Et billede af fire kvinder i Nepal på en mark, der står og smiler og griner.

Rejs med til Nepal

Kunne du tænke dig at få unik indsigt i, hvordan Folkekirkens Nødhjælp arbejder med klima, udvikling og kvinderettigheder i Nepal?

Bliv klimaambassadør i Nepal

Kunne du tænke dig at få unik indsigt i, hvordan Folkekirkens Nødhjælp arbejder med klima, udvikling og kvinder i Nepal? Vil du samtidig gerne udvikle de rette kompetencer til at udføre klar og effektiv klimakommunikation? Så er dette forløb lige noget for dig!

Periode
6. februar – 10. marts 2024 (Rejse til Nepal 6.-20. februar)

Pris 
17.142 kr. – (ekskl. forsikring, vacciner). Du vil også modtage et honorar på 4000 kr. for deltagelse på kommunikationskaravanen

Aldersgrænse
18 – 30 år

Oplev bæredygtigt udviklingsarbejde og kvinderettigheder i Nepal

Din rejse til Nepal vil give dig en enestående mulighed for at opleve, hvordan Folkekirkens Nødhjælp arbejder med klimatilpasning, bæredygtig udvikling og kvinderettigheder i et af verdens fattigste lande. 

Du vil besøge innovative klimaprojekter, bo hos lokale familier samt forstå, hvordan klima, udviklingsarbejde og ligestilling hænger sammen. Alt dette vil foregå med Nepals smukke bjerglandskab som bagtæppe og en kop varm, stærk chai i hånden.

Inden du drager afsted, vil du blive godt klædt på til rejsen af Folkekirkens Nødhjælps ansatte. Du vil blandt andet få trænet dine interkulturelle kompetencer, blive briefet på sikkerheden og få gode råd til at indsamle stærke historier under rejsen. 

Brug din stemme: få nye kompetencer og kampagne erfaring

Når du kommer tilbage til Danmark, vil du bruge dine oplevelser fra Nepal til at gøre danske unge klogere på klima og udvikling i Folkekirkens Nødhjælps kommunikations- og kampagnearbejde. Det vil du helt konkret gøre ved at deltage som ambassadør på Folkekirkens Nødhjælps karavane, som foregår i uge 9 og 10 i 2024. Inden Karavanen begynder, vil du få kompetencer til at formidle dine oplevelser. Disse kompetencer samt den kampagneerfaring, som du får ved at deltage i Karavanen, får ikke kun dit CV til at skille sig ud, men hele forløbet vil være en erfaring, du vil kunne trække på i mange andre af livets sammenhænge.

Praktiske informationer

Forberedelsesdag: Lørdag d. 20. januar 2024

Rejse til Nepal: 6. februar 2024 – 20. februar 2024

Forberedelsesweekend til Karavanen: Fredag d. 23 februar. – søndag d. 25. februar 2024

Karavanen og indsamling: Uge 9 – 10 (26. februar – 9. marts 2024)

Aldersgrænse: 18 – 30 år

Tilmeldingsfrist: Fredag d. 08. december 2023

Visum: Købes i lufthavnen, når du ankommer til Nepal.

Vaccinationer: Du er selv ansvarlig for at få dine vaccinationer til opholdet. Vi anbefaler at du bruger Danske Lægers Vaccinationsservice klinikker, som Folkekirkens Nødhjælp har et samarbejde med. De er vant til at vaccinere og kan vejlede dig i det du behøver. Som frivillig i Folkekirkens Nødhjælp får du 10 % på rejsevacciner, og du betaler halvt konsultationsgebyr indtil kl. 17.

Vi henviser til denne hjemmeside for aktuelle restriktioner: https://indien.um.dk/travel-and-residence/nycoronavirus-covid-19-nepal Pr. den 5. september 2022 er der krav om at alle som ønsker at rejse ind i Nepal skal være fuldt vaccinerede, det vil sige have taget mindst 2 doser af en vaccine. Ligeledes er der et lokalt krav fra Folkekirkens Nødhjælps partnerorganisationer
om fuld vaccination for at kunne tage del i projektbesøg og homestay.

Pris for hele forløbet: 17.142 kr.
Derudover vil du modtage et honorar på 4.000 kr. for deltagelse på kommunikationskaravanen

Prisen dækker:

 • Flybilletter til Nepal tur/retur (Naturligvis klimakompenseret)
 • Al mad i Nepal
 • Alle overnatninger i Nepal
 • Transport i Nepal
 • Vand og snacks i Nepal
 • Lokal rejseleder og dansk rejseleder fra Folkekirkens Nødhjælp med på hele rejsen
 • Forberedelse i Danmark
 • Ophold på Silkeborg Højskole i forbindelse med forberedelse af Karavanen
 • Kost, logi og transport i de to uger, karavanen varer

Turen gennemføres i samarbejde med Unitas Rejser. Tryk på “se programmet for rejsen” ovenfor for en udspecificering af turen.

* Du har selv ansvar for at sikre, at du har de rette vaccinationer samt en helt almindelig rejseforsikring.

Hvem møder du på rejsen?

Inden rejsen vil du:

 • Modtage en grundig forberedelse på Folkekirkens Nødhjælps hovedkontor i København.

På rejsen vil du blandt andet:

 • Blive introduceret til Folkekirkens Nødhjælps arbejde på vores landskontor i Kathmandu.
 • Besøge Folkekirkens Nødhjælps projekter, der fokuserer på at skabe klimatilpasning, bæredygtig udvikling og kvinderettigheder i Nepal.
 • Besøge og overnatte hos lokale familier for at få en fornemmelse af hverdagslivet og de udfordringer, som mange Nepalesere på landet står overfor.
 • Møde Folkekirkens Nødhjælps humanitære leder samt vores partnerorganisationer, der vil sætte arbejdet med klimaforandringer i Nepal ind i et nationalt og internationalt politisk perspektiv.
 • Få tid til at opleve Kathmandus mange charmerende gader og betagende templer.

Du vil ved at deltage i forløbet få:

 • Nuanceret viden om udviklingsarbejde i Nepal med fokus på klima og kvinder.
 • Erfaring med afholdelse af workshops og foredrag, som motiverer unge til handling.
 • Erfaring med kampagnearbejde for en international NGO.
 • Styrket dit netværk inden for NGO-verdenen.
 • En udtalelse for din aktive deltagelse på Karavanen, som du kan bruge på dit CV. 
 • Nye venner fra både Danmark og Nepal.

 * Selvom det er en tur i klimaets navn, er det desværre ikke muligt at rejse til Nepal uden at flyve. Det koster uundgåeligt en del på den kedelige CO2-konto, men vi klimakompenserer naturligvis for det forbrug, der er i forbindelse med flyrejsen.

Helt konkret klimakompenserer du gennem Folkekirkens Nødhjælps egen klimakompensationsprojekt, hvor du er med til at plante nye træer i Uganda, støtte klimatilpasningsprojekter og ikke mindst Folkekirkens Nødhjælps katastrofefond, der bliver aktiveret ved eksempelvis klimakatastrofer. 


Kontakt

Signe Randorff
Projektleder
sira@dca.dk


three girls looking over palæstina

Go Global

Vil du læse mere om Go Global?

Læs mere

Go Global på de sociale medier