© Bax Lindhardt Annette Heick og familie med geder

Ambassadører

Folkekirkens Nødhjælps Ambassadører

Hos Folkekirkens Nødhjælp er vi stolte over at have så engagerede ambassadører, der er med til at gøre en forskel.

Vores Ambassadører

Thure Lindhardt

Blev ambassadør i 2023
Thure Lindhardt er uddannet skuespiller fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 1998 og har siden da medvirket i en lang række danske og internationale film, tv-serier og teaterforestillinger. Thure er meget optaget af de evigtgyldige temaer: livsformål, nærvær, tro, håb og kærlighed – temaer han også holder foredrag om.
Ambassadør for folkekirkens nødhjælp er noget han længe har kunne tænke sig – har føler med sin baggrund og indsigt, at FKN er en god partner i nogle af livets vigtigste spørgsmål. Selv siger han: ” Folkekirkens Nødhjælp tager næstekærlighedsbegrebet og konkretiserer det, opmuntrer og gør det muligt at hjælpe mennesker til at hjælpe sig selv. Det er mig naturligt at blive en del af den af denne stolte og vigtige organisation og hjælpe så godt jeg kan med at udbrede kendskabet til deres arbejde, samt selv give en hånd med hvor jeg kan.

Hilda Heick og kvinde fra Nepal holder armene om hinanden © Folkekirkens Nødhjælp
Hilda Heick

Blev ambassadør i 2017
Hilda er dansk sangerinde og udgør halvdelen af duoen Keld & Hilda med sin mand. Vi er så glade for at have Hilda som en af vores trofaste ambassadører.
“Når man som jeg har været heldig med livet, så føler man en forpligtelse til at hjælpe mennesker, som lever under de værst tænkelige forhold. Børn, der har mistet en forælder eller måske begge, står mit hjerte særligt nær. Derfor støtter jeg Folkekirkens Nødhjælp. For jeg kan se, at de gør noget, der gavner i det lange løb. De skaber mulighed gennem deres projekter for at give hjælp til selvhjælp. De giver mennesker tro på livet igen, når de for eksempel skænker en ged eller nogle høns til en mor eller far og samtidig lærer dem, hvordan man passer dyrene og derved skaffer mad og måske økonomi til familien.”

Annette Heick holder en lille ged i sine arme © Bax Lindhardt
Annette Heick

Blev ambassadør i 2017
Annette Heick er skuespiller, entertainer, debattør og har siden 2017 været ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp. Vi er så glade for, at Annette vil hjælpe os med at sprede de gode og nødvendige budskaber om vores arbejde, så endnu flere danskere får lyst til at hjælpe os – for arbejdet virker.
”Moderne nødhjælp handler mindre om at give fødevarer og mere om at give mennesker i nød mulighed for at brødføde sig selv – det er både værdigt og bæredygtigt”

Ambassadør Bodil Jørgensen står i en genbrugsbutik med en legetøjsdukke i hånden © Peter Høvring
Bodil Jørgensen

Blev ambassadør i 2016
Bodil Jørgensen er dansk skuespiller med mange sjove og alvorlige roller bag sig. Bodil takkede i 2016 ja til at være ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp, fordi hun synes godt om vores historiske forankring i folkekirken, og fordi vores arbejde for og med verdens fattigste er værdigt.
”Fisken er det smukkeste symbol på arbejdet – Folkekirkens Nødhjælp deler ikke bare fisk ud i katastrofer, de sørger også for at uddele fiskestænger og sikrer herved hjælp til selvhjælp på lang sigt. Og vigtigst af alt – de arbejder for at sikre de fattigste lige rettigheder, for hvad hjælper det at have en fiskestang, hvis ikke du har ret til at fiske i det vand, du bor ved”.

Jonas H. Petersen, ambassasdør hos Folkekirkens Nødhjælp © Dennis Morton
Jonas H. Petersen

Blev ambassadør i 2020
Jonas H. Petersen er en 34-årig sanger, sangskriver og salmedigter, som er kendt fra bandet Hymns from Nineveh. Vi er glade for at have Jonas med på ambassadør-holdet.
“Det er en ære at få lov til at være ambassadør for lige netop Folkekirkens Nødhjælp, da jeg altid har opfattet dem som en dynamisk og innovativ organisation, der har et bankende hjerte for medmennesker over hele verden. Jeg er vokset op i det sydlige Afrika, og derfor ligger dette kontinent og Folkekirkens Nødhjælps arbejde her mit hjerte særligt nært. Min kunstneriske virksomhed er i høj grad drevet af generøsitet: ønsket om at give noget vigtigt videre til min lytter – lys og håb; skønhed – den slags; men det kan undertiden godt føles diffust og abstrakt. Som ambassadør har jeg mulighed for at konkretisere og kanalisere denne generøsitet ind i projekter, som på en meget synlig måde hjælper andre, og det var derfor en no-brainer at takke ja til opgaven.”

Nicolas Bro og Laura Bro besøger Malawi © Valgerdur Hvidt Larsen
Nicolas og Laura Bro

Blev ambassadører i 2012
Søskendeparret Nicolas og Laura Bro er begge skuespillere og har medvirket i en lang række film- og tv-produktioner.
I forbindelse med ambassadørskabet besøgte søskendeparret i september 2012 Folkekirkens Nødhjælps udviklingsprojekter i Malawi.
”Jeg tror, at alting hænger sammen. Det føles vigtigt for mig at være opmærksom på, hvad der sker uden for ens baghave. På Moder Jord. I Malawi. Det er vigtigt for mig at føle mig forbundet med den jord, vi bor på” siger Laura Bro.
Rejsen til Malawi gav ambassadørparret en forståelse af, at der ikke skal meget til, før udviklingsarbejde nytter.
”Man skal ikke føle, at den 50’er, man kan give hver måned, ikke er noget. Det er den. En 50’er eller en 100-kroneseddel starter en proces for nogle mennesker. Det er den sammenhæng, vi skal se det i” fortæller Nicolas.

Else Torp, Ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp © Reinhard Wilting
Else Torp

Blev ambassadør i 2020
Else Torp er dansk sopran og medlem af Theatre of Voices, som regnes for at være en af verdens førende vokalensembler. Vi sætter stor pris på Elses engagement og lyst til at understøtte vores arbejde for verdens fattigste.
”Jeg blev oprigtigt glad, da Folkekirkens Nødhjælp spurgte mig om at være ambassadør! Som et af min første jobs i kultursektoren var jeg rejseleder på en turné til Ghana, hvor vi bl.a. besøgte (den ægte) ambassadør Birgit Storgaard Madsen som fortalte om bl.a. investeringerne i lokale kvinders arbejde på fiskemarkederne. Det gjorde enormt indtryk på mig. Hvor lidt der skulle til, før kvinderne havde nok til at gøre en reel forskel for deres families økonomi. ’Giv en ged’ var jo så også klart noget, jeg lagde mærke til, da Folkekirkens Nødhjælp lancerede den kampagne! Genialt. I stort som småt tror jeg på at hjælpe ved ’empowerment’ – redskaber, oplysning, afsætningsmuligheder. Verden allerfattigste har brug for vores hjælp og jeg glæder mig til at bidrage.”

Madlavning i Cambodjas hovedstad i restauranten Romdeng
Jesper Vollmer

Blev ambassadør i 2019
Jesper er uddannet kok og er tidligere køkkenchef for kongehuset. Vi er glade for, at Jesper med sin baggrund bl.a. kan sprede vores vigtige budskab om at bekæmpe madspild.
“Verdens ressourcer er skævt fordelt og jeg vil rigtig gerne være med til at ændre den fordeling. Mit lille bidrag tager udgangspunkt i det jeg beskæftiger mig med i hverdagen, nemlig madlavning.”
“Der produceres så meget mad i verden at ingen behøver at gå sultne i seng  – men det kræver at vi deler og ikke mindst, at vi bekæmper madspild. Det skal være let for alle – så jeg prøver med den erfaring jeg har at inspirere danskerne at bruge alt hvad de har i køleskabet og ikke mindst at købe ind med omtanke. Bekæmpelse af madspild kan være med til at sikre en mere bæredygtig fremtid, hvor færre mennesker sulter.”

Billede af Jakob Fauerby og to piger, der alle holder geder © Bax Lindhardt
Jakob Fauerby

Blev ambassadør i 2019
Jakob er uddannet skuespiller og er kendt fra Platt-Form og Vild med dans, som han vandt med sin mandlige partner. Han har i mange år støttet Folkekirkens Nødhjælp og besøgte i 2000 Israel og Palæstina, hvor han fik set organisationens arbejde tæt på. Hans daværende kæreste var som lægestuderende tilknyttet et projekt, der sikrede hurtig ambulancehjælp på Vestbredden og Gaza.
”Det var en øjenåbner at møde mennesker i nød på det her tidspunkt i mit liv, hvor jeg var i begyndelsen af 20’erne. Jeg fik lov til at se, hvor langt ganske få penge rækker,” siger Jakob Fauerby, der siden har fulgt organisationen tæt.
”Der er ingen tvivl om, at Folkekirkens Nødhjælp har alt det, jeg abonnerer på; kristne værdier, nødhjælp, en ordentlig organisation med gennemsigtighed, hvor man kan se, hvad pengene går til. Jeg er derfor meget stolt af at være blevet ambassadør.”

Chili Klaus tager selfie med børn fra Malawi © Bax Lindhardt
Claus Pilgaard

Blev ambassadør i 2019
Claus er uddannet musiker, men er bedre kendt som Chili Klaus siden 2013, hvor han udgav sin første chilismagning på de sociale medier. Claus har fået kendisser i ind- og udland til at græde for rullende kameraer over sine stærke chilier. Han har i dag en lille chilifabrik, der producerer produkter med chilismag – fx chokolade og saucer.
Claus var i 2019 med Folkekirkens Nødhjælp i Malawi og så med egne øjne hvordan arbejdet skaber resultater for verdens mest udsatte.
”Det er så opløftende at se, hvordan en smule hjælp udefra har fået en hel landsby til at fungere. Det er tydeligt, at de her mennesker gerne vil knokle for en bedre fremtid, men nogle gange mangler de knapperne at skrue på. Dem har de fået her i byen i form af geder og en smule vand.”

Preben Kristensen og Søren Hedegaard sidder i Folkekirkens Nødhjælps julesweatere © Kristian Skårhøj Andersen
Preben Kristensen og Søren Hedegaard

Blev ambassadører i 2020
Preben, som er folkekær skuespiller, og Søren, som er frisør og makeupartist, er to af vores nyeste ambassadører. Vi er super glade for, at de har lyst til at understøtte vores arbejde for at hjælpe verdens fattigste.
”Naturkatastrofer er ikke noget nyt. I næsten 100 år har Folkekirkens Nødhjælp støttet og hjulpet verdens fattigste lande, hvor katastroferne har ramt. Desværre er behovet for hjælp ikke blevet mindre. I vores tid, hvor klimaforandringer har gjort naturkatastrofer voldsommere og hyppigere, er behovet for hjælp større end nogensinde. Derfor har vi valgt at støtte Folkekirkens Nødhjælp.”