© Kristian Skårhøj Andersen

Landsmøde program + temadebatter
20. April 2024

Program for lørdag den 20. april kl. 10.00-18.00

Der kan forekomme ændringer i programmet.

Program
10:00Ankomst – der bliver serveret morgenbrød.
I foyer vil der være mulighed for at købe udvalgte varer fra Wefood og Genbrug
10:30VelkomstRådsforperson Peter Skov Jakobsen
Talekonstitueret generalsekretær Jonas Nøddekær
Paula Larrain om rejse med Folkekirkens Nødhjælp Paula Larrain
Beretningbestyrelsesforperson Marianne Hoff Andersen
Økonomiske nøgletal og resultaterkasserer Jonas Kolby Kristiansen
13:00Frokost
I foyer vil der være mulighed for at købe udvalgte varer fra Wefood og Genbrug
14:15Temadebatter (Se særligt program)
16:45Fællessang
Overrækkelse af den Humanitære pris
Resultat af rådsvalget
Tak for i dag
Peter Skov-Jakobsen
18:10Bus til Nyborg Station


Temadebatter

Hver temadebat er begrænset til 40 deltagere. Vi lukker for tilmelding, når temadebatterne er fyldt op.

En glemt krise: Sudan og Sydsudan

Under Sydsudans årelange borgerkrig er tusindvis af mennesker flygtet til nabolandet Sudan. Nu er der borgerkrig i Sudan, så nu vender mange flygtninge tilbage til et land martret af krig, fattigdom og klimaforandringer. Folkekirkens Nødhjælp er til stede i begge brændpunkter, der er glemte kriser, og Global koordinator Antony Grange og pressechef Poul Kjar vil fortælle om rejse til området.  

Situationen i Palæstina

Folkekirkens Nødhjælp har arbejdet i Palæstina siden 1954 og styrket lokalsamfund, fremmet ligestilling, støttet unges muligheder for at få jobs, og sat fokus på menneskerettigheder.   

Hvad har krigen i Gaza betydet for vores arbejde med mennesker i nød, samarbejdet med partnere, og for vores ansatte?  
Hør Programdirektør Cecilie Bjørnskov-Johansen og presserådgiver Anne-Mette Futtrup fortælle om deres kontakt med vores kollegaer i Gaza.  

Kom med på karavanen

To uger før sogneindsamlingen i marts var 36 unge rundt på de danske landeveje for at besøge konfirmander, efterskoler, spejdere og FDF’ere for at give andre unge indsigt i verdens globale udfordringer og handlemuligheder gennem aktiviteter, quizzer, kortspil og fortællinger.  
Nu svinger TagDel-karavanen forbi Folkekirkens Nødhjælps landsmøde, hvor du kan høre fortællinger fra de unge, som har været ude og besøge Folkekirkens Nødhjælps arbejde i Nepal.

Vores arbejde i Ukraine

Der er fortsat behov for vores indsats i Ukraine, hvor vi arbejder ud fra to strategiske mål: At redde liv og opbygge modstandsdygtige samfund. Vi samarbejder med lokale og folkelige grupper, initiativer og organisationer.  
Kommunikationsofficer Rasmus Graversen bor og arbejder til dagligt i Ukraine, og han vil fortælle mere om vores arbejde i landet.  

Er der (lande)grænser for næstekærlighed?

Hvad er den kirkelige begrundelse for nødhjælp? Og hvad er forholdet mellem kirkens nationale diakoni og Folkekirkens Nødhjælps internationale arbejde. Er der grænser for næstekærligheden?
Folkekirkens Nødhjælps teologisk konsulent Sarah Krøger Ziethen invitere til en samtale om international diakoni.

Vores arbejde med klima og bæredygtighed – i Danmark og verden

Klima og bæredygtighed er centralt Folkekirkens Nødhjælps arbejde og virke i verden og i Danmark. Klimaforandringer udgør en af de største udfordringer i kampen mod sult og ekstrem fattigdom, og heldigvis er der meget, vi som danskere kan gøre for at træffe mere bæredygtige valg herhjemme og støtte arbejdet med at håndtere konsekvenserne af klimaforandringer i de fattigste dele af verden. Kom og hør engagementsdirektør Lars Lindholm fortælle om Folkekirkens Nødhjælps arbejde inden for madspild, genbrug og klima, og vær med til at debattere, hvad vi skal fokusere på fremover.