© Bax Lindhardt Børn hopper i sjippetov

Hvorfor støtte Folkekirkens Nødhjælp?

Folkekirkens Nødhjælp har en unik position, både i Danmark og i de 19 lande, vi opererer i. Vi har rødder i Den danske folkekirke og har eksisteret i mere end 100 år. Vi har meget stærke bånd til fritids- og foreningsliv gennem sogne, spejdere, efterskoler, højskoler, idrætsforeninger etc.

Med næstekærlighed som kompas arbejder vi i verdens fattigste og mest konfliktramte lande. Vi arbejder for mennesker, familier og børn, der lider af sult og undertrykkelse. Vi beskytter mennesker, der flygter fra krig, og vi rydder op, når krigen er slut, så folk kan vende hjem igen.

Vi er blandt verdens mest erfarne nødhjælpsorganisationer. Og vi arbejder hele tiden på at innovere og tilpasse vores metoder, så flest mulige mennesker får gavn af vores indsatser.  

Klimaforandringerne kræver handling

Der er et konstant behov for innovation og tilpasning til globale udfordringer med flygtninge, overgreb på menneskerettigheder, stigende ulighed og klimaforandringer, der kraftigt forværrer og ændrer livsbetingelserne for verdens fattigste.

Stigende temperaturer og ekstremt vejr får høsten til at slå fejl år efter år. Folk må forlade hus og hjem, fordi deres livsgrundlag forsvinder. Så der er et akut behov for nye vandingssystemer og afgrøder, der bedre kan modstå tørken.

Men der er også behov for, at vi støtter dem, der allerede har mistet deres hjem. Nogle skal have et nyt hjem, mens andre har brug for hjælp til at bygge diger og klimasikre deres huse mod de næste oversvømmelser.

Derfor skal du støtte os

Når du støtter Folkekirkens Nødhjælp, bliver dine penge administreret af førende eksperter inden for nødhjælpsindsatser og udviklingsarbejde. Vi holder omkostningerne i bund ved at operere og planlægge lokalt gennem lokale samarbejdspartnere. Vores organisation er ikke baseret på danskere, der flyver rundt i verden.

I stedet skaber vi jobs og opbygger kompetencer og kapacitet i de fattigste områder ved at ansætte lokale folk, der lever dér, hvor nøden er størst. 

Når du støtter Folkekirkens Nødhjælp, kan du være overbevist om, at dine penge gør en reel forskel for dem, der har allermest brug for det.


Læs os bedre at kende