GIV OS I DAG VORT DAGLIGE BRØD

Høstindsamling 2020

©Conor Wall

GIV OS I DAG VORT DAGLIGE BRØD

Årets høstindsamling er med til at bekæmpe sult og bidrager til Folkekirkens Nødhjælps arbejde blandt verdens fattigste for at redde liv, opbygge robuste lokalsamfund og bekæmpe ekstrem ulighed. 

Tak, fordi du vil være med til at dele med mennesker i nød! 

Temaet ”GIV OS I DAG VORT DAGLIGE BRØD” klinger med på bønnen i Fadervor. Det daglige brød handler om alt det, vi behøver til et værdigt liv – om at kunne spise sig mæt og meget mere end det. Bønnen i Fadervor understreger, at ingenting er en selvfølge, og at vi hører sammen – det er ikke mit, men vores daglige brød.

Samtidig er ”GIV OS I DAG…” en erkendelse af livets skrøbelighed – at intet kan tages for givet. Og på den måde spejler bønnen helt aktuelt en sårbarhed, som corona-pandemien har gjort til fælles menneskelig erfaring.

Den 20.september prædikede generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen ved en gudstjeneste i Roskilde Domkirke. Prædikens tema var 'Det daglige brød'.

Læs Birgitte Qvist-Sørensens prædiken i Roskilde Domkirke

COVID-19 rammer verdens fattigste lande og mennesker hårdt, og præger også Folkekirkens Nødhjælps hjælpearbejde.

I lyset af den aktuelle situation har fire af Folkekirkens Nødhjælps medarbejdere og partnere i Afrika reflekteret over GIV OS I DAG VORT DAGLIGE BRØD. Læs dem i kort form her på siden eller i helhed i vedhæftede fil.

”At kunne bede ’Giv os i dag…’ er en kilde til håb og giver en form for tryghed. Jeg husker som barn, at det at have mad på bordet var en besvaret bøn. Når jeg hver dag vågner og går på arbejde, beder jeg stadig om, at Gud vil lade det ske, fordi jeg ved, at hårdt arbejde ikke giver nogen garanti for brød til hver dag, når vi lever i en uretfærdig verden eller en verden fuld af usikkerhed, hvor alt det, vi har troet på, bliver prøvet”.

Gladys Nairuba, Folkekirkens Nødhjælp, Uganda

”I dagens kontekst i Uganda er brød at forstå som liv – både fysisk og åndeligt. Regeringen og kirkerne har uddelt fødevarer i byer og landsbyer. NGO’er og andre har gjort det samme i flygtningelejre… At være kristen i denne COVID-19-tid betyder at vise medlidenhed og have kærlighed til næsten.”

Susan Amot, Folkekirkens Nødhjælp, Uganda

”I Zimbabwe befinder vi os i øjeblikket midt i en politisk og socio-økonomisk krise. Staten er kollapset og har mistet evnen til at sørge for befolkningen. Det er naturligvis blevet forværret af corona. Folk står med et barsk valg mellem at dø af sult eller af COVID-19. Så når jeg beder: ”Giv os i dag vort daglige brød”, er det for mig en bøn til Gud om, at han vil sørge for alt det nødvendige, der dagligt er brug for – herunder hans ord, fordi han også minder mig om, at jeg ikke kan leve af brød alene. Denne tid har været mit livs største prøvelse af min tro…”

Silethemba Mathe, Folkekirkens Nødhjælp, Zimbabwe

”Dette er en bøn til en far. Enhver god far sørger for sine børns behov. Og en sand far har øje for, hvad barnet mangler. Sådan forholder det sig også med hensigten i denne bøn: den er en anmodning i tiltro til Gud, vores far, som vores forsøger…. Bønnen er også om os og ikke kun mig – i denne bøn er vi allesammen forenet. Vi beder for vores behov og det daglige brød til hele menneskeheden.”

Pater Silver Opio, leder af Den katolske Kirkes udviklingsarbejde i Soroti, Uganda

Vi takker for alle bidrag!

Indbetaling
  • Netbank/Giro:  Reg.: 4183 Konto: 605 2800 Mrk: Høst
  • MobilePay: 64 64 64
  • SMS høst50 til 1911 og giv 50 kr. eller høst100 og giv 100 kr.
Kontakt

Birthe Juel Christensen, chefkonsulent, [email protected], 29 70 06 32