© Ritzau Scanpix Sabrine Ferhat Bellil har mistet familie under den dødelige oversvømmelse i Libyen

Hjælp ofrene for vandmasserne i Libyen

Op mod 20.000 mennesker formodes at have mistet livet i vandmasserne og Libyen har akut brug for hjælp.

Situationen i Libyen er kritisk. Op mod 20.000 mennesker formodes at have mistet livet, og mange tusinde er fortsat meldt savnet i vandmasserne. Et voldsomt stormvejr har sendt massive oversvømmelser ind over flere byer i den nordøstlige del af landet.

Situationen er dybt alvorlig! Vi er til stede og kæmper for at redde liv i Libyen lige nu.

Vil du hjælpe? For 375 kr. kan du for eksempel hjælpe en familie med en nødhjælpspakke:

Hjælp nu

Vi er i gang med redningsarbejdet

Folkekirkens Nødhjælps primære fokus er lige nu at bjerge de omkomne fra vandmasserne og hjælpe de overlevende. Det gør vi blandt andet ved at sikre dem rent vand at drikke, uddele tæpper og yde psykologisk krisehjælp.

Vi har været til stede i Libyen siden 2011 med indsatser i byerne Tripoli, Misrata, Sirte, Benghazi – og også Derna – for at fjerne miner og ueksploderet ammunition.

Derfor har vi allerede et tæt samarbejde med de lokale myndigheder og har ambulancer og køretøjer i landet, der kan evakuere overlevende og fragte mad, vand, vådservietter og bleer til byen Derna, der er allerhårdest ramt af vandmasserne.

Hele bygninger er blevet begravet i mudder og mere end 60.000 mennesker formodes at have mistet deres hjem.

Kollegaer i Libyen arbejder lige nu i døgndrift på at hjælpe lokale myndigheder med redningsarbejdet, som blandt andet indebærer transport af vand, mad og hygiejneartikler til Derna og at etablere shelters, så de overlevende kan komme i sikkerhed.

De nødlidende libyere har akut brug for hjælp. Vil du hjælpe?

Vær med til at redde liv

"*" indikerer påkrævede felter

Find link til vores privatlivspolitik nederst på siden

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Op mod 20.000 mennesker formodes at have mistet livet i vandmasserne i Libyen og mere end 60.000 mennesker har mistet deres hjem. Foto: Folkekirkens Nødhjælp

Vil du vide mere?