© Kristian Skårhøj Andersen

Landsmøde program + temadebatter
20. April 2024

Program for lørdag den 20. april kl. 10.00-18.00

Der kan forekomme ændringer i programmet.

Program
10:00Ankomst – der bliver serveret morgenbrød.
I foyer vil der være mulighed for at købe udvalgte varer fra Wefood og Genbrug
10:30Velkomst og reflektionRådsforperson Peter Skov Jakobsen
Paula Larrain om rejse med Folkekirkens Nødhjælp Paula Larrain
11:50Pause
12:05Beretningbestyrelsesforperson Marianne Hoff Andersen
Talekonstitueret generalsekretær Jonas Nøddekær
Økonomiske nøgletal og resultaterkasserer Jonas Kolby Kristiansen
13:15Frokost
I foyer vil der være mulighed for at købe udvalgte varer fra Wefood og Genbrug
14:30Temadebatter – 1. runde
15:30Pause
15:45Temadebatter – 2. runde
17:00Fællessang – Rikke Bjerring
17:30Frivilligpulje og vinder af konkurrence i foyer – gruppeleder Ane Kolby Kristiansen og gruppeleder Karina Skovhauge
Overrækkelse af den Humanitære pris – konstitueret generalsekretær Jonas Nøddekær
Resultat af rådsvalget og tak for i dagPeter Skov-Jakobsen
18:00Sandwich to-go i foyer
18:10Bus til Nyborg Station


Temadebatter

Hver temadebat er begrænset til 40 deltagere. Vi lukker for tilmelding, når temadebatterne er fyldt op.

En glemt krise: Sudan og Sydsudan

Under Sydsudans årelange borgerkrig er tusindvis af mennesker flygtet til nabolandet Sudan. Nu er der krig i Sudan, og mange flygtninge vender tilbage til det krigshærgede land, hvor Folkekirkens Nødhjælp også er til stede. Global koordinator Antony Grange, seniorrådgiver Nils Carstensen og pressechef Poul Kjar vil fortælle om deres rejser til området. 

Situationen i Palæstina

Folkekirkens Nødhjælp har arbejdet i Palæstina siden 1954 og styrket lokalsamfund, fremmet ligestilling, støttet unges muligheder for at få jobs, og sat fokus på menneskerettigheder.  
Hvad har krigen i Gaza betydet for vores arbejde med mennesker i nød, samarbejdet med partnere, og for vores ansatte?  Hør programdirektør Cecilie Bjørnskov-Johansen og konstitueret generelsekretær Jonas Nøddekær fortælle om deres kontakt med vores kollegaer i Gaza.  

Karavanen: Fortællinger fra unge frivilliges rejse til Nepal

Kom og hør unge frivillige fortælle om deres rejse til Nepal med Folkekirkens Nødhjælp. En rejse med fokus på klimatilpasning, katastrofeforebyggelse og kvinderettigheder. Frem mod sogneindsamlingen har de unge været på vejene for at fortælle om deres indtryk og oplevelser under #TagDelKaravenen. Nu kommer de forbi landsmødet og fortæller.

Vores arbejde i Ukraine

Der er fortsat behov for vores indsats i Ukraine, hvor vi arbejder ud fra to strategiske mål: At redde liv og opbygge modstandsdygtige samfund. Vi samarbejder med lokale og folkelige grupper, initiativer og organisationer.  Kommunikationsofficer Rasmus Graversen bor og arbejder til dagligt i Ukraine, og han vil sammen med senior teknisk rådgiver Anders Kolind fortælle mere om vores arbejde i landet.  

Er der (lande)grænser for næstekærlighed?

Hvad er den kirkelige begrundelse for nødhjælp? Og hvad er forholdet mellem kirkens nationale diakoni og Folkekirkens Nødhjælps internationale arbejde. Er der grænser for næstekærligheden?
Folkekirkens Nødhjælps teologiske konsulenter Sarah Krøger Ziethen og Jørgen Thomsen inviterer til en samtale om international diakoni.

Vores arbejde med klima og bæredygtighed – i Danmark og verden

Klima og bæredygtighed er centralt Folkekirkens Nødhjælps arbejde og virke i verden og i Danmark. Klimaforandringer udgør en af de største udfordringer i kampen mod sult og ekstrem fattigdom, og heldigvis er der meget, vi som danskere kan gøre for at træffe mere bæredygtige valg herhjemme og støtte arbejdet med at håndtere konsekvenserne af klimaforandringer i de fattigste dele af verden. Kom og hør engagementsdirektør Lars Lindholm og teamleder Jan-Martin Mikkelsen og konsulent Signe Gjelstrup Mouridsen vil fortælle om Folkekirkens Nødhjælps arbejde inden for madspild, genbrug og klima, og vær med til at debattere, hvad vi skal fokusere på fremover.