Bliv indsamler

Søndag den 11. marts 2018

Tilmeld dig her

Så enkelt er det

  • Meld dig til her.
  • Når du tilmelder dig, får du en bekræftelse pr. mail, som indeholder praktiske informationer. Indsamlingsstedet er ofte ved den lokale kirke. Skulle der mod forventning ske ændringer, vil din indsamlingsleder sende dig en opfølgende mail.
  • På indsamlingsdagen får du udleveret en indsamlingsbøsse, en pose med girokort og en rute over, hvilke huse du gerne skal nå. En rute tager normalt to-tre timer. Hvis du er dårligt gående eller har små børn med, kan du spørge din indsamlingsleder om en passende rute.
  • Ude på ruten: Vi har nogle eksempler på, hvad du kan sige ude på ruten her.
  • Når du har gået ruten, venter der dig sikkert lidt at styrke dig på og en snak om turen, imens pengene tælles op og du får et diplom for velgjort gerning.
  • Tidligt på eftermiddagen kan du gå hjem og slappe af eller nå videre til ’Moster Ernas fødselsdag’, måske med lidt trætte ben, men pyt – du har gået en verden til forskel!

Det kan du sige

Nogle synes, det er lidt ubehageligt at banke på hos fremmede, og du møder måske også nogen, der virker afvisende, men langt de fleste er venlige. Nogle vil ligefrem takke dig for det gode arbejde, du gør. Og bare vent, allerede efter tre døre er du helt ’prof’.

  • Ved  etageejendomme med dørtelefon ringer du på én knap af gangen, til nogen svarer. Du kan sige: ”Hej, det er fra Folkekirkens Nødhjælp, vil du åbne døren?”
  • Ved folks hoveddøre kan du fx sige: ”Hej, jeg kommer fra Folkekirkens Nødhjælp -  har du lyst til at støtte årets indsamling?” Hvis du får et nej, siger du bare smilende: ”Helt i orden, god søndag!”.
  • Hvis nogen spørger, hvad pengene går til, kan du blot svare, at de går til verdens fattigste og mennesker, der er i nød – eller du kan pege på konkrete eksempler, som er i den lille folder, du får med på turen.

Husk selvfølgelig et smil og et TAK til alle, der bidrager.

Skal – skal ikke

Stadig i tvivl om du skal blive indsamler søndag 11. marts? Her er lidt for og imod.

Du bliver lidt træt i benene, MEN …
du sparer et Fitness-klip og får verdens mest meningsfulde motion!

Måske smækker nogen døren i, MEN …
du møder flere godhjertede mennesker på din vej end alle andre søndage!

Det kan være grænseoverskridende at banke på fremmede folks døre og bede om penge, MEN …
hvor er det cool at overvinde sig selv for at gøre en forskel for andre!

FEM gode grunde til at blive indsamler:

- Du gør en forskel i en ulige verden
- Du udfører et konkret stykke frivilligt arbejde på kort tid
- Du kan skrive det på dit CV
- Du udvider dit netværk
- Man bliver glad af at give og du får en god dag

Se også: Indsamling 2018 - Vær med sødang d. 11. marts 2018!