© Bax Lindhardt Kenyansk dreng i gule bukser, står med en kylling i hænderne - Giv en Ged kampagne - Folkekirkens Nødhjælp

Giv udsatte familier håb for fremtiden

Du er som fast støtte med til at hjælpe - året rundt

Hver dag står mennesker verden over op til en barsk og ulige kamp mod sult, fattigdom, krig og katastrofer. Forældre må lægge deres grædende børn sultne i seng, kigge langt efter lægehjælp, når de er syge, og opgive at give dem en skolegang.

Støtter du fast, er du med til at sikre, at vi kan rykke ud, når katastrofen rammer, og yde langsigtet udviklingshjælp, når stormen er drevet over. Du hjælper med at skabe en mere sikker og værdig fremtid for verdens mest udsatte mennesker.

Beløbet vælger du selv. Hver en krone tæller!

Hjælp hver måned

Det går din støtte til – et konkret eksempel

Folkekirkens Nødhjælp fortsætter 100 års tradition for handlekraft og innovation ved at udvikle og afprøve nye løsninger til fordel for mennesker i nød. En stor del af vores arbejde koncentrerer sig om udviklingshjælp. Vi har fokus på de omstændigheder, der gør, at mennesker har svært ved at bryde ud af fattigdom. Udviklingshjælp kan være landbrugsproduktion, skolegang eller endda en ged. Alle sammen ting, der giver værdighed og håb.

I Zimbabwe dyrker Annah f.eks. svampe af køkkenaffald. Se bare her:

Hvorfor blive fast støtte?

Du hjælper familier i yderste nød, når du støtter Folkekirkens Nødhjælp med et fast, månedligt beløb. Al støtte er uundværlig støtte, fast støtte gør det muligt for os at planlægge og effektivisere vores indsats i de 19 lande, vi arbejder.

Her giver din hjælp familierne rent vand, mad og tag over hovedet. Den giver børn en chance i livet ved at sikre dem skolegang. Og den giver stemme og håb til dem, der ellers ikke bliver hørt. 

For 150 kr. kan vi i mange af de lande, vi arbejder i, sikre mad og vand til et barn i en hel måned. Men det er helt op til dig, hvor meget du vil støtte med om måneden – alt tæller i kampen for et værdigt liv.

Hjælp hver måned

Hvorfor lige Folkekirkens Nødhjælp?

Verden er fuld af gode projekter og hjælpeorganisationer, og det kan være svært at navigere i for dig, der vil støtte en god sag. Fordelen ved at vælge Folkekirkens Nødhjælp er, at vores arbejder favner alt fra akut nødhjælp til udviklingsarbejde og uddannelse, der hjælper mennesker med at stå på egne ben i fremtiden. Som fast støtte er du derfor sikker på, at din hjælp både går til:

  • langsigtet udvikling
  • akut katastrofe
  • kamp for lige rettigheder
  • og klimahjælp

… Alt sammen til fordel for verdens mest udsatte familier.

Jeg støtter Folkekirkens Nødhjælp, fordi de brænder for lige og frie rettigheder til alle. Her har alle en stemme. Det er et formål, jeg gerne vil støtte.
Viktoria, 25 år

Få fradrag for dine donationer

Du kan få skattefradrag op til 17.200 kroner årligt for donationer til velgørende formål. Bare husk at udfyld dit CPR-nummer når du donerer, så får du helt automatisk skatteradrag.

Hvis du fx donerer 150 kr., så får du ca. 45 kr. i fradrag, og din reelle udgift til donationen er kun på 105 kr.

Gør en forskel – hver måned

Dit bidrag bliver brugt der, hvor der er mest behov for det.

"*" indicates required fields

Du får automatisk skattefradrag, når du udfylder dit CPR-nummer
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Har du spørgsmål?

Hvordan får jeg fradrag for mine donationer til Folkekirkens Nødhjælp?

Hvis du har oplyst dit CPR-nummer til os, får du automatisk skattefradrag for de donationer, du giver til Folkekirkens Nødhjælp. Det gælder både for din månedlige eller årlige betaling, for dine ekstra donationer, og hvis du køber en gave fra vores gavekatalog (www.givenged.dk). Du kan få fradrag på helt op til 17.200 kr. om året, og vi indberetter automatisk alle dine donationer til SKAT. Du behøver ikke selv at foretage dig noget.

Hvad går mine penge til, når jeg har en fast betalingsaftale med Folkekirkens Nødhjælp?

Langt størstedelen af din støtte går direkte til mennesker i nød.

– Til at redde liv, når krig, klimaforandringer eller katastrofer rammer
– Til at opbygge robuste lokalsamfund uden sult, fattigdom og undertrykkelse
– Til at bekæmpe ekstrem ulighed, undertrykkelse og forskelsbehandling

Sammen med vores globale netværk ACT Alliance (Action by Churches Together) arbejder vi i mere end 140 lande – primært i Afrika, Mellemøsten og Asien. Din hjælp gør, at vi kan samarbejde med lokale partnere, udviklingsorganisationer og menneskerettighedsgrupper. På den måde sikrer vi, at hjælpen når ud til dem, der har allermest brug for den.

Hvordan kan jeg følge med i, hvad mine penge går til?

Har du givet os dine kontaktoplysninger, vil vi løbende sende dig e-mails, sms eller breve omkring projekter, du er med til at støtte. Hvis større katastrofer rammer, vil vi også kontakte dig og spørge, om du vil være med til at hjælpe ofrene for katastrofen. Du kan altid framelde dig kommunikation på e-mail, sms eller brev, hvis du ikke længere ønsker at høre fra os.

Hvor længe løber mine faste betalingsaftale hos jer?

Jo længere du støtter, jo mere hjælper du verdens fattigste mod et bedre liv. Men det er helt op til dig at selv at vurdere, hvor længe du ønsker at være med. Du kan altid framelde dig din betalingsaftale aftale om støtte og i stedet donere efter dine egne ønsker og muligheder. Og du skal vide, at vi sætter pris på hver eneste krone – også selv om det er mindre beløb, der doneres en gang imellem.

Hvordan kan jeg give lidt mere om måneden til jeres arbejde?

Får du ekstra plads i din økonomi, er det heldigvis let at donere mere til verdens fattigste. Du kan enten give en engangsdonation på vores hjemmeside noedhjaelp.dk eller købe en gave fra vores gavekatalog – her sælger vi alt fra geder til køkkenhaver. Alle gaverne gavner direkte hos én af verdens fattigste familier.
Ønsker du at give ekstra i én særlig måned om året (fx i december) eller vil du øge din månedlige betaling til os?
Så kontakt os på kontakt@dca.dk eller 3315 2800 og fortæl, at du ønsker at donere et højere beløb hver måned, eller at du ønsker en fast ekstra donation en gang om året.

Kan min betalingsaftale blive dyrere?

Indimellem oplever vi, at priserne i udviklingslandene stiger så meget, at vi bliver nødt til at bruge flere danske kroner på at opnå samme effekt med vores hjælp. Er det tilfældet, kan vi komme i situationer, hvor vi hæver det faste donorbeløb med op til 10 kr. pr. måned. Det vil maks. ske én gang årligt. Samtidig kan gebyrstigninger hos NETS og lign. betyde, at vi bliver nødt til at opkræve et gebyr hos dig for at få samme mulighed for at hjælpe verdens fattigste. Er dette tilfældet vil vi altid forsøge at få dig til at flytte din aftale til billigere betalingskanaler først.

Hvordan afmelder jeg mig min betalingsaftale?

Hvis du ikke længere har mulighed for at hjælpe verdens fattigste med en fast donation, kan du altid framelde dig aftalen.
Det er helt OK, og du skal blot kontakte os på kontakt@dca.dk eller +45 3315 2800 for at afmelde din støtte.