Surdejsknækbrød - opskrift - madspild - Camille Maja

Surdejsknækbrød

Har du surdej til overs, kan du lave de lækreste surdejspandekager. Surdejen giver ekstra smag til pandekagen og du undgår at smide dine surdejsrester

© Camille Maja

Knækbrød med surdejsrester er en skøn snack og en god måde at få brugt sine surdejsrester på. Hjemmelavet knækbrød smager fantastisk og er også nemt at lave. Hvis du ikke bruger surdej, ville jeg blot tilføje lidt ekstra gryn/mel og vand, og følge præcis samme opskrift.

Surdej har dejlige syrlige noter og kan bidrage til ekstra smag i dit knækbrød, pandekager, eller hvad du ellers kan finde på. Det er en win win, som jeg ser det. Der er intet værre, end at smide ud. Især hvis det kunne have været brugt, i endnu mere lækker mad!

Forberedning: 5 min  Tilberedning: 25 min  Samlet tid: 30 min

Mængde: 1 bradepande

Ingredienser:

1 dl surdej
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
1 dl sesam
1 dl havregryn
1 dl mel
4 spsk olivenolie
1 spsk salt
Vand

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.
  2. Bland surdejen (hvis du har) med alle de tørre ingredienserne. Tilføj olivenolie og 1 dl vand. Tilføj eventuelt ekstra vand og rør, til du får en klistret masse. Lad dejen samle sig i ca. 10 minutter.
  3. Placér dejen mellem to stykker bagepapir og rul den ud i et jævnt lag, med en kagerulle. Fjern det øverste stykke bagepapir, og snit med en kniv/pizzahjul i den størrelse, du ønsker dine knækbrød. Jeg fik 20 stykker.
  4. Bag i ovnen i ca. 25 minutter, til knækbrødene er gyldne og sprøde. Opbevar dine knækbrød i en lufttæt beholder, så kan de holde sig i flere uger.

Velbekomme.


Læs mere om vores arbejde

Twitter LinkedIn Facebook