Grå røg stiger til vejrs bag bygninger ramt af bomber i Syrien

Situationen i Syrien

Få kriser har kostet så mange liv og så meget smerte som krigen i Syrien.

Krigen i Ukraine har vores alles opmærksomhed lige nu, men som nødhjælpsorganisation er vi tvunget til at håndtere flere kriser samtidig.

I marts måned 2023 passerer den syriske tragedie sit 12. år. Få kriser har kostet så mange liv og så meget smerte. For 12 år siden gik syrerne på gaden for at få flere rettigheder. I dag står den forpinte befolkning tilbage med et ødelagt land og færre rettigheder end nogensinde.

Kampen mod ISIS

I det nordøstlige Syrien, hvor ISIS herskede i årevis, hjælper vi med genopbygning og minerydning. Vi sørger for fødevarehjælp og husly til familier, der har levet et liv på flugt i mere end et årti.

De børn, der aldrig har oplevet andet end krig, får hjælp og støtte til at behandle deres traumer. Vi sørger også for, at de syriske børn kan komme i skole igen ved at rydde skoler for landminer og andre eksplosive rester fra krigen. Derefter genopbygger vi skolerne med handicapvenlige løsninger, så de mange børn med fysiske men fra krigen også kan komme i skole.

Mere end 12 millioner mennesker på flugt

  • 6,7 millioner syrere er på flugt i deres eget land.
  • Derudover er flere end 6,8 millioner syrere flygtet ud af landet. Langt de fleste opholder sig i nabolandene Jordan, Libanon, Irak, Egypten og Tyrkiet.

FN og andre nødhjælpsorganisationer, herunder Folkekirkens Nødhjælp, hjælper med mad, tæpper, tøj og husly, så mennesker på flugt kan overleve en akut situation og få en håndsrækning i en umenneskelig situation.

På trods af at der er mange, der hjælper og støtter op, er der langt fra midler nok til at opfylde de internationale minimumsstandarder for for eksempel fødevarerationer, drikkevand, adgang til lægehjælp og skolegang.

Sådan hjælper vi Syrien

Vi arbejder i konfliktens nærområder, og igennem vores partnere i ACT Alliance-systemet arbejder vi på at udvide indsatsen, så vi kan komme flere nødlidende syrere til hjælp.

Det gør Folkekirkens Nødhjælp i Syrien lige nu

  • Undervisning om faren ved miner og ueksploderede krigsrester
  • Krisehjælp til børn. I en række skoler hjælpes børn til at håndtere traumatiske oplevelser, sorg og den daglige stress-situation
  • Beskyttelse af børn. Børn bliver ofte væk fra deres forældre, når familien flygter. Vi underviser børn og forældre om, hvad de skal gøre for at finde hinanden igen, hvis de bliver væk fra hinanden
  • Uddeling af nødhjælpsudstyr som tæpper, madrasser, køkkengrej og andre basale ting
  • Kontant nødhjælp, så folk kan købe præcis det, de har brug for
  • Som noget nyt forsøger vi at hjælpe mennesker, der har mistet deres livsgrundlag, i gang igen gennem små landbrugs- og husdyrholdsprojekter

Hjælp ofre for krig

"*" indicates required fields

Vi sender din kvittering hertil
Hvis du indtaster dit CPR-nummer, får du automatisk fradrag for din donation
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Vores arbejde i Syrien er et eksempel på, hvor din støtte gør en forskel. Din hjælp gør os i stand til at rykke ud til de mennesker verden over, der har størst behov.


Du kunne også være interesseret i…

Twitter LinkedIn Facebook