© Kristian Skårhøj Andersen Wefood butik

Samarbejde med Y’s Men

Sammen bekæmper vi madspild

Y’s Mens klubber i hele Danmark samler i perioden 2021-2022 ind til etablering af ny WeFood-butik i Aalborg.

Hvad?

Y’s Men International Region Danmark og Folkekirkens Nødhjælp samarbejder om opstarten af en ny Wefood-butik i Aalborg, som drives af frivillige. Formålet er at bekæmpe mad– og tøjspild og samtidig skabe overskud til verdens fattigste.

Hvem?

Y’s Men Region Danmark og medlemmerne i organisationens 150 klubber yder en stor indsats til gavn for kirkelige og sociale udviklingsprojekter. Y’s Men i Danmark vælger hvert år et eller to projekter, som alle klubber i landet står sammen om at støtte. I år vejede bæredygtighed tungt i vægtskålen ved udvælgelse blandt de mange ansøgte projekter, og valget faldt således på WeFood.

Mange medlemmer i klubberne er seniorer og tidligere medlemmer af KFUM og KFUK, FDF, KFUM-spejderne, De grønne pigespejdere og andre kirkelige bevægelser.

Hvordan?

Y’s Men klubberne sætter verdensmålene og særligt mål 12 (‘Bæredygtigt forbrug og produktion’) på programmet i løbet af efterår og vinter. Udgangspunktet er blandt andet Verdensmålsbogen og handlingsmaterialet ‘Fra ord til handling’. Frivillige i Y’s men samler ind på kreative måder til projektet gennem loppemarkeder, i genbrugscentre og ved andre lokale indbringende aktiviteter.

Links:

Y’s Men-hjemmeside: ysmen.dk

Wefood: wefood.dk


Kontakt

Seniorkonsulent
Ulrich Piltoft