© Yilmaz Polat Ung pige poserer med hænderne bag hovedet op ad blå mur. Illustration: Folkekirkens Nødhjælp.

Vil du hjælpe mennesker i nød?

Når du støtter Folkekirkens Nødhjælp med et månedligt bidrag, er du med til at sikre, at vi kan rykke ud, når katastrofen rammer.

Vi mener, at alle har ret til et trygt liv dér, hvor de vokser op. Så hvis du – ligesom os – ønsker en mere retfærdig og bæredygtig verden, kan du støtte vores arbejde med et månedligt bidrag.

Støtter du, er du med til at sikre, at vi kan rykke ud, når katastrofen rammer, og at vi kan blive, når kameraerne slukkes. Alt sammen for at skabe en bedre fremtid for mennesker i nød.

Vi håber, du vil støtte vores arbejde. Beløbet vælger du selv. Hver en krone tæller!

Hvad ønsker du at give om måneden?

Hvorfor blive fast støtte?

Du får skattefradrag for dine donationer

Når du giver et månedligt bidrag kan du få skattefradrag for alle dine donationer, du giver til Folkekirkens Nødhjælp. Du kan få fradrag på helt op til 17.700 kr. om året. Indtaster du dit CPR-nummer ved tilmelding, indberetter vi automatisk alle dine donationer til SKAT.

Vælger du at blive en del af Folkekirkens Nødhjælp, hjælper du de sultende og de sårbare. De fordrevne og de forfulgte. De undertrykte og de diskriminerede. Mennesker, som på grund af krig og katastrofer eller stor ulighed ikke har en stemme, der kan høres.

Din hjælp kan give familier rent vand, mad og tag over hovedet. Den giver børn en chance i livet ved at sikre dem skolegang. Og den giver stemme og håb til dem, der ellers ikke bliver hørt. 

For en donation på fx 150 kr. kan vi sikre mad og vand til et barn i en hel måned. Men det er helt op til dig, hvor meget du vil støtte med om måneden – alt tæller i kampen for et værdigt liv.

Sådan hjælper vi sammen
  • Vi står klar med rent vand, mad og tag over hovedet, når katastrofen rammer
  • Vi skaber bæredygtige klimaløsninger, der fremtidssikrer fattige familier i hele verden
  • Vi rydder miner, så børnene kan komme sikkert i skole
  • Vi uddanner undertrykte mennesker i deres rettigheder
  • Vi arbejder med hjælp til selvhjælp, derfor giver vi en fiskestang i stedet for en fisk

Hjælp hver måned

Hvorfor lige Folkekirkens Nødhjælp?

Verden er fuld af gode projekter og hjælpeorganisationer, og det kan være svært at navigere i for dig, der vil støtte en god sag. Fordelen ved at vælge Folkekirkens Nødhjælp er, at vores arbejder favner alt fra akut nødhjælp til udviklingsarbejde og uddannelse, der hjælper mennesker med at stå på egne ben i fremtiden.

Gør en forskel – hver måned

Dit bidrag bliver brugt der, hvor der er mest behov for det.

"*" indicates required fields

Du får automatisk skattefradrag, når du udfylder dit CPR-nummer
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Har du spørgsmål?

Hvordan kan jeg følge med i, hvad mine penge går til?

Har du givet os dine kontaktoplysninger, vil vi løbende sende dig e-mails, sms eller breve omkring projekter, du er med til at støtte. Hvis større katastrofer rammer, vil vi også kontakte dig og spørge, om du vil være med til at hjælpe ofrene for katastrofen. Du kan altid framelde dig kommunikation på e-mail, sms eller brev, hvis du ikke længere ønsker at høre fra os.

Hvordan kan jeg give lidt mere om måneden til jeres arbejde?

Får du ekstra plads i din økonomi, er det heldigvis let at donere mere til verdens fattigste. Du kan enten give en engangsdonation på vores hjemmeside noedhjaelp.dk eller købe en gave fra vores gavekatalog – her sælger vi alt fra geder til køkkenhaver.

Alle gaverne gavner direkte hos én af verdens fattigste familier.
Ønsker du at give ekstra i én særlig måned om året (fx i december) eller vil du øge din månedlige betaling til os?

Så kontakt os på kontakt@dca.dk eller 3315 2800 og fortæl, at du ønsker at donere et højere beløb hver måned, eller at du ønsker en fast ekstra donation en gang om året.

Hvad går mine penge til, når jeg har en fast betalingsaftale med Folkekirkens Nødhjælp?

Langt størstedelen af din støtte går direkte til mennesker i nød.

– Til at redde liv, når krig, klimaforandringer eller katastrofer rammer
– Til at opbygge robuste lokalsamfund uden sult, fattigdom og undertrykkelse
– Til at bekæmpe ekstrem ulighed, undertrykkelse og forskelsbehandling

Sammen med vores globale netværk ACT Alliance (Action by Churches Together) arbejder vi i mere end 140 lande – primært i Afrika, Mellemøsten og Asien. Din hjælp gør, at vi kan samarbejde med lokale partnere, udviklingsorganisationer og menneskerettighedsgrupper. På den måde sikrer vi, at hjælpen når ud til dem, der har allermest brug for den.

Hvordan får jeg fradrag for mine donationer til Folkekirkens Nødhjælp?

Hvis du har oplyst dit CPR-nummer til os, får du automatisk skattefradrag for de donationer, du giver til Folkekirkens Nødhjælp. Det gælder både for din månedlige eller årlige betaling, for dine ekstra donationer, og hvis du køber en gave fra vores gavekatalog (www.givenged.dk). Du kan få fradrag på helt op til 17.700 kr. om året, og vi indberetter automatisk alle dine donationer til SKAT. Du behøver ikke selv at foretage dig noget.

Hvor længe løber mine faste betalingsaftale hos jer?

Jo længere du støtter, jo mere hjælper du verdens fattigste mod et bedre liv. Men det er helt op til dig at selv at vurdere, hvor længe du ønsker at være med. Du kan altid framelde dig din betalingsaftale aftale om støtte og i stedet donere efter dine egne ønsker og muligheder. Og du skal vide, at vi sætter pris på hver eneste krone – også selv om det er mindre beløb, der doneres en gang imellem.

Kan min betalingsaftale blive dyrere?

Indimellem oplever vi, at priserne i udviklingslandene stiger så meget, at vi bliver nødt til at bruge flere danske kroner på at opnå samme effekt med vores hjælp. Er det tilfældet, kan vi komme i situationer, hvor vi hæver det faste donorbeløb med op til 10 kroner per måned. Det vil maksimalt ske én gang årligt. Samtidig kan gebyrstigninger hos NETS og lign. betyde, at vi bliver nødt til at opkræve et gebyr hos dig for at få samme mulighed for at hjælpe verdens fattigste. Er dette tilfældet vil vi altid forsøge at få dig til at flytte din aftale til billigere betalingskanaler først.

Hvordan afmelder jeg mig min betalingsaftale?

Hvis du ikke længere har mulighed for at hjælpe verdens fattigste med en fast donation, kan du altid framelde dig aftalen.
Det er helt OK, og du skal blot kontakte os på besked@dca.dk eller +45 3315 2800 for at afmelde din støtte.


Se også

To piger med i vintertøj samler ind med deres mor © Bax Lindhardt
Bliv indsamler

Bliv indsamler og gør en verden til forskel søndag den 12. marts.

Bliv indsamler
Kvinde med barn i armene står på togstationen i Lviv, Ukraine © Antti Yrjönen
Støt Ukraine

Gør en forskel for mennesker på flugt i det kulderamte Ukraine.

Støt Ukraine
To afrikanske drenge holder om hinanden. Illustration: Folkekirkens Nødhjælp. © Yilmaz Polat
Det går pengene til

Se nøgletal, resultater og regnskab for Folkekirkens Nødhjælp.

Læs mere