Artikel indlæg - Inger arbejder i grnbrugsbutik

Inger hjælper mennesker ude i verden og får selv en masse igen

Det var bevidst, at Inger blev frivillig i en genbrugsbutik.Her gør hun en forskel for verdens fattigste og er en del af et bredtfavnende fællesskab

© Victoria Mørck Madsen

For to år siden rykkede Inger Stafren sin tilværelse fra Sjælland til den jyske hovedstad, Aarhus. Her blev det hurtigt vigtigt for hende at lære byens lokale befolkning at kende, så hun kunne skabe sig et socialt liv.

”Jeg gik rundt i forskellige genbrugsbutikker for at mærke, hvor stemningen var bedst, og så fandt jeg ud af, at det var her i Gl. Munkegade i centrum, jeg bedst kunne se mig selv arbejde,” lyder det fra Inger.

Nu har Inger to år på bagen som genbrugsfrivillig i butikken. I dag er den 72-årige pensionist endda blevet butiksleder. Og det var da også med fuldt overlæg, at Inger valgte en genbrugsbutik at blive frivillig i.

”Her hjælper man både mennesker ude i verden, der har brug for det, og man får selv en masse igen,” fortæller hun.

”Det er jo ikke meget, det kræver af mig at hjælpe andre. Og når man tænker på, hvor stor en forskel det gør for et andet menneske eller en familie, er det det hele værd,” siger Inger.

Gode kollegaer giver glæde i en svær tid

Inger havde kun arbejdet i genbrugsbutikken i Gl. Munkegade i ganske kort tid, da butikken blev nødsaget til at lukke midlertidigt på grund af covid-19. Det betød, at det kollegiale samvær blandt de 25 frivillige blev sat på standby på ubestemt tid.

Artikel - Inger arbejder i genbrugsbutik

For Inger gjorde det dog en forskel, at hun sammen med en af sine tætte kollegaer – med afstand – kunne mødes og sortere tøj, rydde op og drikke kaffe i butikken i Gl. Munkegade. 

”Vi fik vendt mange ting med hinanden – både arbejde, familieting og vores liv generelt. Det betød rigtig meget for os, at vi kunne mødes i den mærkelige tid, det nu engang var,” fortæller Inger.

Se også: Find din nærmeste genbrugsbutik

Utænkeligt at forlade genbrugsbutikken

Bag disken i genbrugsbutikken hænger et to-meter højt sort/hvidt billede af butikkens grundlæggere, Ruth og Herluf Andersen. Inger kendte hverken til personerne på det ikoniske billede eller til den historie, der lægger bag genbrugsbutikken i Gl. Munkegade.

”Med tiden er det kommet til at betyde meget for mig, at historien om genbrug startede lige netop her,” fortæller Inger og ser med stolthed på fotografiet.

Ruth Andersen besøger stadig butikken og kan fortælle historier om, hvordan det hele begyndte i 1972. Det har gjort stort indtryk på Inger.

”Jeg kan ikke forestille mig at arbejde i nogen anden genbrugsbutik,” siger hun.

Og hun har da heller ingen planer om at lægge frivilligjobbet på hylden lige foreløbig.

”Lige så længe jeg er venlig og imødekommende, fortsætter jeg som frivillig. Hvis jeg bliver vrissen, så er det på tide at stoppe,” griner Inger.

Twitter LinkedIn Facebook