Støt

I år vil høstkollekten til Folkekirkens Nødhjælp have overskriften: Plant håb i verden.

Til høst vil vi knytte an ved reformationsfejringen og anekdoten om Luther, som lyder, at han engang blev spurgt, hvad han ville gøre, hvis verden gik under i morgen. Til det lød hans svar:

”Så ville jeg plante et æbletræ i dag! ”.

Med æblet som symbol sætter Folkekirkens Nødhjælp i reformationsårets høstindsamling fokus træer og det håb, som vi kan være med til at plante i verden.

Læs mere her

Folkekirkens Nødhjælp arbejder for at redde liv og give mennesker mod til at tro på fremtiden. Det betyder, at der skal være noget at leve for og leve af.

En del af høstkollekten vil dermed gå til plantning af æbletræer i Myanmar. I bjerglandsbyen Dimpi i den isolerede Chinprovins har høsten af æbler traditionelt været en vigtig indtægt for mange familier. Men de seneste år har usikkerheden bredt sig, fordi høsten har været dalende. Mange æbletræer er blevet ramt af sygdom, som måske hænger sammen med stigende temperaturer. Samtidig er området er plaget af voldsomme regnskyl, der fører til jordskred på de porøse bjergskråninger. Derfor er der brug for at nye æbletræer med dybere rødder, som kan holde på jorden, de er robuste over for klimaet – og kan skabe en tro på fremtiden i landsbyen.

Høstgudstjeneste og høstfest

Sammen med Grøn Kirke foreslår vi at fejre Luther ved helt konkret at plante et træ ved kirken eller sognegården og samtidig lade høstindsamlingen gå til at plante håb i Myanmar og andre steder i verden. Du kan læse mere her.

Med ønsket om en god høstfejring:

Plant håb i verden

Birgitte Qvist-Sørensen
Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp

Download

(Klik på billede for download)

A3 print-selv plakat

Høstkollekt

Reg 4183 Konto 605 2800
Giro 605 2800
Mærket: Høstkollekt 200 375
MobilePay: 20 20
SmsHÅB50 til 1911 og giv 50 kr. eller HÅB100 til 1911 og giv 100 kr.

Kontakt

Birthe Juel Christensen, chefkonsulent
[email protected] 
33 18 77 23 / 29 70 06 32