Lucy fromj Kenya is smiling.

Tre gaveideer til Mors Dag

Glæd din mor med en gave, og giv håb om en bedre fremtid til en mor ude i verden

© Bax Lindhardt

Mangler du en gave til Mors Dag den 12. maj? Vi har samlet tre gaver, som ikke kun glæder din egen mor, men også kan gøre en verden til forskel for en andens mor. Selvom Regina, Lucy og Grace befinder sig langt fra hinanden geografisk, har de håbet om en bedre fremtid for deres børn til fælles.


Kvinde arbejder i sin køkkenhave. Illustration til Folkekirkens Nødhjæpls klimahjælper.

En køkkenhave vendte op og ned på Reginas liv

© Jakob Dall

Mød 36-årige Regina Ewoi Eloto, der bor i den lille landsby Naotin i det nordlige Kenya. Sammen med sin mand Charles, deres fem børn og Reginas yngre søster, bor familien i et område, der er hårdt ramt af klimaforandringer.

Tidligere kunne Regina planlægge høsten efter regnsæsonen, der kom regelmæssigt. Men pludselig var det umuligt at planlægge. Nogle år regner det ikke nok – eller slet ikke – mens det i nogle perioder regner så meget, at marker og husdyr i landsbyen bliver skyllet væk af pludselige oversvømmelser.

Reginas familie lever derfor et ekstremt sårbart liv i klimaforandringernes frontlinje.

Men i august 2019 fik Regina en køkkenhave af Folkekirkens Nødhjælp, og siden har den fuldstændig forandret familiens liv:

Meget har forandret sig. Vi spiser tre måltider om dagen, og vi går ikke i seng på tom mave.
Regina Ewoi Eloto

Lucy from Kenya is smiling with chickens around her neck

Kyllingefarm gav Lucy en fast indkomst

© Bax Lindhardt

Lucy og hendes mand levede en usikker tilværelse de første mange år som ny familie. I de år var området ramt at tørke, og familien kæmpede med at få mad nok på bordet.

De ejede en lille køkkenhave og et par køer og får, men ingen af delene gav meget overskud, og ofte måtte de sende børnene sultne i seng.

Lucy blev en del af Folkekirkens Nødhjælps kyllingeprojekt. Her fik hun undervisning i, hvordan man opdrætter og sælger kyllinger med fortjeneste.

Kyllingefarmen har gjort en verden til forskel for Lucy og hendes familie. Nu sælger hun mellem 50 og 100 kyllinger på markedet om året. De penge, hun tjener, er nok til at sende hendes otte børn, to børnebørn og fire svigerbørn i skole.


© JESPER HOUBORG

Når ti kyllinger bliver til en kæmpe succes

Mød tre kvinder fra Malawi, der har opnået økonomisk uafhængighed og håb om en bedre fremtid, efter de modtog kyllinger.

Læs historien her

Barnebarnet Thaddeus på knap 2 år er også vild med geder.

Grace blev forladt af sin mand – men så kom geden Mary

© Bax Lindhardt

Den 50-årige mor og bedstemor har i mange år kæmpet for at få mad nok til familien. Ofte måtte hun sende børnene sultne i seng. Grace Peto blev forladt af sin mand for 14 år siden, lige som hun havde født parrets ottende barn.

Siden dengang har hun alene skulle sørge for familien.

Familien havde få høns og geder, men gederne gav næsten ingen kid og meget lidt mælk, og dyrene blev ofte syge. Men så fik Grace geden Mary gennem Folkekirkens Nødhjælp, som både er en mere robust og større race, og undervisning i, hvordan man bedst passer gederne.

I dag har Grace Peto en stærk gedeflok, som alle giver masser af kid og god gedemælk. Grace kan brødføde sin familie og sende alle sine børn i skole. Hendes barnebarn, Thaddeus er også allerede vild med geder.


En ged står ved siden af en lille pige, der sidder på en seng og læser © Bax Lindhardt

Giv en gave, der giver mening

Når du giver en Giv en ged-gave, får du et gavebevis og støtter et øremærket projekt, der redder liv og skaber langsigtet udvikling. Fem kyllinger, en cykel eller en køkkenhave kan sikre indkomst, skolegang og trivsel for en familie.

Se alle gaver


Twitter LinkedIn Facebook