© Batoul Ali

Syriens børn mangler mad

Børn er underernærede og familier har akut brug for hjælp for at klare sig.

I det nordlige Syrien er hvert fjerde barn under 5 år så underernæret, at det går ud over deres udvikling. Din hjælp kan redde liv. For 400 kr. kan fem børn i Syrien få mad i to uger. 

Hjælp børnene og deres familier

Krigen i Syrien har varet i over 13 år. Hundredtusindvis af civile har mistet livet i krigen, og landet og økonomien ligger i ruiner.

Vi kæmper stadig for at få mad på bordet og give vores børn tøj på kroppen. Mange mennesker her i Raqqa har det stadig meget dårligt og lever stadig i fare
Fatima, 28-årig mor i Raqqa, Syrien

Mere end 650.000 børn under 5 år er kronisk underernærede. Og i det nordøstlige Syrien har 80 procent af befolkningen brug for hjælp til at få mad. 

Hjælp nu

Valgfri beløb

Sådan hjælper vi i Syrien

Folkekirkens Nødhjælp er til stede med katastrofehjælp som mad, tæpper, tøj og husly til familier, der har levet et liv på flugt i mere end et årti. 

Vi arbejder i konfliktens nærområder sammen med vores partnere i ACT Alliance-systemet. Vi har siden 2015 været til stede i det nordøstlige Syrien, hvor vi hjælper med genopbygning og minerydning.

De børn, der aldrig har oplevet andet end krig, får hjælp og støtte til at behandle deres traumer. Vi sørger også for, at de syriske børn kan komme i skole igen ved at rydde skoler for landminer og andre eksplosive rester fra krigen. Derefter genopbygger vi skolerne med handicapvenlige løsninger, så de mange børn med fysiske men fra krigen også kan komme i skole.

Samtidig hjælper vi mennesker, der har mistet deres livsgrundlag, i gang gennem små landbrugs- og husdyrholdsprojekter og uddeler kontant nødhjælp, så familierne kan købe præcis det, dé har brug for.

Vores arbejde i Syrien er et eksempel på, hvor din hjælp giver mening.