© Ritzau Scanpix

Sådan fungerer din 3mdr aftale

Med din nødhjælpsaftale donerer du 89 kr. om måneden de næste tre måneder til Folkekirkens Nødhjælps arbejde i verdens mest sårbare lande. Et arbejde, der sikrer et værdigt liv for dem, der har størst brug for hjælp lige nu.

Hvad går dine penge til?

Langt størstedelen af din støtte går direkte til mennesker i nød.

  • Til at redde liv, når krigen, klimaforandringerne eller katastrofen rammer
  • Til at opbygge robuste lokalsamfund uden sult, fattigdom og undertrykkelse
  • Til at bekæmpe ekstrem ulighed, undertrykkelse og forskelsbehandling

Sammen med vores globale netværk ACT Alliance (Action by Churches Together) arbejder vi i mere end 140 lande – primært i Afrika, Mellemøsten og Asien. Din hjælp gør, at vi kan samarbejde med lokale partnere, udviklingsorganisationer og menneskerettighedsgrupper. På den måde sikrer vi, at hjælpen når ud til dem, der har allermest brug for den.

Når du giver 100 kr., fordeler de sig generelt sådan her:* 

  • 86 kr. til at hjælpe mennesker i nød, fx katastrofehjælp og sultbekæmpelse.
  • 8 kr. til indsamlings- og oplysningsaktiviteter.
  • 6 kr. til drift af vores kontorer i Danmark og ude i verden.

Se vores regnskab

*Fordelingen afhænger af, hvad du har valgt at støtte, da vores indsamlinger går til forskellige formål. Når du fx. har en Nødhjælper-aftale, så støtter du Folkekirkens Nødhjælps alsidige arbejde rundt om i verden, mens pengene fra ’Giv en ged’-gaverne går til specifikke projekter i Nepal, Malawi og Cambodja.

Hvordan ved du, hvad dine penge bliver brugt til?

Vi sender dig løbende e-mails omkring forskellige projekter, du er med til at støtte. Hvis større katastrofer rammer, vil vi også kontakte dig og spørge, om du vil være med til at hjælpe ofrene for katastrofen. Du kan altid framelde dig kommunikation på e-mail, sms eller brev, hvis du ikke længere ønsker at høre fra os.

Hvor længe har jeg min nødhjælpsaftale?

Din aftale løber i tre måneder. Herefter bliver den automatisk stoppet, og du donerer ikke længere fast til vores arbejde.

Jo længere du støtter fast, jo mere hjælper du verdens fattigste mod et bedre liv. Men det er helt op til dig, hvor længe du ønsker at være med. Vil du gerne fortsætte med at donere månedligt, når din aftale ophører? Så kan du oprette en aftale om at støtte fast hver måned lige her.

Du skal vide, at vi sætter pris på hver eneste krone – også selv om det er mindre beløb, der doneres en gang imellem.

Vil du gerne give endnu mere?

Får du ekstra plads i din økonomi, er det heldigvis let at donere mere til verdens fattigste.

Har du lyst til at støtte fast hver måned, så kan oprette en ny månedlig aftale uden slutdato. På den måde gør en forskel for nogle af verdens mest udsatte mennesker hver eneste måned.

Du kan også give en engangsdonation her på vores hjemmeside eller købe en gave til dig selv eller én du holder af fra vores gavekatalog– her sælger vi alt fra geder til køkkenhaver. Alle gaverne gavner direkte hos én af verdens fattigste familier.

Hvordan stopper du din aftale?

Hvis du i løbet af de næste tre måneder ikke længere har mulighed for at hjælpe verdens fattigste, så kan du altid framelde din nødhjælpsaftale. Det er helt OK, og du skal blot kontakte os på besked@dca.dk eller 3315 2800 for at afmelde din støtte.

HUSK – du kan få fradrag for din støtte 

Hvis du har oplyst dit CPR-nummer til os, får du automatisk skattefradrag for de donationer, du giver til Folkekirkens Nødhjælp. Det gælder både for din månedlige eller årlige betaling, for dine ekstra donationer, og hvis du køber en gave fra vores gavekatalog.

Du kan få skattefradrag på helt op til 18.300 kr. om året (2024), og vi indberetter automatisk alle dine donationer til SKAT.