© Mikkel Østergaard Illustration: Bliv indsamler 12. marts sammen med Folkekirkens Nødhjælp. To kvinder krydser arme med en indsamlingsbøsse i hånden samler ind for Folkekirkens Nødhjælp

10 gode grunde til at være indsamler

Næste indsamling finder sted søndag den 10. marts 2024. Overvejer du at gå med, men mangler at blive helt overbevist? Så kan du læse med herunder.

Hvor og hvornår er indsamlingen?

Indsamlingen finder sted søndag den 10. marts 2024. Dit mødested vil være lokalt, og en indsamlingsleder tager imod dig med en kop kaffe, svarer på eventuelle spørgsmål og sender dig godt afsted til din rute.

Du kan tilmelde dig her på siden, når indsamlingen nærmer sig.

Du kan også stadig nå at give et bidrag til dette års indsamling!

Som indsamler er du med til at gøre en stor forskel for mennesker i nød. Ved at give 2-3 timer af din tid er du med til at give akut hjælp i form uddeling af kontanter, så familier kan købe mad og vand eller såsæd til nye afgrøder, der kan overleve i lange perioder uden vand.

At gøre en forskel for mennesker i nød er blot én ud af mange gode grunde til at blive indsamler. Læs alle 10 gode grunde til at blive indsamler:

1. Du gør en forskel for mennesker i nød

Når du samler ind, gør du en kæmpe forskel for mennesker, der lider under klimaforandringerne og den værste fødevarekrise nogensinde.

2. Du planter et træ

For hver indsamler, der melder sig, planter vi et træ i Etiopien, som er et af de lande, der er hardest ramt af både sultkatastrofe og klimakrise. Træer er livsnødvendige for vores klode og et klimavenligt supplement til en fattig families kost og indkomst.

3. Du ser din by fra nye vinkler

At samle ind er en god anledning til at komme ud og lære din by bedre at kende. Du vælger nemlig selv, hvilken indsamlingsrute du vil gå. Du kan fx vælge at gå i nærheden af, hvor du bor. Eller du kan vælge at udforske et nyt område, som du ikke kender i forvejen.

4. Du får motion

Du har sikkert hørt, at du skal gå 10.000 skridt om dagen. Det svarer til cirka 1,5 time. En indsamlingsrute tager mellem 2 og 3 timer at gå, så du får hurtigt gået din skridttæller varm, mens du samler ind!

5. Du får tid med dine nærmeste

Hvad med at samle ind sammen med en, du holder af? Det kunne fx være din kæreste, dit barn, din mor eller måske den ven, du ser alt for sjældent?

6. Du får frisk luft

At samle ind er en god undskyldning for at komme ud og få lidt frisk luft. Når du går fra husstand til husstand, får du, udover god samvittighed, også masser af frisk luft. Det er godt for helbredet og humøret!

7. Du møder nye mennesker

Når du samler ind, kommer du ud og får hilst på en masse nye mennesker. Vi har både hørt historier om folk, der åbner døren i habit og folk, der har fået sig en go’ snak om verdens tilstand over indsamlingsbøssen. Kom ud og mød din by.

8. Du bliver i godt humør af det

Frisk luft, motion, velgørenhed, nye oplevelser og socialt samvær. Det er alt sammen noget, der har dokumenteret effekt på dit humør.

9. Du får en flot mulepose

Når du henter din indsamlingsbøsse, får du samtidig en mulepose, som du får lov til at beholde, så du kan flashe din støtte til Folkekirkens Nødhjælp både under og efter indsamlingen.

10. Og du får gratis kaffe og te

Hvis de ni argumenter ovenfor ikke er nok til at overbevise dig, så kan vi måske også friste dig med en kop gratis kaffe eller te ved indsamlingsstederne?