© Nebiyat Seifedin

Ekstrem tørke i Etiopien koster liv

Situationen i Etiopien er desperat! Landet er lige nu ramt af en ekstrem tørke, og der er katastrofal mangel på mad og vand.

Tørken gør det umuligt at dyrke markerne, den tørrer floderne ud og skaber umulige levebetingelser.

Særligt børnene lider under det, der nærmer sig hungersnød. Og mange er i fare for at bukke under.

Vi hjælper familier i Etiopien, så de kan købe mad og vand og komme igennem krisen med livet i behold.

Vil du hjælpe?

For 400 kr. kan et barn få livreddende mad i seks uger.

Markerne visner og dyrene dør

Tørken ser ud til at blive en af de værste klimaskabte naturkatastrofer i nyere tid. Etiopien er særlig sårbar over for klimaforandringer, fordi en stor del af befolkningen lever af landbrug.

Markerne visner, og dyrene dør af vandmangel. Samtidig er prisen på mad steget voldsomt det sidste år. Det er en livsfarlig kombination.

Rebla Abdo er én af dem, som lige nu kæmper med at holde sin familie i live under umulige betingelser. Rebla har allerede mistet både sine dyr og afgrøder under tørken.

Vi er vant til tørke, og vi kan normalt kæmpe os tilbage igen. Men denne tørke er anderledes. Den er en dræber.
– Rebla Abdo

Selv hvis regnen kommer, kan hun ikke dyrke jorden, da hun har mistet oksen, der skal trække ploven. Med din hjælp kan familier som Reblas få mad og vand.

Hjælp nu

Flere fejlernærede børn

Den manglende adgang til vand i Etiopien har alvorlige konsekvenser. Mange skal rejse i op til seks timer for at hente vand, og vandmanglen er allerede skyld i, at millioner af dyr har mistet livet. Og dyrene, der er tilbage, producerer næsten ingen mælk.

Det går hårdt ud over de mange spædbørn i Etiopien, som hovedsageligt lever af mælk fra geder. Antallet af fejlernærede børn er steget voldsomt det sidste år. Sult og fejlernæring kan have store konsekvenser for børnenes udvikling.

Vil du være med til at hjælpe børnene og deres familier, som lige nu kæmper under den ekstreme tørket?

Hjælp børn med adgang til mad og vand

Vil du være med til at hjælpe børn og familier i Etiopien og andre udsatte områder til at overleve tørke og sult? På forhånd tusind tak for din støtte. Den redder liv. 

Vi sender din kvittering hertil
Hvis du indtaster dit CPR-nummer, får du automatisk fradrag for din donation
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Vores arbejde i Etiopien er et eksempel på, hvor din støtte gør en forskel. Din hjælp gør os i stand til at rykke ud til de mennesker verden over, der har størst behov.