Sådan er situationen i Syrien

Halvdelen af befolkningen er på flugt.
Støt med et valgfrit beløb på MobilePay: 117545

Hjælp Syriens børn

Krigen i Syrien har nu varet i 10 år. Mange børn har ikke oplevet andet en krigens rædsler, og de har akut brug for hjælp

Du kan støtte krigens børn, så vi kan give psykosocial hjælp til de mange traumatiserede familier? Vi uddeler også tæpper, varmt tøj, madrasser, legetøj, rent vand og sæbe til familier på flugt.

Støt med et valgfrit beløb på MobilePay: 117545

Flere end 12 millioner syrere er på flugt:

  • 6,6 millioner syrere er på flugt i deres eget land.
  • Flere end 5,6 millioner syrere er ifølge FN flygtet til nabolandene Jordan, Libanon, Irak, Egypten og Tyrkiet.

FN og andre nødhjælpsorganisationer, herunder Folkekirkens Nødhjælp, hjælper med mad, tæpper, tøj og husly, så mennesker på flugt kan overleve en akut situation og få en håndsrækning i en umenneskelig situation.
På trods af, at der er mange, der hjælper og støtter op, er der langt fra midler nok til at opfylde de internationale minimumsstandarder for f.eks. fødevarerationer, drikkevand, adgang til lægehjælp og skolegang.

Du kan være med til at hjælpe

Vi arbejder i konfliktens nærområder, og igennem vores partnere i ACT Alliance-systemet arbejder vi på at udvide indsatsen, så vi kan komme flere nødlidende syrere til hjælp.

Det gør vi:

  • Undervisning om faren ved miner og ueksploderede krigsrester
  • Krisehjælp til børn. I en række skoler hjælpes børn til at håndtere traumatiske oplevelser, sorg og den daglige stress-situation.
  • Beskyttelse af børn. Børn bliver ofte væk fra deres forældre, når familien flygter. Vi underviser børn og forældre om, hvad de skal gøre for at finde hinanden igen, hvis de bliver væk fra hinanden.
  • Uddeling af nødhjælpsudstyr som tæpper, madrasser, køkkengrej og andre basale ting
  • Kontant nødhjælp, så folk kan købe præcis det, de har brug for
  • Som noget nyt forsøger vi at hjælpe mennesker, der har mistet deres livsgrundlag, i gang igen gennem små landbrugs- og husdyrholdsprojekter.

Der er brug for støtte som din

Twitter LinkedIn Facebook