse Marie i Etiopien

I 2015 aflagde Prinsesse Marie Roskilde Festivalen et besøg for at se Folkekirkens Nødhjælps aktiviteter på festivallen, og støtte det nye initiativ WeFood.

©Mikkel Østergaard