© Kristian Skårhøj Andersen

Aktivitetspakke

Vi anbefaler til unge

De valg, vi tager herhjemme, har konsekvenser globalt. Produktionen af mad står for op mod 30% af klodens samlede udledning af drivhusgasser – og når vi spilder maden, så rammer vi de fattigste i verden.

Klimaforandringer forandrer livet for familier rundt om i verden. Uforudsigeligt og voldsomt vejr vanskeliggør produktionen af mad – og forringer bøde økonomien, fremtidsudsigterne og forsager sult.

I kampen mod madspild og sult, er vi stærkere, når vi står sammen. Både blandt naboer, i klubben eller på skolen – men også globalt har vi meget at lære af hinanden. Blandt familier i Cambodia sørges der hele tiden for at få mest muligt ud af de råvarer, der bruges. Prøv kræfter med Cambodianske stegte ris – lokales foretrukne ret til at få bugt med alverdens rester.


Spil kort mod madspild: Forsiden af tre forskellige sjove spillekort omkring madspild
Spil kort mod madspild

Test jeres madmod og se, hvor langt I er villige til at gå for at bekæmpe madspild. Med en humoristisk tilgang kan spillet ’Tøm Køleskabet’ skabe sjov og refleksion rundt om bordet for alle aldre. Her skal I sammen lave en række håndmadder på bordet. Man får point ved at gætte, hvilke håndmadder smagsdommeren bedst kunne tænke sig at sætte tænderne i, og hvilken de absolut ikke synes om! Download printselvudgave.

Hent materialer
Video-billede: En mark er oversvømmet grundet klimaforandringer
Video: Madspild og klimaforandringer i Cambodia

Lad samtalen inspirere of vores videomateriale fra Cambodia. Vi har undersøgt hvordan madspild, klimaforandringer og sult hænger sammen globalt, og hvordan vi sammen kan hjælpe hinanden i kampen mod madspild. Vi sender jer et link til materialet i midten af september. Indtil da, kan I smugkigge her

Se video
Cambodianske Stegte Ris: Tallerken med lækre stegte ris og grønsager
Cambodianske Stegte Ris – Den ultimative madspildsret

Prøv den populære madspildsret med kokken Jesper Vollmer. Vi sender jer et link til video-opskrifterne i midten af september. Lav stegte ris med vores knækris, som er de ris, der normalt bliver sorteret fra i produktionen. Bestil ris gratis i fællesspisningspakken i bunden af siden. I mellemtiden kan I læse mere om Jesper Vollmers besøg i Cambodia her

Se video

Se alle vores samtale aktiviteter:

Samtalemenu: En flyer viser hvilke emner som kan diskuteres under middagen
Samtalemenu

Sæt samtale på menuen om SULT, MADSPILD, HÅB og HANDLING, der får gang i snakken rundt om bordene. Samtalemenuen kan nydes i vilkårlig rækkefølge, kræver ikke en tre-retters middag og fungerer udmærket med blot én ret mad på bordet. Hent printselvudgave.

Hent materialer
Spil kort mod madspild: Forsiden af tre forskellige sjove spillekort omkring madspild
Spil kort mod madspild

Test jeres madmod og se, hvor langt I er villige til at gå for at bekæmpe madspild. Med en humoristisk tilgang kan spillet ’Tøm Køleskabet’ skabe sjov og refleksion rundt om bordet for alle aldre. Hent printselvudgave.

Hent materialer
Samtalekort: Forsiden af 8 forskellige samtalekort
Samtalekort

Med afsæt i Folkekirkens Nødhjælps 100-års jubilæumsfilm og et sæt af 8 samtalekort, inviteres konfirmander – og andre unge – til at dele tanker med hinanden og være med til at skabe forandring i verden. Hent printselvudgave.

Hent materialer
Cambodianske Stegte Ris: Tallerken med lækre stegte ris og grønsager
Video ovenfor: Cambodianske Stegte Ris

Prøv den populære madspildsret med kokken Jesper Vollmer. Vi sender jer et link til video-opskrifterne i midten af september. Lav stegte ris med vores knækris, som er de ris, der normalt bliver sorteret fra i produktionen. Bestil ris gratis i fællesspisningspakken i bunden af siden. I mellemtiden, kan I læse mere om Jesper Vollmers besøg i Cambodia her.

Se video
Video-billede: En mark er oversvømmet grundet klimaforandringer
Video ovenfor: Madspild og klimaforandringer i Cambodia

Vi har undersøgt hvordan madspild, klimaforandringer og sult hænger sammen globalt, og hvordan vi sammen kan hjælpe hinanden i kampen mod madspild. Vi sender jer et link til materialet i midten af september. Indtil da, kan I smugkigge på her.

Se video
Kommunikationsmateriale: A4-dokument viser arrangement med fællesspisning
Kommunikationsmateriale

Vi har gjort det let for jer at række ud til deltagere. Download vores facebookopslag, som I kan dele online og en pressemeddelelse til den lokale avis.

Hent materialer
3 madspildsplakater til download
Gode råd

Send gæsterne hjem med en pæn plakat til køleskabet. Plakaterne husker jer på, hvornår der er sæson for hvilke grøntsager og frugter og giver jer tips til at bekæmpe madspild. Hent printselvudgave.

Hent materialer
Kollektmaterialer: Dokumenter omkring madspild
Kollektmateriale

I kan slutte fællesspisningen af med en indsamling til verdens mest udsatte, der er ramt af de klimaforandringer, som blandt andet madspild forårsager. I kan bruge vores kollekt-materialemed fokus på verdensmål 2 – SULT, som udgangspunkt for en indsamling.

Hent materialer
Digital indsamling: To dokumenter ligger på tværs af hinanden
Digital indsamling

I kan også arrangere en digital indsamling. Vi har samlet masser af inspiration til gode aktiviteter, der kan struktureres om en digital indsamling.

Hent materialer
Hvid kalender med guld skrift - Arrangementer - 100 års jubilæum - Folkekirkens Nødhjælp © Getty Images
Jubilæumskalender

Registrer fællesspisningen i vores landsdækkende Jubilæumskalender og få et gavekort til vores supermarkeder, Wefood, som sælger overskudsmad. Det kan I bruge til at få kickstartet jeres fællesspisning.

Se Jubilæumskalender
Ung mand laver mad over bål i Verdensmad-Challenge - Folkekirkens Nødhjælp © Kristian Skårhøj Andersen
Verdensmads-challenge

Vil I prøve at blive underlagt en masse sjove og skøre udfordringer, mens I laver en gang cambodiansk superfood? Få besøg af vores Verdensmads Challenge, og lær fra Cambodia og Nepal, hvordan du kan begrænse madspild. Aktiviteten er henvendt unge. Kontakt os for booking.

Bold med Verdensmål - Folkekirkens Nødhjælp
Verdensmålsløb

Book vores verdensmålsløb i København, hvor I kan opleve, hvordan Folkekirkens Nødhjælp arbejder med bæredygtighed og fødevaresikkerhed fra et dansk perspektiv. Aktiviteten er henvendt unge. Kontakt os for booking.


Bliv informeret om næste års fællesspisning

Meld dig til nedenfor og hør mere, når vi lancerer næste års fællesspisningskoncept for september 2023.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.