© Elsebeth Grummesgaard Gjesing Hjælp til flygtningebørn i Libanon

Spejdere landet over støtter flygtningebørn i Libanon 

Folkekirkens Nødhjælp og Spejderhjælpen går sammen om at hjælpe flygtningebørn og -unge i Libanon.

Spejderhjælpen er en fond, stiftet af de danske spejderkorps i 1959. Spejderhjælpen er det længst eksisterende samarbejde mellem alle spejderkorpsene i Danmark. 

Fondens fulde navn er “Spejdernes fond til fordel for nødlidende, syge og vanskeligt stillede børn”. 

Spejderhjælpens opgave er at hjælpe børn og unge, som har det svært, både i Danmark og i resten af verden. 

Fondens midler kommer primært fra en årlig spejderhjælpsuge, som finder sted den sidste hele uge i september. Spejderne tilbyder at yde en frivillig arbejdsindsats mod betaling, som herefter går ubeskåret til Spejderhjælpen. 

Spejderhjælpen og Folkekirkens Nødhjælp vil i 2023 og 2024 fokusere på børn og unge i flygtningelejre i Libanon i partnerskabsprojektet ”Hjælp til flygtningebørn i Libanon”.

Projektets mål at sikre flygtningebørns og -unges rettigheder til et trygt og støttende miljø. Danske spejdere kan ved at tjene penge lokalt være med til at sikre, at børn i flygtningelejrene får en mere tryg hverdag.     

Et trygt helle

Projektet sker gennem et samarbejde med Ghassan Kanafani Cultural Foundation i Libanon. Fonden driver børnehaver, ungdomsklubber, biblioteker mv., der støtter op om at give flygtningebørnene i Libanon en bedre barndom – et trygt helle i det ofte pressede og hårde liv i flygtningelejrene. Der arbejdes på højt niveau med kunst som en integreret del af pædagogikken i børnehaverne. 

Det er ikke kun børnene og deres familier, men også det libanesiske værtssamfund, som huser flygtningelejrene, der nyder godt af fondens arbejde. Indsatserne er med til at reducere de sociale spændinger mellem flygtninge og værtssamfund. 

Globalt udsyn til spejdere i Danmark

I forhold til de danske spejdere er det overordnede ønske, at børn, unge og voksne i spejderkorpsene igennem Spejderhjælpens partnerskab med Folkekirkens Nødhjælp får mulighed for at engagere sig lokalt med et globalt udsyn – og støtte den gode sag. 

Læs mere på Spejderhjælpens hjemmeside 
 Kontakt

Senior projektleder 
Elsebeth Grummesgard Gjesing 
eggj@dca.dk