Støt

Tak for klimakampen!

Tusindvis har allerede støttet. Du kan nå det endnu!

Støt nu
©Mikkel Østergaard

Var du ikke hjemme, da vi kom forbi? Eller var der ingen, der bankede på din dør i søndags?

Søndag den 8. marts holdt vi landsindsamling og gik fra dør til dør og samlede ind til mennesker, der er havnet i nød på grund af klimaforandringerne.

Og hvis du ikke var hjemme da vi bankede på – eller hvis vi slet ikke kom forbi dig – kan du stadig gøre en forskel for ofrene for klimakrisen. Du kan støtte årets indsamling ved at sende et valgfrit beløb på MobilePay til 114400 eller udfylde formularen i toppen af siden. Du kan også donere 100 kroner ved at sende en SMS med teksten 100 til 1911.

Tak for hjælpen

Op mod 20.000 frivillige var på gaden i søndags for at samle ind. Og mange flere åbnede deres døre og puttede deres sparepenge i raslebøsserne.

Vi vil gerne sige tusind tak for opbakningen til alle, som støttede vores indsamling på den ene eller den anden måde. Det betyder enormt meget, både for os og for de millioner af mennesker, som dagligt lider under klimaforandringernes konsekvenser.

Det tager tid at opgøre, hvor mange penge der helt præcist blev samlet ind. Pengene kommer ind gennem mange kanaler, og det gør det vanskeligere end tidligere at lave en prognose.

Hvad går pengene til?

Pengene fra årets indsamling går til at skabe klimaløsninger i verdens fattigste lande.

Her mangler man alt det, som beskytter os danskere mod klimarelaterede katastrofer. Det kan for eksempel være diger, dæmninger og opsamlingssøer, der kan forhindre oversvømmelser.

Men det kan også være quinoa, sukkerrør og andre afgrøder, som kan overleve tørke og stille sulten i de lande, hvor regnen bliver væk.

Klimaforandringer rammer de fattigste hårdest

Folkekirkens Nødhjælp oplever hver dag, hvordan verdens fattigste lider hårdest under klimaforandringerne. De har svært ved at dyrke jorden på grund af tørke, og de lever under konstant trussel fra oversvømmelser og andre naturkatastrofer, der enten forstærkes eller forårsages af klimaforandringerne. Det til trods for, at de samme lande som regel har det mindste CO2-aftryk.

Med klimatilpasning forsøger vi at klæde hele verden på til et klima i forandring. Vi har kun én klode at deles om, og det er vores fælles ansvar at passe godt på den. For verdens fattigste, for os selv og for vores børn og børnebørn. For alt i verden.

Tak for klimakampen!

Sådan hjælper vi i Nepal

Klimaforandringerne rammer hårdt ved Himalayas fod.


Læs eller lyt til historien

©Jakob Dall