© Mikkel Østergaard

Støt vores arbejde med et månedligt bidrag

Støt med et månedligt bidrag

 

Din hjælp bliver brugt der, hvor der er mest behov for den.

Vi mener, at alle har ret til et trygt liv dér, hvor de vokser op. Så hvis du – ligesom os – ønsker en mere retfærdig og bæredygtig verden, er du velkommen til at støtte vores arbejde med et fast, månedligt bidrag.

Støtter du fast, er du med til at sikre, at vi kan rykke ud, når katastrofen rammer, og at vi kan blive, når kameraerne slukkes. Alt sammen for at skabe en bedre fremtid for mennesker i nød.

Vi håber, du vil støtte vores arbejde. Beløbet vælger du selv. Hver en krone tæller!

En del af noget større

Vælger du at blive en del af Folkekirkens Nødhjælp, støtter du vores katastrofearbejde i lande, som slet ikke er klædt på til at modstå tyfoner, tsunamier, jordskælv, oversvømmelser, krig eller epidemier.

Vi er en del af ACT Alliance, som er et internationalt nødhjælpsnetværk af 150 kirker og humanitære organisationer fra hele verden. ACT Alliance er til stede i over 125 lande, og vi kan dermed rykke lynhurtigt ud, når katastrofen rammer. På den måde kan vi redde liv, bringe folk i sikkerhed, behandle de sårede og give mad og vand til de trængende.

Grundstenen er FN’s verdensmål

Vores nødhjælpsarbejde består både i de akutte indsatser og indsatser, hvor vi har det lange lys på.

Vi støtter FN’s Verdensmål, som blandt andet handler om at udrydde sult og fattigdom og skabe bæredygtige lokalsamfund med rent vand og lige muligheder for alle.

Det er grundstenen i vores innovative udviklingsarbejde i verdens fattigste lande, som kan tage sig vidt forskelligt ud.

Eksempler på hjælp:
  • Quinoa-afgrøder, som bliver plantet på markerne i lande, der er hårdt ramt af klimaforandringer. Quinoa er nemlig en superfood i mere end én forstand – den er ikke bare sprængfyldt med proteiner, den er også ekstremt modstandsdygtig over for tørke.
  • Køkkenhaver på højkant, som kræver mindre plads, vand og arbejde, så familien kan dyrke flere grøntsager.
  • Næringsrige insektkiks, som kan spises, hvor madmanglen er stor.
  • Minerydning, så børnene kan komme sikkert i skole.
  • Oplysningsarbejde om basale rettigheder.
  • Renovering af huse.
  • Solcellelamper.
  • Kreditkort.

Fælles for det langsigtede udviklingsarbejde er ambitionen om at løfte lokalsamfundene og skabe bæredygtig udvikling. Derfor engagerer vi lokalbefolkningen og samarbejder med lokale partnere for at vække medborgerskab.

Vi giver hjælp til selvhjælp, så lokalsamfundene kan stå på egne ben.

Det med småt

Omkring 85 procent af vores indtægter går direkte til vores udviklings- og katastrofearbejde. Derudover går cirka 9 procent til oplysningsarbejde og indsamling. I 2020 gik 5,1 procent til administrationsomkostninger.
Se vores regnskab

Husk, at du kan få skattefradrag op til 17.000 kroner årligt (i 2021) for donationer til velgørende formål. 

Læs mere: Sådan fungerer din aftale