© Jijumba Martin Elever fra St Jude skole. grave et hul for at plante et træ på deres skole i Kacheera, Uganda

Hvad er nødhjælp?

Nødhjælp i Folkekirkens Nødhjælp er akut og forebyggende hjælp til mennesker, der er blevet ramt af fattigdom, sult, krig eller andre katastrofer.

Vi arbejder for at redde menneskeliv i verdens fattigste lande. I katastroferamte områder kan vores nødhjælp være uddeling af mad, telte, værnemidler og tæpper. I videst muligt omfang forsøger vi dog at støtte mennesker i nød med økonomisk hjælp, så de selv kan købe det, de mangler mest. Det er også en måde at støtte den lokale økonomi på.

“Nødhjælp kan se ud på mange måder”

Når mennesker bliver drevet på flugt, tilbyder vi beskyttelse og et midlertidigt hjem.  Vi genopbygger ødelagte hjem og infrastruktur efter krig og katastrofer.

Vi har en ambition om, at vores nødhjælpsindsatser skal lede til bæredygtig udvikling. Derfor sikrer vi, at flygtninge, der ofte lever mange år på flugt, kan videreuddanne sig og arbejde, imens de opholder sig i en flygtningelejr.

Vi kobler dermed de humanitære indsatser for at redde liv med langvarige udviklingsindsatser og lokal konfliktforebyggelse.

En væsentlig del af vores humanitære arbejde i en lang række af verdens brændpunkter er rydning af landminer og ueksploderet ammunition, som er en forudsætning for, at mennesker kan vende tilbage til deres hjem og lokalsamfund.

Menneskerettigheder og ligeværd er pejlemærker, når vi står ansigt til ansigt med mennesker, der har brug for hjælp. Derfor er det også en grundpræmis for vores arbejde, at mænd, kvinder og børn har lige adgang til nødhjælp. Vores nødhjælp er målrettet der, hvor behovet er størst. Og lige meget hvor det er, tager vi altid udgangspunkt i den specifikke kontekst og det enkelte menneskes situation.  


Vil du støtte vores arbejde?