Støt

Kirken & Verdensmålene

Folkekirkens Nødhjælp inviterer til et nyt flersogns- eller provstiprojekt, der inspirerer og engagerer til at arbejde med tro og udvikling.

De 17 Verdensmål – bæredygtighedsmål – blev vedtaget på FN’s generalforsamling i 2015, og de har siden fået bred opbakning fra 193 lande. Målene, der frem mod 2030 skal gøre vores verden til et bedre sted at leve, omfatter temaer som bekæmpelse af fattigdom og sult, ansvarligt forbrug, klima, fred og retfærdighed samt opbygning af stærke institutioner.

Verdensmålene er på dagsordenen globalt og i høj grad også i Danmark. Det gælder både i erhvervslivet, foreninger og i det offentlige liv. Spørgsmålet bliver så: Skal og hvordan kan kirken, fællesskaber og enkeltpersoner tage del i arbejdet med Verdensmålene? Det ønsker Folkekirkens Nødhjælp at sætte fokus på med projektet Kirken & Verdensmålene.

Målgruppe: Deltagerne i Verdensmålsprojektet kan være mange. Det kan være kirkefolk – menighedsrådsmedlemmer, medarbejdere og frivillige – aktører i lokalområdet, frivillige i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsarbejde eller sogneindsamling, og måske andre der er optaget af verden.

Form: Vi tilbyder et programforløb i tre dele, som ledes af medlemmer af en gruppe seniorfrivillige tilknyttet Folkekirkens Nødhjælp. 

Ramme: Programmet med foredrag, åben diskussion og refleksion er udformet som et forløb på tre aftener eller en højskoledag. 

Hent Verdensmålsbogen her

Praktisk:

Projektet Kirken & verdensmålene formidles af seniorfrivillige i Folkekirkens Nødhjælp. 
Christel Eyermann, Poul Møller Petersen, Birgitte Thyssen og Finn Dyrhagen har med præste- eller undervisningsbaggrund beskæftiget sig intensivt med Verdensmålene og været på studiebesøg i Uganda.
Som et flersogns- eller provstiprojekt tilbyder Folkekirkens Nødhjælp i 2019-20 forløbets tre dele for kr. 10.000, inklusiv forberedelse og opfølgning med arrangørerne. Transport afregnes særskilt.

Kontakt og hør mere:

Finn Dyrhagen, seniorfrivillig projektmedarbejder, [email protected], mobil 20 36 55 06

Birthe Juel Christensen, chefkonsulent Folkekirkens Nødhjælp, [email protected]  mobil 29 70 06 32