© Bax Lindhardt Grace vander sin køkkenhave der bugner med grøntsager og frugter

Invester i klimaet

Bliv Klimasponsor og bliv en del af klimaløsningen

Skal din virksomhed være med til at skabe holdbare løsninger for dem, der er hårdest ramt af klimaforandringerne? Så bliv Klimasponsor.

Som Klimasponsor er I med til at yde livreddende klimahjælp til dem, der for alvor mærker klimaforandringerne på egen krop. Klimahjælp kan være:

  • at bygge solcelleanlæg, der sikrer bæredygtig elproduktion
  • at plante klimaresistente afgrøder, der kan modstå højere varmegrader og tørke
  • at give akut hjælp, når voldsomme regnmængder oversvømmer hjem og marker

Millioner af mennesker er i dag katastrofalt udfordret af klimaet, og de har akut brug for løsninger for at overleve. Derfor er der brug for, at vi alle tager et klimaansvar, investerer i klimaet og hjælper særligt sårbare familier med at overleve, når klimakatastrofen rammer.

Vælg en sponsorpakke

I kan frit vælge det beløb, I vil støtte med. Vælger I en af vores to Klimasponsor-pakker, får I samtidig årets Klimasponsor plakat, og I kan synliggøre jeres klimaprofil.
Hver sponsorpakke gælder for ét år.

Husk, at jeres donationer er fradragsberettigede. Læs mere om skattefradrag her.

Jeres støtte gør os i stand til at hjælpe de mennesker i verden, der har allerstørst behov.


Årets plakat 2024

I modtager årets Klimasponsorplakat designet af Rikke Blicher, hvis I vælger en af sponsorpakkerne.


Klimahjælp kan være østershatte

I Zimbabwe har Pauline Jali skabt en god forretning ved at dyrke og sælge østershatte. En lille svamp, der kan dyrkes på trods af klimaforandringer. For de penge hun tjener på svampene, kan hun købe dagligvarer og sikre mad til familien. Hør Paulines historie i videoen herunder:


Hvorfor Folkekirkens Nødhjælp?

Klimaforandringerne påvirker alle dele af vores arbejde som nødhjælpsorganisation. For mennesker i verdens fattigste lande er nemlig dem, der rammes allerhårdest af klimaforandringerne.

Vi har mange års erfaring med at sikre nogle af verdens mest sårbare områder mod klimaforandringernes konsekvenser, og vi lægger stor vægt på, at vores arbejde skal gøre en forskel på den korte og den lange bane. Både for klimaet og dem, der kæmper for at overleve klimaforandringernes konsekvenser.


Har I spørgsmål?

Kan min virksomhed få skattefradrag?

Ja, når din virksomhed støtter Folkekirkens Nødhjælps arbejde med en donation, er I fradragsberettigede op til 18.300 kr. pr. år (i 2024). Vi indberetter automatisk jeres donationer til SKAT, når vi har jeres CVR-nr.

Vær opmærksom på, at I selv skal oplyse jeres donation(er) i selvangivelsen og kunne fremvise kvittering for jeres donation.

Når der indgår et element af modydelse (for eksempel markedsføring) i forbindelse med et sponsorat, kan en virksomhed få fradrag for hele beløbet som driftsudgift. Det er op til jer som virksomhed at bedømme, eventuelt i samråd med jeres revisor, om beløbet kan fratrækkes som en driftsomkostning (fx reklameudgift). Læs mere på skat.dk

Hvor længe kan vi bruge støttelogoet?

Støttelogoet kan bruges i egne medier for ét år ad gangen ved en enkeltdonation på minimum 5.000 kr.

Hvor længe kan vi få vist vores logo/firmanavn på noedhjaelp.dk?

I kan få vist jeres logo eller firmanavn ét år ad gangen ved en enkeltdonation på minimum 10.000 kr.

Hvordan kan vi fortsætte som Klimasponsor, når aftalen udløber?

Når aftaleperioden på ét år er ved at udløbe, vil I blive kontaktet af os, så vi kan lave en ny aftale.

Hvem kan vi kontakte, hvis vi har spørgsmål?

Hvis I har spørgsmål, sidder vi klar til at hjælpe jer på tlf. 33 15 28 00 eller mail kontakt@dca.dk

Hvordan fungerer Folkekirkens Nødhjælps klimaarbejde?

Vores klimaarbejde handler i høj grad om at sikre klimaløsninger for dem, der er hårdest ramt af klimaforandringerne. Det konkrete klimaarbejde handler blandt andet om hjælp til køkkenhaver og nye afgrøder, der kan klare tørke og omskifteligt vejr. Om træplantning, der modvirker jordskred og kan bremse voldsomme oversvømmelser. Om opsamlingssøer, hvor regnvand bliver lavet om til fiskesøer. Og vandpumper og vandrensningsanlæg, som sikrer folk rent drikkevand.

Er der andre måder at støtte Folkekirkens Nødhjælp på?

Der er flere muligheder at støtte på som virksomhed. Er I f.eks. på jagt efter en gave til leverandører, kunder eller medarbejdere, kan I tage et kig på vores velgørende gaver. ’Giv en ged’ er Folkekirkens Nødhjælps populære gavekoncept, hvor I bl.a. kan købe klimavenlige gaver som en solcellelampe, en køkkenhave, klima-frø eller et træ. Se alle gaver her.

Går alle mine penge til konkrete klimaprojekter?

Som Klimasponsor hjælper I der, hvor behovet er størst. I er bl.a. med til at støtte vores klimaindsatser rundt om i verden. Ca. 35% af alle vores udviklingsprojekter omhandler konkrete og bæredygtige klimaløsninger og akut og livsnødvendig klimahjælp, når der opstår klimarelaterede naturkatastrofer.

Se, hvad pengene generelt går til i vores regnskab