Baba ganoush – Auberginedip

Baba ganoush en utrolig lækker og cremet auberginedip. I kan bruge den til alt fra grøntsagsstænger til wraps, naanbrød og hvad I ellers kan finde på.

© Camille Maja

Baba ganoush en utrolig lækker og cremet auberginedip. I kan bruge den til alt fra grøntsagsstænger til wraps, naanbrød og hvad I ellers kan finde på. Jeg brugte den selv i nogle naanbrød med grønt og marineret kylling. Det smager helt fantastisk og er supernemt at lave. Hvis I endnu ikke har prøvet baba ganoush, så er det på tide!

Forberedning: 10 min  Tilberedning: 40 min  Samlet tid: 50 min

Mængde: 2 Personer

Ingredienser:

1 stor aubergine, eller to små

1 fed hvidløg

5 spsk. tahin

1 tsk stødt spidskommen

2 spsk. olivenolie

3 spsk. Citronsaft (tilføj evt. lidt ad gangen)

2 spsk. frisk persille, finthakket + et par blade til pynt

Salt, peber, olivenolie

Sådan gør du:

  1. Start med at skyl, tør og halver din aubergine(r). Snit den lidt på indersiden og gnub den i olivenolie, salt, og peber. Kom den flade side mod et stykke bagepapir og prik derefter auberginen flere gange med en gaffel
  2. Bag auberginen midt i ovnen i ca. 40 minutter på 180 grader, varmluft. Lad auberginen køle lidt af, efter tiden i ovnen
  3. Skrab kødet ud af auberginen og kasser skallen (eller brug den til noget andet?). Bland kødet med de øvrige ingredienser og blend til dippen har en cremet konsistens. Smag til med salt, peber og evt. ekstra citronsaft og olie
  4. Server med fladbrød, eller hvad du ellers lyster.

Velbekomme.


Læs mere om vores arbejde

Twitter LinkedIn Facebook