© Ritzau Scanpix

Familier på flugt fra blodige kampe i Sudan

Seneste tal

De seneste tal (18/6 2023) viser, at 122.000 mennesker er krydset fra Sudan til Sydsudan. Af dem er 92% hjemvendte fra Sydsudan, hvor de fleste af dem flygtede til Sudan for 10 år siden under krigen her, knap 5% er fra Sudan og resten er blandede nationaliteter.

Dette er de oficielle tal, men vi antager, at de er meget højere i virkeligheden. Tallet stiger med mellem 1500 og 2500 per dag.

Lige nu er tusindvis af civile fanget midt i blodige kampe i Sudan. Mere end 1 mio. mennesker er allerede flygtet væk fra kampene og mod sikkerhed i andre dele af Sudan eller til nabolandene. 

Sammen med lokale partnere står Folkekirkens Nødhjælp klar til at tage imod de mange mennesker, som flygter mod grænseområdet mellem Sudan og Sydsudan. Vi giver akut hjælp i form af vand, mad og husly til de mange mennesker på flugt. 

Lige nu er et stort spontant hjælpearbejde i gang i landet. 

”I Sudan støtter vi de små lokale organisationer, der lige nu er de vigtigste og mange steder de eneste, der kan hjælpe folk i desperat nød,” fortæller Nils Carstensen, humanitær rådgiver i Folkekirkens Nødhjælp. 

Du kan være med til at hjælpe den sudanesiske befolkning! Dit bidrag gør en kæmpe forskel.

Hjælp nu

Vær med til at hjælpe mennesker i nød

Det er blandt andet lokale organisationer og helt almindelige sudanesere, der lige nu hjælper hinanden med livsvigtig nabohjælp. De tager imod familier, venner og bekendte og deler ud af mad, medicin og anden nødhjælp. 

Og det er der god grund til. Netop nu har sudaneserne brug for al den hjælp, de kan samle. Vi hjælper flygtninge i grænseområderne med akut nødhjælp og støtter samtidig lokale organisationer, der lige nu gør en fantastisk indsats for at hjælpe deres medmennesker. 

Vil du også hjælpe befolkningen i Sudan? 

Hjælp familier på flugt

"*" indikerer påkrævede felter

Indtast dit CPR-nummer og få skattefradrag
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Vores arbejde i Sudan er et eksempel på, hvor din støtte gør en forskel. Din hjælp gør os i stand til at rykke ud til de mennesker verden over, der har størst behov for bl.a. varme, mad og husly. 


Hør mere om situationen her

Hjælp nu

Vær med til at hjælpe mennesker i nød


Hvordan kan du ellers gøre en forskel?