© Bax Lindhardt Kenyansk dreng i gule bukser, står med en kylling i hænderne - Giv en Ged kampagne - Folkekirkens Nødhjælp

Bliv fast støtte

Alle har ret til et trygt liv dér, hvor de vokser op. Så hvis du – ligesom os – ønsker en mere retfærdig og bæredygtig verden, er du velkommen til at støtte vores arbejde med et fast, månedligt bidrag.

Støtter du fast, er du med til at sikre, at vi kan rykke ud, når katastrofen rammer, og at vi kan blive, når kameraerne slukkes. Alt sammen for at skabe en bedre fremtid for mennesker i nød.

Beløbet vælger du selv. Hver en krone tæller!

Bliv en del af noget større

Vælger du at blive en del af Folkekirkens Nødhjælp, støtter du vores katastrofearbejde i lande, som slet ikke er klædt på til at modstå tyfoner, tsunamier, jordskælv, oversvømmelser, krig eller epidemier.

Vi er en del af ACT Alliance, som er et internationalt nødhjælpsnetværk af 150 kirker og humanitære organisationer fra hele verden. ACT Alliance er til stede i over 125 lande, og vi kan dermed rykke lynhurtigt ud, når katastrofen rammer. På den måde kan vi redde liv, bringe folk i sikkerhed, behandle de sårede og give mad og vand til de trængende.

Kvinde med ged i Nepal
På grund af klimaforandringer slår høsten fejl igen og igen i Vestnepal. For at bekæmpe fødevaremangel har 24-årige Naravani fået en ged af en af Folkekirkens Nødhjælps donorer. (Foto: Jakob Dall)

Grundstenen er FN’s verdensmål

Vores nødhjælpsarbejde består både i de akutte og langsigtede strategiske indsatser.

Vi støtter FN’s Verdensmål, som blandt andet handler om at udrydde sult og fattigdom og skabe bæredygtige lokalsamfund med rent vand og lige muligheder for alle.

Det er grundstenen i vores innovative udviklingsarbejde i verdens fattigste lande, som kan tage sig vidt forskelligt ud.

Eksempler på hjælp:
  • Quinoaafgrøder på markerne i lande, der er hårdt ramt af klimaforandringer. Quinoa er nemlig en superfood i mere end én forstand – den er ikke bare sprængfyldt med proteiner, den er også ekstremt modstandsdygtig over for tørke
  • Køkkenhaver på højkant, som kræver mindre plads, vand og arbejde, så familien kan dyrke flere grøntsager
  • Næringsrige insektkiks, som kan spises, hvor madmanglen er stor
  • Minerydning, så børnene kan komme sikkert i skole
  • Oplysningsarbejde om basale rettigheder
  • Renovering af huse
  • Solcellelamper

Fælles for det langsigtede udviklingsarbejde er ambitionen om at løfte lokalsamfundene og skabe bæredygtig udvikling. Derfor engagerer vi lokalbefolkningen og samarbejder med lokale partnere for at vække medborgerskab.

Vi giver hjælp til selvhjælp, så lokalsamfundene kan stå på egne ben.

Hænder med bønner

For 150 kr. om måneden er du med til at give 2 børn vand og mad i en måned. Med din hjælp er du med til at sikre, at børnene kommer i skole og ikke er tvunget til blive hjemme for at skaffe mad og vand.

© Sofia Wraber

Baggrund

Omkring 85 procent af vores indtægter går direkte til vores udviklings- og katastrofearbejde. Derudover går cirka 9 procent til oplysningsarbejde og indsamling. I 2020 gik 5,1 procent til administrationsomkostninger.

Se vores regnskab

Om Folkekirkens Nødhjælp

Siden 1922 har vi arbejdet for at skabe en bedre verden.

Vi udspringer af et kristent menneskesyn, og næstekærligheden er stadig en rettesnor for vores arbejde. Vi ser det som vores pligt at hjælpe mennesker i nød – uden hensyn til religion, køn, race eller politisk overbevisning.

Sådan var det i 1922, da vi blev stiftet for at hjælpe ofrene for 1. verdenskrig – vel at mærke på begge sider af krigen. Og sådan er det i dag.

Meget har ændret sig i de forløbne år. Folkekirkens Nødhjælp er i dag en af Danmarks største, selvstændige ngo’er, der beskæftiger over 1.000 medarbejdere i 25 lande. Og vores arbejde har ændret sig markant i takt med, at verden har forandret sig.

Men missionen forbliver den samme som dengang: At redde liv. At bekæmpe fattigdom og uretfærdighed. At skabe en bedre verden. Og vi har brug for dig på holdet.

Hvordan får jeg fradrag for mine donationer til Folkekirkens Nødhjælp?

Hvis du har oplyst dit CPR-nummer til os, får du automatisk skattefradrag for de donationer, du giver til Folkekirkens Nødhjælp. Det gælder både for din månedlige eller årlige betaling, for dine ekstra donationer, og hvis du køber en gave fra vores gavekatalog (www.givenged.dk). Du kan få fradrag på helt op til 17.000 kr. om året, og vi indberetter automatisk alle dine donationer til SKAT. Du behøver ikke selv at foretage dig noget.

Hvad går mine penge til, når jeg har en fast betalingsaftale med Folkekirkens Nødhjælp?

Langt størstedelen af din støtte går direkte til mennesker i nød.

– Til at redde liv, når krig, klimaforandringer eller katastrofer rammer
– Til at opbygge robuste lokalsamfund uden sult, fattigdom og undertrykkelse
– Til at bekæmpe ekstrem ulighed, undertrykkelse og forskelsbehandling

Sammen med vores globale netværk ACT Alliance (Action by Churches Together) arbejder vi i mere end 140 lande – primært i Afrika, Mellemøsten og Asien. Din hjælp gør, at vi kan samarbejde med lokale partnere, udviklingsorganisationer og menneskerettighedsgrupper. På den måde sikrer vi, at hjælpen når ud til dem, der har allermest brug for den.

Hvordan kan jeg følge med i, hvad mine penge går til?

Har du givet os dine kontaktoplysninger, vil vi løbende sende dig e-mails, sms eller breve omkring projekter, du er med til at støtte. Hvis større katastrofer rammer, vil vi også kontakte dig og spørge, om du vil være med til at hjælpe ofrene for katastrofen. Du kan altid framelde dig kommunikation på e-mail, sms eller brev, hvis du ikke længere ønsker at høre fra os.

Hvor længe løber mine faste betalingsaftale hos jer?

Jo længere du støtter, jo mere hjælper du verdens fattigste mod et bedre liv. Men det er helt op til dig at selv at vurdere, hvor længe du ønsker at være med. Du kan altid framelde dig din betalingsaftale aftale om støtte og i stedet donere efter dine egne ønsker og muligheder. Og du skal vide, at vi sætter pris på hver eneste krone – også selv om det er mindre beløb, der doneres en gang imellem.

Hvordan kan jeg give lidt mere om måneden til jeres arbejde?

Får du ekstra plads i din økonomi, er det heldigvis let at donere mere til verdens fattigste. Du kan enten give en engangsdonation på vores hjemmeside www.noedhjaelp.dk eller købe en gave fra vores gavekatalog – her sælger vi alt fra geder til køkkenhaver. Alle gaverne gavner direkte hos én af verdens fattigste familier.
Ønsker du at give ekstra i én særlig måned om året (fx i december) eller vil du øge din månedlige betaling til os?
Så kontakt os på kontakt@dca.dk eller 3315 2800 og fortæl, at du ønsker at donere et højere beløb hver måned, eller at du ønsker en fast ekstra donation en gang om året.

Kan min betalingsaftale blive dyrere?

Indimellem oplever vi, at priserne i udviklingslandene stiger så meget, at vi bliver nødt til at bruge flere danske kroner på at opnå samme effekt med vores hjælp. Er det tilfældet, kan vi komme i situationer, hvor vi hæver det faste donorbeløb med op til 10 kr. pr. måned. Det vil maks. ske én gang årligt. Samtidig kan gebyrstigninger hos NETS og lign. betyde, at vi bliver nødt til at opkræve et gebyr hos dig for at få samme mulighed for at hjælpe verdens fattigste. Er dette tilfældet vil vi altid forsøge at få dig til at flytte din aftale til billigere betalingskanaler først.

Hvordan afmelder jeg mig min betalingsaftale?

Hvis du ikke længere har mulighed for at hjælpe verdens fattigste med en fast donation, kan du altid framelde dig aftalen.
Det er helt OK, og du skal blot kontakte os på kontakt@dca.dk eller +45 3315 2800 for at afmelde din støtte.Vidste du, at du kan få fradrag for dine donationer?

Husk, at du kan få skattefradrag op til 17.200 kroner årligt (i 2022) for donationer til velgørende formål. 

Se flere måder, du kan hjælpe på