© FKN

Bliv wefoodleverandør

Wefood – Danmarks første butik for overskudsmad

Fødevarespild er på kort tid blevet et emne, der optager den brede befolkning. Mange bliver stødt over det store spild, som belaster både vores økonomi og vores naturressourcer.

Folkekirkens Nødhjælp åbner muligheden for alle til at bidrage i kampen mod fødevarespild gennem Wefood, Danmarks første butik med mål om at reducere madspild.

Wefood er en dagligvarebutik, som videresælger overskudsmadsdonationer og sender overskuddet til Folkekirkens Nødhjælps arbejde for verdens fattigste.

Wefood bygger på 100% donationer af overskudsmad og andre relevante vare og 100% på drift af frivillige.

Bliv Wefoodleverandør – bekæmp madspild og støt verdens fattigste

Wefood bygger på fødevaredonationer. Projektets succes er afhængig af overskuddet fra jeres afgrøder, restlager, varer med beskadiget emballage, eller varer der nærmer sig eller har overskredet mindst holdbarhedsdato.

Hvis I står over for den situation, hvor I har fødevarer i overskud og I kunne tænke jer at støtte projektet? Udfyld venligst vores formular og I vil blive ringet op.

Konceptet

Konceptet med særlige butikker, som sælger madvarer og andre forbrugsvarer, som har overskredet sidste salgsdato, beskadiget emballage, fejl i mærkningen og så videre er kendt i udlandet, herunder i blandt andet Østrig, Frankrig, Tyskland og England. Varerne doneres af landbrug, detailkæder og fødevareproducenter, og sælges i de særlige butikker.

Wefood er afhængig af madvaredonationer, og derfor vil man ikke kunne finde et fast sortiment. Der vil til gengæld være spotvarer til en fornuftig pris.

Læs vores prispolitik

I føtex oplever vi, at både kunder og medarbejdere er meget optagede af at undgå madspild. Derfor er det meget glædeligt, at endnu en Wefood nu ser dagens lys. Når kunderne køber overskudsvarer i Wefood, er de både med til at bekæmpe madspild og støtte mennesker i nød, som Folkekirkens Nødhjælp arbejder for rundt om i verden
Thor Jørgensen, direktør i Føtex

Forstå Wefood på 1 minut

Føtex donerer brød hver dag