Få grøn strøm med Verdo og hjælp mennesker i nød

Plant et træ i Uganda med Folkekirkens Nødhjælp, når du vælger grøn strøm hos os Verdo

Derfor skal du støtte samarbejdet med Verdo
  • Støt den grønne omstilling og biodiversiteten
  • Vælg grøn strøm
  • Støt mennesker i sårbare samfund

Folkekirkens Nødhjælp og Verdo har indgået samarbejde. Når du bestiller grøn strøm hos Verdo, kan du vælge at plante et træ i Uganda med Folkekirkens Nødhjælp.

Hvem er Verdo?

Verdo er en energikoncern med et skarpt fokus på at udvikle grønne løsninger, der gør det muligt at tage flere fælles, grønne skridt til gavn for klimaet og kloden.

Via samarbejdet får du en unik mulighed for at støtte en god sag og hjælpe verdens mest udsatte mennesker, mens du samtidig træffer et personligt grønt valg. 


Hvordan fungerer strøm fra Verdo?

Den strøm, der kommer ud af din stikkontakt, er ikke grøn. I Danmark har vi nemlig et åbent el-net, som el-producenterne sender deres strøm til. Det betyder, at al strøm, både grøn og mindre grøn, bliver blandet sammen i el-nettet. Også udenlandske el-producenter kan sende deres strøm ind i danske kabler – og vice versa.


Grøn strøm kan derfor ikke spores fysisk ned på elektroner, men takket være et unikt sporingssystem kan vi holde regnskab. Når en dansk el-producent producerer 1 kWh ved for eksempel vindmølleenergi, så sætter han eller hun et oprindelsesbevis ind i en såkaldt GoO-bank (Guarantee of Origin) hos Energinet, som dokumenterer, at den specifikke ene time energi stammer fra en vedvarende energikilde. Når en virksomhed køber grøn strøm, annullerer Energinet oprindelsesbeviser svarende til virksomhedens elforbrug.


Hvad går din støtte til?

Pengene går til arbejdet med at bekæmpe sult og nød i verdens brændpunkter samt det vigtige arbejde før, under og ikke mindst efter en katastrofe, hvor de familier, der har mistet alt, hjælpes på fode igen.

Vi hjælper med akut nødhjælp og forebyggende initiativer, der er med til at give mennesker i udsatte områder bedre forudsætninger for at undgå kommende katastrofer.


Kontakt

Cathrine Barklin
Rådgiver for privatsektorsamarbejde
caba@dca.dk


Lær Folkekirkens Nødhjælp bedre at kende