Katastrofe: Hungersnød i Etiopien. Hjælp familier i nød

Hungersnød hærger i Etiopien

Lige nu kæmper mennesker i Tigray-regionen i Etiopien en hård kamp for overlevelse.

© Baz Ratner

I den konfliktramte Tigray-region lever 400.000 af de fattigste børn og voksne lige nu under reel hungersnød samtidig med, at en blodig borgerkrig raser. Tusindvis er sendt på flugt, og familierne kæmper en brutal kamp for at få mad på bordet.

Børn og deres familier er i akut nød

Der er hårdt brug for mad, vand og helt basale fornødenheder for at sikre overlevelse for millioner!

Vi arbejder tæt sammen med lokale partnere for at få nødhjælp frem til de hårdest ramte familier i regionen. Behovet for hjælp er enormt og vi kan ikke gøre det uden støtter som dig.

Du kan give 2 børn mad og vand i en måned ved at støtte vores arbejde med 250 kr.

Millioner er på flugt

Siden november 2020 har Tigray-regionen været præget af voldsomme kampe mellem regerings- og oprørsstyrker, efter regeringen i samarbejde med nabolandet Eritrea i efteråret indledte en indsats for at drive oprørsgrupper ud af regionen.

Kampene har sendt knap 1,9 millioner mennesker på flugt i deres eget land, og langt de fleste er familier med børn. Livet på flugt tærer særligt på kvinderne og børnene, der lider mest af f.eks. udmattelse og traumer.

Mange har søgt tilflugt i nabolandet Sudan, og her står vi parat og hjælper de udmattede flygtninge med mad og husly.

En daglig kamp mellem liv og død

Familierne i Tigray er ekstremt hårdt ramt. Området er i forvejen plaget af klimaforandringer, som gør tørkeperioderne længere, regntiden voldsommere og kampen for mad sværere. Og den blodige konflikt har kun gjort ondt værre. Op mod 90 procent af familiernes høst er væk, fordi deres marker bliver brændt af og forrådet bliver røvet. Det er en umenneskelig situation.

De fleste har efterladt alt hvad de ejede og fået brændt deres huse og afgrøder af under den voldelige konflikt. 

Krigens rædsler og den akutte mangel på mad har gjort etiopierne desperate. De er udmattede, de er sultne og de er bange. Mange har været på flugt i over et halvt år. Massevis af kvinder er blevet voldtaget, og nogle har set deres familiemedlemmer blive slået ihjel.

Du kan gøre en forskel for dem, der lige nu er ramt af hungersnød og krig.

Du kan hjælpe og redde liv

Mange steder i Tigray er lukket totalt ned. Vi arbejder sammen med organisationer, der har flyttet deres hjælp til naboregionerne, hvor der knokles hårdt for at få nødhjælp frem til de sultramte familier. Det er dog et kapløb med tiden.

Din støtte er afgørende for, at vi sammen kan uddele mad til de sultramte børn og voksne. Støt nu og vær med
til at redde liv.

Tak fordi du gør en forskel!

Vores arbejde i Etiopien er et eksempel på, hvor dit bidrag gør en forskel. Din støtte gør os i stand til at rykke ud til de mennesker, der har størst behov. Læs mere om vores arbejde her.

Få skattefradrag for din donation

Vidste du, at du kan få skattefradrag for din donation? Læs mere her >

Twitter LinkedIn Facebook