© Bax Lindhardt Lucy from Kenya is smiling with chickens around her neck

Kyllingens fem superkræfter

Når du giver fem kyllinger, er du med til at ændre livet for en hel familie i for eksempel Malawi eller Nepal. Kyllinger er nemlig ikke kun nuttede, men langsigtet udviklingshjælp, som både giver mad på bordet og en fast indtægt. Derfor er kyllinger og høns også blandt de mest populære velgørenhedsgaver i vores gavekatalog ’Giv en ged’.

Kyllingens superkræfter

1. Høns lægger æg

Høns lægger æg, der kan spises eller sælges på det lokale marked. Æggene er en vigtig, bæredygtig kilde til proteiner for både børn og voksne.

2. Høns giver flere kyllinger

Det er ikke alle æg, der skal spises. De æg, der ikke sælges, klækkes og sådan bliver fem kyllinger hurtigt til flere. Det betyder, at familier får overskud, og børn kommer i skole.

3. Kyllinger er nemme at holde

Kyllinger er billige og nemme at avle sammenlignet med andre husdyr. De skal have lidt korn, og ellers samler de selv insekter og planter, de finder i jorden. Og så kræver de ikke ret meget plads.

4. Kyllinger giver uafhængighed

Ofte tager kvinder sig af mindre dyr som kyllinger og geder. Når en kvinde lykkes med sit hønsehold, får hun en indtægt, og dermed også en stemme – både økonomisk, og når der skal træffes beslutninger.

Læs også: Når ti kyllinger bliver til en kæmpe succes

5. Hønselort er supergødning

Hønselort er effektiv gødning i køkkenhaver og på marker. På den måde kan familier optimere produktionen af afgrøder og sikre, at de får nok at spise og mere at sælge. Hønselort kan erstatte kunstgødning, der forurener jorden og grundvandet.


© JESPER HOUBORG

Giv en gave, der gavner

Giv fem kyllinger til en familie i nød. Op til påske får du årets gækkebrev med i købet, designet af Sabine Brandt.

Læs mere