Bliv genbrugsfrivillig

Få gode kollegaer, inspirerende samvær og nye venner

Tilmeld dig

Vær en del af et hjertevarmt fællesskab

  • Vil du gøre en forskel for verdens fattigste?
  • Vil du have nye venner og kollegaer?
  • Vil du forbedre dine kompetencer gennem kurser?
  • Vil du styrke dit CV med butikserfaring?

Som frivillig i Folkekirkens Nødhjælps butikker får du gode kolleger, et fantastisk lokalt netværk, møder nye mennesker og gør en forskel for verdens fattigste. Du bliver også du en del af et landsdækkende netværk.

Folkekirkens Nødhjælp tilbyder kurser for vores frivillige, så du altid har mulighed for at lære nyt eller forbedre dine kompetencer.

Bliv genbrugsfrivillig

Hvad laver man som genbrugsfrivillig?

Vi har genbrugsbutikker med tøj og med møbler, og der er mange forskellige opgaver, du kan hjælpe med at løse.

Kundebetjening

Vores mål er at blive danmarksmestre i at yde god kundeservice. Det kan du hjælpe os med ved at give kunderne en god oplevelse i genbrugsbutikkerne.

Du vil få mulighed for at "stå i kassen” og ekspedere kunderne og samtidig yde kunderne uforglemmelig kundeservice.

Chauffør og varelogistik

Bliv chauffør og/eller medhjælper for en genbrugsbutik.

Du indgår i butikkens vareforsyningsteam af frivillige chauffører og medhjælpere, som afhenter møbler og indbo hos private i lokalområdet og hjælper med at køre kasserede varer fra butikken på genbrugsstationen.

Som chauffør kræves blot almindeligt kørekort.

Sortering og prissætning af tøj, møbler samt ting og sager

Sammen med de øvrige frivillige vil du tage imod varer, prissætte og hjælpe med at lægge de mange dejlige varer på plads.

Du må gerne gå op i at få varerne til at tage sig godt ud, så de præsenterer sig godt for kunden, samt sætte en ære i at få sat den helt rigtige pris på tøjet og møblerne.

Dekoratør

Vores butiksvinduer har stor betydning for, at der kommer kunder i butikken. Er den flot pyntet, kommer der masser af kunder indenfor.

Har du et godt øje for at få de rigtige varer i vinduet, den rette farvesammensætning og i det hele taget skabe et vindue, der trækker folk indenfor? Så har vi måske et job til dig som dekoratør.

Håndværker og handyman

Bliv håndværker og sæt dit præg på vores butikker. Vi moderniserer og flytter jævnligt nogle af vores mange genbrugsbutikker. Nogle af dem trænger blot til en kærlig hånd med lidt maling og nyt inventar. Andre skal flyttes til et andet sted i byen.

Har du hænderne skruet godt på og lyst til at være frivillig? Så hop med på mindre og større håndværksopgaver, som sker i samarbejde med lønnet personale fra Folkekirkens Nødhjælp og lokale frivilligteams.

Butiksleder

Butikslederens fornemmeste opgave er at skabe trivsel i butikken, så den bliver en god og eftertragtet arbejdsplads for alle frivillige.

Vi har 115 genbrugsbutikker fordelt over hele landet. Hver butik er demokratisk styret, men en butiksleder eller et butiksudvalg fungerer som ledelse af butikken, der tager hånd om den daglige drift imellem medarbejdermøderne.

Det er butikslederens opgave at have overblikket og være med til at udvikle butikkens udtryk over for kunderne og samarbejdet blandt de frivillige. Alt sammen så vi kan øge overskuddet, som vi sender til verdens fattigste.

SoMe ansvarlig

Elsker du at deltage på de sociale medier, og er du god til at skrive fængende tekster og tage gode iøjefaldende billeder? Så er frivilligjobbet som SoMe ansvarlig måske noget for dig.

Du vil – på vegne af vores butik – lave sjove, spændende og relevante opslag med tilbud og stemning fra butikken.

Regnskabsfører

Bliv regnskabsfører i en genbrugsbutik og hold styr på finanserne.

Som regnskabsfører får du en vigtig funktion i butikken: du har, gennem vores regnskabssystem, ansvar for at føre det daglige regnskab for butikken. Du skal holde styr på indtægter og udgifter samt sørge for betaling af husleje og andre faste udgifter.

Du er ansvarlig for jævnlige indbetalinger af butikkens overskud til Folkekirkens Nødhjælp og for butikkens årsregnskab.

Når du har tilmeldt dig som genbrugsfrivillig, kontakter vi dig, og finder sammen ud af, hvad din opgave skal være i butikken.

Bliv genbrugsfrivillig

Bliv genbrugsfrivillig - få nye venner og gør en forskel!

Der er stor omsætning i vores genbrugsbutikker, og vi er derfor lige nu på udkig efter dig, der kunne tænke dig at være frivillig.

I alle Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker er det frivillige, der står bag disken, når du træder ind i butikken. Der er lige nu 3.500 frivillige, som løfter den daglige drift af butikkerne rundt om i landet.

Hvert år sender butikkerne over 25,2 millioner kroner videre til Folkekirkens Nødhjælps arbejde til fordel for mennesker i nød.

Kontakt

Har du spørgsmål til butikkerne eller vores genbrugsarbejde i almindelighed? Så kontakt os på [email protected] eller på telefon 29 700 600 (mandag-fredag kl.9-16). 

Tilmeld dig som genbrugsfrivillig