Støt

Ved årets høstgudstjenester og høstfester fejrer vi i taknemmelighed markens afgrøder og høstens overskud. Med hinanden deler vi takken for Guds gode gaver og glæden over jordens gavmildhed. Vi deler måske også nogle grøntsager og frugter med hinanden og overskuddet med verdens fattigste.

I år vender Folkekirkens Nødhjælp blikket mod høsten i Zimbabwe og innovative deleinitiativer. Efter årtier med politisk ustabilitet har mange unge forladt landbruget, og jorden skal opdyrkes på ny. Troen på, at fremtiden også kan være på landet må genoplives.

Andelstanken, som for nyligt blev optaget i danmarkskanonen, og er nyfortolket i form af dele-tanken, er ikke kun noget, vi kan bryste os af herhjemme. I Zimbabwe vokser nye dele-initiativer frem, godt hjulpet på vej af Folkekirkens Nødhjælp.

I samarbejde med lokale partnere og landmænd arbejdes der med hele værdikæden: dyrkning, transport og afsætning – inspireret af dele-tanken.

Derfor er landmænd, der bl.a. dyrker græskaren, butternut squash, gået sammen for at koordinere transport og salg af afgrøden. Det vil vi fortælle mere om under overskriften ”Plant håb i verden” og med butternut-græskaren som kendemærke.

Vi sender plakater og kollektinformation på mail til præster og kirkekontorer inden 1.juli. Plakater udsendes 10. august.

Op til høst kan der hentes forskelligt inspirationsmateriale ned fra denne side.

Høstkollekt

Reg 4183 Konto 605 2800
Giro 605 2800
Mærket: Høstkollekt 
MobilePay: 20 20
SmsHÅB50 til 1911 og giv 50 kr. eller HÅB100 til 1911 og giv 100 kr.

Kontakt

Birthe Juel Christensen, chefkonsulent
[email protected] 
33 18 77 23 / 29 70 06 32