© Kristian Skårhøj Andersen Glade frivillige i en af Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker

Bliv en del af fællesskabet i vores butikker

Få gode kolleger og gør en forskel i verden.

Ring og hør mere

Har du spørgsmål til butikkerne eller vores genbrugsarbejde i almindelighed? Så tøv ikke med at kontakte os på genbrug@dca.dk eller ring til koordinator Tina Birk Klein på telefon 50 60 20 86 (mandag-fredag kl. 9 – 16).

Vi har brug for dig på holdet!

Folkekirkens Nødhjælp åbnede den første genbrugsbutik i Danmark i 1972. Siden er det gået stærkt, og antallet af genbrugsbutikker er nu oppe på over 100.

Lige nu søger vi frivillige, da vi har rygende travlt i vores hyggelige genbrugsbutikker over hele landet. Som frivillig er du med til at sende et årligt overskud på 25 millioner kroner videre til vores arbejde til gavn for mennesker i nød.

Vær med til at sortere og prissætte tøj, ting og sager, holde butikken pæn og inspirerende samt ikke mindst ekspedere vores dejlige kunder.

Du bruger typisk fire timer om ugen som genbrugsfrivillig, og bliver en del af et hjertevarmt fællesskab, hvor vi har forskellig alder og baggrund, men har det rigtig godt sammen.

Hvordan synes Doris det er at være genbrugsfrivillig?

Vores frivillige gør en kæmpe forskel for klimaet

Vidste du at:

  • Tøjspild er den fjerdestørste miljøsynder i Europa?
  • Produktion af et kg tekstil udleder 15 kg CO2?
  • Hver dansker i snit køber 10,9 kg nyt tøj om året?

Tekstilindustrien og vores enorme forbrug af tøj, er en kæmpe belastning for klimaet. Men du kan blive en del af løsningen!

Meld dig som frivillig i en af vores genbrugsbutikker og sørg for, at tøjet får en længere levetid.

Hvad laver man som frivillig? 

Vi har genbrugsbutikker med tøj, vaser, krukker og møbler, og der er mange forskellige opgaver, du kan hjælpe med at løse.

Genbrugsfrivillige bruger typisk fire timer om ugen i butikkerne, men det er op til dig, hvor mange timer du vil hjælpe.

Her er en oversigt over nogle af de ting, du kan komme til at arbejde med.

Kundebetjening

Vores mål er at blive danmarksmestre i at yde god kundeservice. Det kan du hjælpe os med, ved at give kunderne en god oplevelse i genbrugsbutikkerne. Du får mulighed for, sammen med de øvrige frivillige, at tage imod kunder og varer. Du prissætter og lægger de mange dejlige varer på plads, så de præsenterer sig godt for kunden.

Du er med til at sprede hygge og give kunden en god oplevelse. Og du får muligheden for at opleve glæden ved at finde lige den rette vare til kunden. Som sælger i en genbrugsbutik er du i kontakt med mange og forskellige mennesker.

Du får mulighed for at ekspedere kunderne og samtidig yde kunderne en uforglemmelig kundeservice. 

Chauffør

Bliv chauffør eller chaufførmedhjælper for en genbrugsbutik. I vores møbelgenbrugsbutikker tilbydes vi tit gode varer eller hele bo, hvis vi vil afhente. Jobbet som chauffør for vores møbelbutikker består i at koordinere donationer og at transportere møbler til og fra giverne.

Vi indsamler også tøj fra vores containere og vores butikker landet over. Det samles sammen på vores centrallager og sælges videre. Her kan du få en fast rute sammen med en makker.

Du indgår i butikkens vareforsyningsteam af frivillige chauffører og medhjælpere, som afhenter møbler og indbo hos private i lokalområdet og hjælper med at køre kasserede varer fra butikken på genbrugsstationen. 

Vil du være chauffør, kræver det blot et almindeligt kørekort.

Dekoratør

Bliv dekoratør i en genbrugsbutik og pynt fine vinduer. Du kan blive dekoratør i en af vores mange genbrugsbutikker. Vores butiksvinduer har stor betydning for, at der kommer kunder i butikken. Er den flot pyntet, kommer der masser af kunder indenfor.

Har du et godt øje for at få de rigtige varer i vinduet, den rette farvesammensætning og i det hele taget skabe et vindue, der trækker folk indenfor, har vi måske et job til dig som dekoratør.

Gennem kurser lærer du at arbejde med farvesammensætning, blikfang, symmetri, kontraster og variation for at skabe et flot og indbydende vindue, der trækker folk indenfor. 

Håndværker

Bliv håndværker og sæt et præg på vores butikker. Vi moderniserer og flytter jævnligt nogle af vores mange genbrugsbutikker. Nogle af dem trænger blot til en kærlig hånd med lidt maling og nyt inventar.

Andre igen skal flyttes til et lidt mere livligt sted i byen. Til det har vi brug for håndværkerteams, der har skruet hænderne godt på og har lyst til at hoppe med på mindre og større opgaver. Det sker i samarbejde med vores konsulent for genbrug og lokale frivilligteams. 

Har du hænderne skruet godt på og lyst til at være frivillig? Så hop med på mindre og større håndværksopgaver, som sker i samarbejde med lønnet personale fra Folkekirkens Nødhjælp og lokale frivilligteams. 

Butiksleder

Bliv butiksleder i en genbrugsbutik og få tingene til at glide. Vi har over 100 genbrugsbutikker fordelt over hele landet. Hver butik er demokratisk styret, men en butiksleder eller et butiksudvalg fungerer som uformel ledelse af butikken, der tager hånd om den daglige drift imellem medarbejdermøderne.

Det er butikslederens opgave at få tingene til at glide i butikken. Butikslederen har kontakten til omverdenen, tilrettelægger og afholder medarbejdermøder. Butikslederens fornemmeste opgave er at skabe trivsel i butikken, så den bliver en god og eftertragtet arbejdsplads for alle frivillige.

PR-medarbejder

PR-medarbejder – Er du god til at spotte den gode historie? Du kan hjælpe verdens fattigste med din næse for den gode historie. Som PR-medarbejder er du med til at opsøge og finde de gode historier. Du skaber et godt forhold til lokalområdet og lokalpressen. Du finder nye medier og måder at få historierne ud.

Der er rigtig mange gode historier i vores butikker, der aldrig bliver fortalt. Det er historier om frivillige, om særlige varer, det daglige arbejde, om mærkedage, det gode resultat og meget mere. I nogle butikker er en frivillig tilknyttet, der har et særligt talent for at spotte de gode historier og er helt fantastisk til at skabe omtale af butikken og genbrug generelt.

Regnskabsfører

Bliv regnskabsfører i en genbrugsbutik og hold styr på finanserne. Du kan hjælpe verdens fattigste som regnskabsfører i en af vores mange genbrugsbutikker. Som regnskabsfører får du en vigtig funktion i butikken: Du har, gennem vores regnskabssystem, ansvar at føre det daglige regnskab for butikken.

Det vil sige, at du skal holde styr på indtægter og udgifter samt sørge for betaling af husleje og andre faste udgifter. Du er ansvarlig for jævnlige indbetalinger af butikkens overskud til Folkekirkens Nødhjælp og for butikkens årsregnskab

Bogelsker

Bogelsker – brug din bogviden. Du kan hjælpe verdens fattigste i kraft af din kærlighed for og viden om bøger. De fleste af vores genbrugsbutikker har bøger til salg. Flere og flere af butikkerne har endda store bogafdelinger.

Der doneres tusindvis af rigtig gode bøger, og de har brug for frivillige, der vil tage sig godt af dem. Jobbet består i at få sorteret og prissat bøgerne. Har du en kærlighed eller interesse for bøger, er jobbet måske lige noget for dig?


Der er travlt i vores butikker

Der er travlt i vores genbrugsbutikker. Genbrug er in af mange gode grunde. Og nogle vil nok sige, at genbrug er en nødvendighed, hvis vi skal redde vores klode. 

I Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker er det udelukkende frivillige, der løfter den daglige drift, og med den store interesse for genbrug er vi altid på udkig efter nye frivillige. Kom og vær med for verdens fattigste, for mennesker på flugt fra krig i for eksempel Gaza, Ukraine eller Syrien, for dig selv og for klodens skyld! 

Når du har tilmeldt dig som frivillig, kontakter vi dig, og sammen finder vi ud af, hvad din opgave skal være i butikken.

Ønsker du at høre mere om at være frivillig?

"*" indikerer påkrævede felter

Hvilken by/butik kunne du tænke dig at være frivillig i?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Du kunne også være interesseret i …