Støt

Ambassadører

Folkekirkens Nødhjælps Ambassadører

HILDA HEICK

Når man som jeg har været heldig med livet, så føler man en forpligtelse til at hjælpe mennesker, som lever under de værst tænkelige forhold. Børn, der har mistet en forælder eller måske begge, står mit hjerte særligt nær. Derfor støtter jeg Folkekirkens Nødhjælp. For jeg kan se, at de gør noget, der gavner i det lange løb. De skaber mulighed gennem deres projekter for at give hjælp til selvhjælp. De giver mennesker tro på livet igen, når de for eksempel skænker en ged eller nogle høns til en mor eller far og samtidig lærer dem, hvordan man passer dyrene og derved skaffer mad og måske økonomi til familien.

ANNETTE HEICK

©Andreas Beck

Annette Heick, skuespiller, entertainer, debattør og nu også vores ambassadør…vi er så glade for at Annette vil hjælpe os med at sprede de gode og nødvendige budskaber om vores arbejder, så endnu flere danskere får lyst til at hjælpe os – for arbejdet virker.

Som Annette siger: ”Moderne nødhjælp handler mindre om at give fødevarer og mere om at give mennesker i nød mulighed for at brødføde sig selv – det er både værdigt og bæredygtigt”

BODIL JØRGENSEN

Bodil Jørgensen, dansk skuespiller med mange sjove og alvorlige roller bag sig. Bodil har takket ja til at være ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp, fordi hun synes godt om vores historiske forankring i folkekirken, og fordi vores arbejde for og med verdens fattigste er værdigt –

”Fisken er det smukkeste symbol på arbejdet – Folkekirkens Nødhjælp deler ikke bare fisk ud i katastrofer, de sørger også for at uddele fiskestænger og sikrer herved hjælp til selvhjælp på lang sigt. Og vigtigst af alt – de arbejder for at sikre de fattigste lige rettigheder, for hvad hjælper det at have en fiskestang, hvis ikke du har ret til at fiske i det vand, du bor ved”.

KIRSTEN OG MILLE LEHFELDT

Kirsten og Mille Lehfeldt som ambassadører for FKN
©Mikkel Østergaard

Blev ambassadører i december 2012.

Mor og datter, Kirsten og Mille Lehfeldt, slår begge deres folder i skuespilverdenen.

Kirsten er især kendt for sit mangeårige samarbejde med kollegaen Søs Egelind og for sin Robert-belønnede hovedrollepræstation i filmen Flamberede Hjerter. Mille har fra hun var ganske lille slægtet sin mor på og har blandt andet medvirket i tv-serien Lykke og filmen Talenttyven.

”Vi sagde ja til at blive ambassadører for Folkekirkens Nødhjælp, fordi vi så det som vores store chance til på længere sigt at være med til at udbrede, hjælpe og gøre en forskel for de mennesker, som er født uden de privilegier og ressourcer, som vi er” siger de to kvinder.  

Kirsten Lehfeldt fortæller:

”Turen til Myanmar var virkelig en øjenåbner. Under vores besøg i landsbyerne blev vi dybt imponerede over kvindernes engagement, stolte fremtoning og tagen ansvar for eget liv. Det var tydeligt, at de havde forstået styrken ved fællesskabet. De var fremme i skoene og havde forstået ”konen med æggene-princippet” – det var kvinderne, der rykkede”.

NICOLAS OG LAURA BRO

Nicolas og Laura Bro som ambassadører for FKN
©Mikkel Østergaard

Blev ambassadører i september 2012.

Søskendeparret Nicolas og Laura Bro er begge skuespillere og har medvirket i en lang række film- og tv-produktioner.

I forbindelse med ambassadørskabet besøgte søskendeparret i september 2012 Folkekirkens Nødhjælps udviklingsprojekter i Malawi.

”Jeg tror, at alting hænger sammen. Det føles vigtigt for mig at være opmærksom på, hvad der sker uden for ens baghave. På Moder Jord. I Malawi. Det er vigtigt for mig at føle mig forbundet med den jord, vi bor på” siger Laura Bro.

Rejsen til Malawi gav ambassadørparret en forståelse af, at der ikke skal meget til, før udviklingsarbejde nytter.

”Man skal ikke føle, at den 50’er, man kan give hver måned, ikke er noget. Det er den. En 50’er eller en 100-kroneseddel starter en proces for nogle mennesker. Det er den sammenhæng, vi skal se det i” fortæller Nicolas.

MARTIN BUCH OG RASMUS BOTOFT

Buch og Botoft som ambassadører for FKN
©Mikkel Østergaard

Blev ambassadører i marts 2012.

De to skuespillere er mest kendt fra satireprogrammet Rytteriet på DR2, hvor de som de snobbede Fritz og Poul blandt andet deler ud af deres tanker om verdens fattigste. Martin Buch og Rasmus Botoft har dog begge et stort ønske om at hjælpe verdens fattigste, og derfor sagde de ja til at være ambassadører for Folkekirkens Nødhjælp.  

”Folkekirkens Nødhjælp arbejder for de allerfattigste, ofte langt ude på landet, og organisationen har en høj troværdighed. Derfor støtter vi dem – vi vil gerne gøre en forskel" siger Rasmus Botoft.

Makkerparret var i januar 2013 på deres første ambassadørrejse til Uganda for at besøge Folkekirkens Nødhjælps udviklingsprojekter i landet.

JESPER VOLLMER 

Blev ambassadør i marts 2019

"Verdens ressourcer er skævt fordelt og jeg vil rigtig gerne være med til at ændre den fordeling. Mit lille bidrag tager udgangspunkt i det jeg beskæftiger mig med i hverdagen, nemlig madlavning."

"Der produceres så meget mad i verden at ingen behøver at gå sultne i seng  – men det kræver at vi deler og ikke mindst, at vi bekæmper madspild. Det skal være let for alle – så jeg prøver med den erfaring jeg har at inspirere danskerne at bruge alt hvad de har i køleskabet og ikke mindst at købe ind med omtanke. Bekæmpelse af madspild kan være med til at sikre en mere bæredygtig fremtid, hvor færre mennesker sulter."