© Francis Botha Forsyninger ankommer med helikopter. Illustration til sider om katastrofer.

Er du vores næste praktikant?

Gør en forskel for mennesker i nød

Vil du gøre en forskel for klimaet og for nogle af verdens dårligst stillede mennesker? Har du lyst til både at arbejde med journalistik, kommunikation og fundraising? Og har du mod på at drage ud i verden for at åbne danskernes øjne for det liv, verdens fattigste lever?

Så er du måske vores næste journalistpraktikant.

Folkekirkens Nødhjælp arbejder i 19 lande for at bekæmpe fattigdom og sult. Vi vil kort sagt sikre menneskers adgang til et værdigt liv med lige rettigheder.  Og som praktikant bliver du en integreret del af det arbejde.

Og du bliver dygtig

Hvis du ender med at blive vores nye praktikant, lover vi dig en praktiktid med en stejl læringskurve, høj arbejdsglæde og kort til grin. Og så tilbyder vi en praktikplads, hvor du …

… bliver dygtig til pressearbejde og presseindsats

… får lov at producere til forskellige medier – både print, digitalt, billeder og video

… bliver en haj til sociale medier, og lærer at forstå og udnytte algoritmerne

… lærer at bruge dine journalistiske færdigheder kreativt, når vi skal sprede budskabet om fx Wefood eller Giv en Ged

… får en forståelse for de små virkemidler, der kan få folk til at støtte os

Derudover håber vi, at vi kan sende dig på en produktionstur til et af de lande, vi arbejder i. Men det kræver, at den globale coronasituation ændrer sig.

Du kommer til at arbejde sammen med mange forskellige fagligheder, fx vores klimaekspert Matthias Söderberg, folk fra vores internationale kontorer og generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen.

De fysiske rammer

Du skal ikke bekymre dig om, at det er svært at finde vej til kontoret med det offentlig. Vores åbne og lyse hovedkontor ligger i en ikonisk grøn kobberbygning i smørhullet mellem Københavns Hovedbanegård og Vesterport.

På kontoret i Meldahlsgade er vi omkring 150 ansatte, der omfatter alt fra en regnskabsenhed til en minerydderenhed. Du bliver en del af Medie & Kampagne-enheden, som ud over dig består af en lille håndfuld journalister, en SoMe-manager, en digital redaktør, en visual storyteller og kampagneprojektledere. Vi arbejder tæt sammen på tværs af fagligheder både i vores samlede gruppe og med gode kolleger i alle afkroge af organisationen.

Vi arbejder i kontortid og har et højt niveau af flex. Og så har vi både god kantineordning og massagetilbud.

Lidt om os

Folkekirkens Nødhjælp har stolte traditioner som en af Danmarks største, ældste og mest nytænkende nødhjælpsorganisationer.

I 2022 fejrer vi 100-års jubilæum, men vores blik er stift rettet mod fremtidens udfordringer, hvor klimaspørgsmålet er centralt i alt fra voldelige konflikter til flygtningekriser og naturkatastrofer.  

I din praktiktid skal du fra dag et være klar til at sætte ord på emner som en eksplosion på havnen i Beirut og en flygtningekrise i Sydsudan. Men du skal også kunne forklare danskerne, hvorfor de klassiske gaver under juletræet skal erstattes med geder til fattige mennesker i Malawi og Nepal.  

Nogle gange spidser tingene til, for vi kan bedst lide at komme først, når det uventede rammer. Derfor kan der også forekomme skæve arbejdstider og lange arbejdsdage en sjælden gang i mellem. 

Andre gange er der tid til kreativitet, hvor du kan summe over den helt rigtige idé i sækkestolene, der er strategisk placeret ved kaffemaskinerne på kontoret. Du vil opleve en stor grad af frihed og tillid.

Vi har ikke lige så store budgetter som mange af de større virksomheder. Derfor bruger vi humor og originalitet i vores produktioner og kampagner. På den måde bryder vi gang på gang igennem lydmuren på de sociale og traditionelle medier uden at bruge mange penge.

Videoen herover er set af langt over 2 millioner danskere – uden at det har kostet os penge. Med al sandsynlighed kommer du også til at arbejde med nogle af vores ambassadører – fx Bodil Jørgensen – og koncepter, der kan gå viralt.
Det praktiske

Aktuelle praktikopslag finder du gennem mediepraktik.dk

Vil du lære os bedre at kende i mellemtiden?

Følg os på Instagram, Linkedin og Facebook.